Inlägg från: Anonym (irriterad fru) |Visa alla inlägg
  • Anonym (irriterad fru)

    Min man är helt oförmögen att göra fler saker samtidigt

    Apocalypso skrev 2011-10-03 18:13:31 följande:
    Jag riktar mig till alla som känner ett behov av att nedvärdera sin partner på nätet, alla som vill spy galla mer eller mindre offentligt och i melodramatiska, tårdrypande ordalag drar på sig offerkoftan samtidigt som de sablar ner på den andre.

    Visa lite respekt eller skilj er, behandla varandra som vuxna istället för att förminska och förlöjliga varandra så mår både ni och de bättre samt era barn lär sig hur man uppför sig i ett förhållande. Det är så jag kräks när jag hör okända snacka skit om sina respektive när de är ute och shoppar i sällskap. Inte förvånande att folk skiljer sig eller vänstrar. Jag har ifrågasatt mina manliga kollegor varför de lever med så blåsta kvinnor som jag ibland hör dem framställas som, så ni är ju inte ensamma om det här svinaktiga beteendet.

    Jag skulle bli rasande om min partner snackade skit om mig som allt för många gör om sina sk livskamrater. Är ert val av partner skit så gör dem och er själva en tjänst och separera! {#emotions_dlg.djavulsk}
    Standardtipset på FL: vänj dig eller separera!

    Jag gnäller inte över min man till mina vänner, för jag tycker att det är respektlöst. Därför är anonyma nätforum bra för att få pysa av sig lite irritation och också få höra att man inte är ensam och få lite bra idéer på hur man löser saken.  Jag skulle gärna LÖSA det här på ett smidigt, klokt och pedagogiskt sätt. 
  • Anonym (irriterad fru)
    riboflavin skrev 2011-10-03 18:16:54 följande:
    Tro mig, det gör underverk att det finns en färdig lasagne när allt annat bara är superstress. Kanske skulle maken som tydligen inte är så bra på just matlagningsbiten få ansvar för att plocka fram det som behövs förmorgondagen på kvällen?
    Vi får nog försöka dela upp ansvarsbiten på något sätt för just nu fungerar det inte. Tack för klocka förslag!
  • Anonym (irriterad fru)
    Little Ms Chatterbox skrev 2011-10-03 18:18:42 följande:
    Jag går väl mot strömmen och frågar varför man ska behöva göra 22 saker samtidigt när det tar lika lång tid att göra en sak efter varandra? Nu menar jag inte att stå att titta på att vattnet ska koka upp men som du beskriver det så har du kokat spagetti i ca 20 minuter, blev det verkligen god mat? Var det viktigt att diska upp frukosten? Jag gissar att det blev lite disk efter middagen, är det inte effektivare att diska allt på en gång?
    Däremot tycker jag inte det är "ok" att bli lämnad med en massa matkassar som ska packas in och den andra personen går och duschar. (är ok om han jobbar som rörmokare eller annat äckligt som inte har i köket att göra.) Dusch tycker jag tillhör det personliga medan handling och inplockning av matvaror, speciellt när det så många kassar som det kan bli vid stor handling. 
    Men var det sagt från din sida att: -"Ja det är ok, gå och duscha du så tar jag det här" Då har du redan sagt att det är ok att bli behandlad såhär, och då har du ju inget att klaga över heller.

    Jag är en person som gillar att göra klart det som jag håller på med men det är nog mer planering med i min tid, blir oftast färdig med det som det är tänkt att jag ska hinna med även om jag gör en sak i taget. Sällan jag känner mig stressad över att saker hopar sig.
    Min sambo börjar med att skala potatisen vad det än är för middag, kallops som falukorv. Det stör mig liten med inget som jag tänker göra något åt för det finns så mycket mer som är värt att lägga energi på.
    Klart man inte måste göra allt samtidigt. Nu var allt jag vevade av den kvällen sådant som var tvunget att göras just den kvällen. Istället för att ha massor med saker kvar att göra efter middagen, så snabbade jag mig så att jag hann klart så mycket som möjligt före maten. Vi var redan jättesena så det var skönt att göra så lite som möjligt efter maten. 

    Man måste inte göra som jag gör. Men om man kan göra fler saker lite parallellt så blir ju antalet timmar man måste lägga på hushållsarbete varje kväll lite färre och så får man lite, lite mer tid till att göra något trevligt eller koppla av en stund. 
  • Anonym (irriterad fru)
    Anonym (c) skrev 2011-10-03 18:24:01 följande:
    Det har jag sett bevis på sen den dagen jag föddes

    Ja det gäller inte alla givetvis, men så som du beskriver din man fungerar alla män i stort sett, mer eller mindre.
    De flesta (alla jag känner) kan tex inte prata med sin medpassagerare samtidigt som de kör bil utan att missa avfarter. Städa och prata i telefon.De kan inte hålla i sina barn samtidigt som de lagar välling.
    Min man är inte riktigt lika illa därann som din man   men han har inte heller simultankapacitet som en kvinna
    jag borde ha raggat upp en stridspilot när det begav sig! Skrattande De är väl tränade på att göra allt samtidigt?
  • Anonym (irriterad fru)
    Regnig måndag skrev 2011-10-03 18:30:31 följande:
    Är det eftersträvansvärt då och det bästa för alla inblandade?
    Att det är så för dig råder det ingen tvekan om, men tror du verkligen att det är det bästa sättet för alla?

    Jag tycker inte att det är värt att stressa häcken av mig för att få den där kvarten extra framför tv'n.
    Vi är alla olika helt enkelt och istället för att reta sig på andra och försöka göra om dem så är det bättre att acceptera att man löser saker på olika sätt.
    Fast nu är det inte riktigt en kvart det handlar om utan att det tar 1,5 timme för min man att koka pasta och laga lite sås till. Under tiden görs inget annat. Köket ser ut som ett bombnedslag när han är klar. Vår vardag fungerar inte om det inte är jag som fixar och donar på kvällarna.
    Jag vill ändra på det, på ett sätt som passar oss båda och vår familj. 
  • Anonym (irriterad fru)
    Regnig måndag skrev 2011-10-03 18:37:05 följande:
    Och hur vill eller kan din man ändra det?
    Vi får försöka hitta en rutin på kvällarna där allt fungerar och kanske där vi har tydliga ansvarsområden. Att bli bättre på att förbereda maten var ett bra tips. 

    Jag vill gärna kunna vara borta hemifrån några dagar också utan att allt rasar hemma och min man är förtvivlad för att han inte kommer i säng förrän efter midnatt. Eller det är totalt kaos när jag kommer hem. Just nu känns det som om jag är ensamstående med tre barn och jag vill ändra på det. Min man har ett ganska kvalificerat arbete, så jag tror att han kan lära sig en bra rutin om vi jobbar på det tillsammans. 
  • Anonym (irriterad fru)
    Anonym skrev 2011-10-03 18:38:58 följande:
    har en vän som låter som din sambo.
    vi brukar skoja att det tar henne en timme att koka snabbmakaroner å det e nästan så illa :P 
    Jag måste säga att  min svärmor är likadan. När hon ska laga middag så försvinner hon ut i köket och efter två timmar börjar man fundera på om hon dött av matoset eller vad hon håller på med. Sedan serverar hon potatismos och kokta hotdogs. 
  • Anonym (irriterad fru)
    Anonym (Anna) skrev 2011-10-03 18:44:50 följande:
    När jag blev sjuk (utmattning/depression/ångest) gjorde vi tillsammans ett schema på
    rutiner, med mat-tider, nattningstider, tvätt, etc etc...

    Vi gör även veckomatsedel varje söndag.

    Helt perfekt, då vet båda vad som ska göras
    Något sådant skulle nog krävas här. Veckomatsedel gör vi redan och det fungerar bra, minus tiden att laga maten då. 
    Problemet är att vi har olika tider på kvällarna, ibland hämtar en och den andre jobbar över eller har sena möten eller tvärs om och ibland kommer vi hem ungefär samtidigt. Som det är nu skulle någon av oss behöva gå ner i tid för att få det här att fungera smidigt men det känns inte som ett bra alternativ.  
  • Anonym (irriterad fru)
    Anonym skrev 2011-10-03 18:53:34 följande:
    ts det är nog MÅNGA kvinnor som känner igen sig i din sits, män är underbara och bra på många sätt men det här med multitasking är det inte många av dom som klarar av. Naturligtvis finns undantag så är det med allt men jag vågar mig nog på & säga att majoriteten är såhär. Vet många gånger då min sambo fått panik på morgonen innan han ska på jobbet för att han inte kan leta efter plånboken och nycklar samtidigt som han får på sig ytterkläderna och packar väskan, så då får jag masa mig dit för att leta och hjälpa till med packning. 

    Det här med att vi ska lära oss utav killarna i detta fall och vara lite lugnare och allt behöver inte göras på vårt sätt är bra i teorin men inte riktigt i praktiken. Problemet är ju att man måste göra flera saker samtidigt för att hinna med i dagens samhälle, man kan inte bara göra en sak i taget för då står man där kl 11 på kvällen med disk, tvätt osv.  

    Har inga råd ts, själv brukar jag bara skratta åt eländet, det hjälper iaf lite.
    Ja precis så. Han förväntar sig på något sätt att jag ska vara en ständig stand-by assistent/hantlangare som han kan ropa på så fort det kör ihop sig. Vilket det gör väldigt ofta. Jag trodde väl att han skulle "träna bort" det här med åren men det är ungefär lika illa nu som det alltid har varit.

    Precis som du skriver är ju tiden ganska begränsad på vardagen och det är ju många moment som ska göras på en gång både på morgonen och kvällen.  Det är ju bra om alla kommer i tid på morgonen och kommer i säng på kvällen. Själv har jag bara den där naggande känslan "men hur svårt kan det VARA på en skala....!" 
  • Anonym (irriterad fru)
    Anonym (Anna) skrev 2011-10-03 19:02:45 följande:
    Men hjälps BÅDA åt, så är vi klara med allt vid 20.00-21.00

    Vi har ALLT på schema, är han långsam så får han ju hålla på längre om kvällarna...

    Jag kan berätta att nu när vi har alla rutiner och det som ska göras planerat och nerskrivet, så är han inte alls speciellt långsam.

    De kan visst Tillåt dem

    ALLT i  hemmet är BÅDAS ansvar...
    Jag tror att en bestämd checklista där allt står nedskrivet i en smart ordning skulle kunna hjälpa oss här. Nu gäller det bara att få ner på papper hur hans hypereffektiva fru brukar göra... Flört "Sätt på ugnen, tappa upp diskvatten, under tiden det rinner gör du en espresso... " Skrattande
Svar på tråden Min man är helt oförmögen att göra fler saker samtidigt