Inlägg från: Anonym (irriterad fru) |Visa alla inlägg
  • Anonym (irriterad fru)

    Min man är helt oförmögen att göra fler saker samtidigt

    Jäjd skrev 2011-10-04 14:14:57 följande:
    Nej det vet inte jag heller. Det låter däremot som att du har två problem.
    1. Din man är en förvuxen bebis.
    2. Du har kontrollissues och curlar din man vilket leder tillbaks till problem nr 1.

      
    Ja på båda. Vi behöver helt klart jobba på det här, båda två. Jag har inte control issues men är nog lite för snäll och hjälpsam för mitt eget bästa. 

    Idag vabbar jag i alla fall och idag har jag vabbat. Inget annat. Frukostdisken står kvar, det är prylar överallt och jag har morgonrock på mig. Men jag har vårdat barn i alla fall. :) 
  • Anonym (irriterad fru)
    Anonym skrev 2011-10-04 14:20:48 följande:
    Behöver barnet så mycket vård att man inte kan göra någonting annat utöver att ta hand om barn?
    Nej, men jag tänkte att jag skulle fokusera på att göra en sak åt gången och låta bli att multitaska. Så här vårdas barn och surfas när det sover. 

    Min man får köpa pizza på vägen hem. Själv koncentrerar jag mig på vab.  
  • Anonym (irriterad fru)
    oOOo oOOo skrev 2011-10-04 14:59:32 följande:
    Inte jag heller. Jävla bottenskrap
    Själv lever du med en man som är som en kombination av servicehund och Städ-Madeleine i Rent hus, är bättre än Ernst på att dekorera, har en bringa som Dolph Lundgren, gör smarta investeringar som gör att ni snart kan ta pension, ger dig fontänorgasmer varje kväll och kommer ihåg datumet ni träffades första gången och väcker dig med serenader nedanför balkongen det datumet, samt glömmer aldrig bort din mamma på mors dag?

    Eller inte?

    Alla har väl sina styrkor och svagheter. Min mans svaghet är att han inte riktigt har flyt i hushållsarbetet. Det vill jag lösa nu.  
  • Anonym (irriterad fru)
    Jäjd skrev 2011-10-04 15:25:10 följande:
    Haha! Hmm, kändes det träffande det där om bottenskrapet?

    Jag tror, för att svara snusallvarligt, att man attraheras av olika typer av personligheter (förstås). Det som kallades bottenskrap intresserar inte mig då jag vill ha en man som är betydligt driftigare av sig än det du beskriver i TS t ex. Givetvis har alla svagheter och styrkor men det här fåniga snacket om att män inte kan göra fler saker på en gång är bara fånier och korkade ursäkter för att få curla sin man.  
    Jag tycker att det är rätt överdrivet att kalla människor som inte är så husliga av sig för "bottenskrap". Om han sket i allt vad gällde familj, hus, hem, barn, jobb och ekonomi skulle han platsa i det facket. Nu gör han inte det utan har andra styrkor. Problemet med vardagslivet är ju just att vi drabbas av det - varje dag. Det är rätt viktigt att det fungerar bra. 

    Jag tror inte att alla människor är särskilt bra på att multitaska alls. Det får gå ändå. Huvudsaken är väl att man gör saker.  
  • Anonym (irriterad fru)
    MrNorth skrev 2011-10-04 15:02:07 följande:
    Hej!

    Det låter som hemma hos os, fast där är det omvänt förhållande. Där är det min sambo som är "lat", vilket hon själv har erkänt faktiskt. Eller, hon är inte lat utan mer så har vi olika definitioner på städning och sådant. Jag tycker t.ex. att man ska dammsuga och ta toaletterna en gång i veckan. Det tar inte så värst lång tid, en halvtimme på båda ungefär (för mej). Men sambon tycker att det räcker att göra dessa sysslor kanske var tredje vecka... har faktiskt inte fått ur någon speciell tid, bara att hon tycker att det är för mycket med varje vecka. Torka golven tycker jag man ska göra varannan vecka men där tycker hon kanske varannan månad eller nåt. Vi har helt enkelt olika syn på detta och har inte kommit överens. Och att ha ett rent hem är en hederssak för mig, vilket innebär att jag  på söndagseftermiddagarna brukar städa medans hon ser på webbtv på datorn. Ibland frågar hon om hon ska göra nåt.

    Kan tillägga att jag har 60 timmars arbetsvecka och hon är arbetslös.

    Sen tar hon hand om de flesta inköp samt matlagning varje dag, Samt att hon tar hand om tvätten och plockar ur diskmaskinen samt vattnar blommor. Trädgårdsarbetet delar vi på. Dock resonerar jag som så att då hon ändå är arbetslös så kan hon göra allt sånt, även tvätt och toaletter. Och det hade hon säkert gjort också, men inte varje vecka.

    Jag tror att mycket hänger ihop med hur man är som person. jag är organiserad, planerar vad jag ska göra och genomför, när hon ska göra allt blir det mest jordbävning. Vid matlagning tar jag fram ingredienser, plockar in igen i kylskåpet efter hand, torkar hela tiden bänken, när något kokar upp passar jag på att diska upp lite och när maten strax är klar att serveras är det i princip bara grytorna på spisen som är framme, allt annat är diskat, ihopplockat och undanstädat. När hon lagar mat är det ett berg av grejor som ska diskas, utspridda matrester såsom hackad lök, etc och tomma köttfärskartonger och verktyg, allt över hela diskbänken. Hon tycker att , äh det tar vi sen. Rätt eller fel kan jag inte säga, jag vet bara hur jag är och hur jag tycker man ska göra. Hennes metod tycker jag ser väldigt slarvig ut, något som mitt ordningssinne inte riktigt kan hantera. Men jag accepterar det absolut.

    Likadant med städningen, jag städar för att jag inte direkt har några motargument att komma med om hon nu tycker att man inte ska dammsuga varje vecka. Jag tycker det är lathet, men vet att det inte är rätt att jag ska bestämma endast, så vill jag ha det dammsugit varje vecka så gör jag det själv. det är inte så enkelt som att kalla någon för lat för en sån sak...

    Det var min historia, så åter till TS, det verkar ju som om din sambo är lite som min, jobbar ostrukturerat och inte speciellt effektivt. Kanske klarar personen i fråga bara av att göra en sak i taget, och vet om det? På den tiden min sambo rengör toaletten (4 m2) har jag dammsugit, torkat golven samt röjt upp i köket. Men jag är glad för det hon gör, då jag VET att hon inte är lika intresserad av "hemtjänst" som jag är. Och jag kan inte stämpla henne som omogen eller oavsnarlig då hon trots allt gör många saker hemma, det är väl mer en principsak att jag tycker hon ska göra allt för hon är arbetslös och jag har långa dagar på jobbet. Men hon hade säkert dammsugit och så också, om det hade varit efter hennes tidsuppfattning.

    Kompromisser och förståelse, annars fungerar inte ett förhållande...

    /M
    Om jag jobbade 60 timmar i veckan och min partner var arbetslös skulle jag faktiskt kräva att han skötte större delen av hushållet. Man får ju anpassa bördan efter hur mycket man jobbar.
    Nu arbetar vi båda heltid och bör då dela på resten hyfsat lika. 
  • Anonym (irriterad fru)
    Anonym (samma här :)) skrev 2011-10-04 15:14:17 följande:
    hahahaha, ts, du är inte ensam! Min sambo är ganska lik din, om än inte lika illa :) För min sambo tror jag det dels handlar om svår tidsoptimism, dels om fokusproblem: han har extremt svårt att avgöra hur lång tid saker tar, och extremt svårt att konkret hålla koll på flera grejer samtidigt.
    Jag gör precis som du - diskar när pastavattnet kokar, plockar in i skåp samtidigt som jag lagar mat osv. Han drar fram allt, men i väntan på pastavattnet sätter han sig framför datorn eller leker med sonen. Det är det sistnämnda som gör att jag biter mig i tungan och kniper käft, trots att jag ibland blir sur på röran. Men, trots att det kanske är renare och går snabbare när jag fixar praktiska grejer umgås sambon mer med sonen när han gör det än vad jag gör. Det är hedervärt, tycker jag.
    Vi har testat det där med att den som lagar mat slipper att diska här. Problemet var att jag gjorde som du när jag lagade mat så efter maten så var det bara två glas och två tallrikar kvar att diska. 
    När min man var klar i köket såg det ut som efter flodvågen i Japan och jag visste knappt i vilken ände jag skulle börja.  Nu kör vi så att den som lagar maten diskar också på vardagarna. På helgen hjälps vi åt. 
  • Anonym (irriterad fru)
    oOOo oOOo skrev 2011-10-04 15:32:44 följande:
    Nu var det ju inte främst det jag kallade bottenskrap utan

    " Tyvärr är dom flesta karlarna tröga, och som små bebisar oftast. Och framför allt bortskämda, men de är ju något som flesta gör dom i början..som sen blir en vana."

    Vem fan är kär i en trög bebis till man, jag bara undrar?
    Jag var nog rätt mycket trög bebis när vi blev ihop. Jag blev bättre på hushållet. Han blev det inte. Jag är fortfarande kär i honom. 
  • Anonym (irriterad fru)

    Nu ska jag sluta ironisera över min man som är på gång med pizzor till sin sjuka familj och försöka vara konstruktiv. Jag tänker föreslå det här för att underlätta för honom. Jag tror att han VILL fixa det här, han har bara inte riktigt koll på hur han ska få ihop allt:

    Två dagar i veckan hämtar min man barnen på dagis. Då får han laga maten. För att få det att fungera får han laga två rätter som går att frysa på helgen så att det bara är att värma på dom på hans dagar. Eventuellt koka pasta eller potatis till. Under tiden får han duka och göra sallad.
    Han diskar efter maten och plockar i ordning köket. 
    Han kör och hänger en tvättmaskin och viker tvätt.
    Han har ansvar  för "sitt" barn, kolla väska, hänga fram kläder, packa gympakläder osv.

    En kväll i veckan får han dammsuga ena våningen.

    Det borde väl fungera och vara en ganska normal börda för en förälder på en kväll? 

  • Anonym (irriterad fru)
    oOOo oOOo skrev 2011-10-04 15:41:12 följande:
    Så du har en trög bebis därhemma som du försöker dressera till hushållsassistent. Hoppas han ger dig bra orgamser åtminstone och inte är någon jävla kirchsteigertönt till på köpet.
    Du verkar mest vilja kasta skit på mig istället för att hjälpa mig i den här tråden. Det är tråkigt att du uppfattar min vilja att få ett fungerande vardagsliv så negativt. 
  • Anonym (irriterad fru)
    oOOo oOOo skrev 2011-10-04 15:45:06 följande:
    Att leva inrutat liv har härmed fått ett ansikte
    Det är väl ungefär så det ser ut hemma hos småbarnsföräldrar, om man nu inte har hemhjälp eller hemmafru. Mycket som ska hinnas med efter jobbet. 
Svar på tråden Min man är helt oförmögen att göra fler saker samtidigt