• Anonym (hm)

    Min bebis vill inte ha närhet

    Anonym (Bella, ledsen) skrev 2011-10-02 14:06:45 följande:
    Skönt att höra att andra känner igen sig. Överallt läser man ju hur viktigt det är med närhet...

    Jag tycker att det kan kännas lite svårt med anknytningen när man  inte har den här nära fysiska kontakten. Hur har ni upplevt det?
     

    Hon gillar ju att man busgosar med henne och på senare tid har hon börjat att klättra på mig nät vi sitter i soffan .
    Dock upplever jag att när jag tar upp henne lägger hon inte sin armar runt min hals utan det står rakt ut...hm svårt att förklara. Har jag henne med ansiktet mot mitt bröst trycker hon ifrån med sina händer.
    en 8månaders "kramas" inte.. så du vet.. det kommer först framåt eller ungefär efter 1års ålder.. samma med pussar osv.

    båda våra barn har varit väldigt närhetstörstiga, men på sina egna vis och ställer egna krav på det.
    men vår snart 1½åring har ALDRIG kramat oss, men han vill vara i famnen och han lägger sitt huvud på ena axeln på mig, och det är hans sätt att "kramas" :))

    vår 2½åring samsover mellan oss, medans vår 1½åring sover i egen säng, i eget rum och ha så gjort i 10mån nu.. - men vi skulle ha provat Mycket tidigare, för han sov skitdåligt från 5mån fram till 8mån sen provade vi att lägga honom i egen säng i eget rum- VOILA!
    han blev så störd av att sova med oss, han är mkt lättväckt, och han vill absolut inte samsova! - jag upplever det som att vårt 1a barn tankar närhet på nätterna och vårt 2a barn tankar närhet på dagarna (han är Mycket mer klängig än sin storebror! vi snackar påträngande klängig!)

    tror inte du behöver vara orolig ts, busa mkt, ta på henne mkt, kittla, massera, smek och klappa.. man måste ju inte gosa med kramar enbart :)) 
Svar på tråden Min bebis vill inte ha närhet