Inlägg från: Anonym (irriterad fru) |Visa alla inlägg
  • Anonym (irriterad fru)

    Min man är helt oförmögen att göra fler saker samtidigt

    Bellatrix skrev 2011-10-04 12:54:27 följande:
    Har inte läst tråden men...
    Hahahahaha.. TS du har precis beskrivit min sambo. Exakt samma här. Och säger jag nåt om det till honom, att han skulle kunna göra saker mer effektivt, så säger han bara kolugnt: Ingen stress! Nej ingen stress för honom, men desto mer för mig. Som måste ta hand om hungriga skrikande barn om det tar för lång tid.

    Samma sak att barnen helt allvarligt skulle komma isäng vid midnatt om han hade ansvaret för det.
    Och här hjälper det inte att låta honom öva i sin takt! Vi fick första barnet för 12 år sen och jag har låtit honom ta eget ansvar från början men han fixar det helt enkelt inte.

    Ska läsa tråden nu.
    Här kör det ihop sig om min man ska laga mat och släppa ut katten samtidigt. 
    - Kan du släppa ut katten?
    - Va?
    - Katten vill ut!
    - Men jag lagar ju MAT här!! *panikslaget*
    - Men älskling, du står ju bredvid köksdörren... öppna den bara...  
  • Anonym (irriterad fru)
    långkalsong skrev 2011-10-04 12:23:02 följande:
    Skriver under på sur och tvär.

    Sist gång såg jag till att vi bytte roller inför en mindre resa, jag duschade och tvättade håret, tog på mig mina kläder, gick ut med hunden 45 minuter och packade sedan ihop mina grejer och gick ner till bilen och lattjade lite med ungarna.

    Tror inte ens hälften av ungarnas grejer var med men sambon fick lösa det, vet inte hur han gjorde efterso jag satte skygglappar på mig själv och fokuserade på de vi hälsade på och hade trevligt med dem över en öl eller två och sedan gick jag och la mig när jag var trött.

    Sambon var mest sur hela helgen, vilket jag påpekade med "fan vad du verkar sur, är du sur, varför är du så sur för?" fast jag visste precis vad han kände.

    Efter det hade vi ett utvecklingssamtal  
  • Anonym (irriterad fru)
    Natosh skrev 2011-10-04 13:08:22 följande:
    Jag är KVINNA och jag har samma problem. Jag kan i princip inte göra två saker samtidigt. Jag blir skitstressad och blir blank i huvudet och sätter mig framför datorn. Mycket irriterande för min sambo men det går i alla fall inte att skylla på könsroller i detta fall. Min far och min bror har visserligen samma problematik och för min bror handlar det om ADD, förmodligen för min far också och kanske för mig med. Jag har bara varit tvungen att tvinga mig att bli mer normalfungerande än min bror pga de könsrollsförväntningar jag har på mig men inte han.

    Jag tror absolut att det i många fall rör sig om lathet, ovilja till kommunikation, ojämställdhet etc. Men i somliga fall kanske man inte ska brista ut i "ja se karlar" per automatik utan kolla upp det.

    Just nu skulle jag egentligen städat, lagat mat, skriva ett par superviktiga mejl, pluggat och ett par grejer till som jag bara inte orkar få in just nu.

    Det vore skitskönt att vara lika högeffektiv som alla ni fantastiska kvinnor i tråden.
    Man måste inte multitaska. Om man föredrar att koncentrera sig på en sak åt gången kan man ju skriva en lista och bara beta av den, en sak åt gången. Så får jag göra på mitt jobb, där multitaskande inte fungerar om jag ska vara effektiv. I perioder är det stängd dörr, avstängd telefon, avstängd mail som gäller och så får jag koncentrera mig på en sak åt gången och göra den tills den är klar. 
  • Anonym (irriterad fru)
    sextiotalist skrev 2011-10-04 13:21:22 följande:
    Strykning är avkoppling för migFlört
    Nja, jag tror den stora skillnaden mellan dig och mig att jag inte blir stressad om det inte sker. Dvs känner jag inte för att göra något hemma, så gör jag det inte. Men när jag känner för det, så går det undan.
    När det gäller kläder har vi aldrig haft några diskussioner till vardags, vårt barn har valt kläder sedan 3-års-åldern och det har gått jättebra.
    Jag skulle mycket väl kunna lägga mig på soffan och glo på TV (det händer väldigt ofta) och med varm hand överlämna resterna av köket till sambo och ha inte ett dugg dåligt samvete, min sambo kan göra exakt samma sak.
    Du är galen. Strykning är ren tortyr för mig. Rena badrum däremot...

    Jag blir inte stressad om saker skjuts upp men jag blir irriterad när vardagen inte flyter på utan saker tar stopp, fungerar inte eller man missar saker bara för att man varit bekväm och skjutit upp saker. Inget kul att få ställa in en resa för att man skjutit upp att byta däck på bilen och nu har det snöat ute. Blir väldigt stressigt om man missat att köpa lucianattlinne i tid så att man får göra det i panik den 12 december bara för att upptäcka att det är slut i den storleken jag behöver överallt, på alla sex ställena, och man får börja ringa till vänner med lite äldre barn för att låna ett. 
    Min poäng är att man slipper mycket stress i livet om man hyfsat ligger med i tiden och inte bara löser allting ad hoc. Jag föredrar bussresor enligt turlista framför brandkårsutryckningar. 

    Du har rätt i att jag måste låta min man sköta det han ska göra med gott samvete.  
  • Anonym (irriterad fru)
    Bellatrix skrev 2011-10-04 13:24:47 följande:

    Tungan uteJa känner igen det där. Tyvärr. Men det konstiga är att min sambo har ett anvarsfullt och ibland stressigt jobb och det klarar han jättebra. Men han kanske ändå kan göra en sak i taget där.

    Här hemma har jag testat olika metoder (skriva lista på vad som ska göras, låta honom göra allt på sitt sätt) men utan framgång. Det blir ändå barnen som får lida om inte jag tar över och gör det mesta.

    Varje kväll står han och fixar disken medan jag ensam ska lägga alla barnen(har rätt många...) Jag brukar säga att nu kan vi inte prioritera disken, barnen är trötta och måste i säng! men han bara fortsätter.
    Barnen får vänta för disken är akut...?


    Min man anser att diska efter maten är just diska. Han tycker att jag är skitjobbig som tycker att han får torka av matbordet, spisen, diskbänken och kanske lite på kaklet också och ta upp matresterna ur slasken. (Eller nu gör han det, men det har tagit några år av tjat att komma hit...)
    "Jag har diskat" betyder för honom just att han DISKAT. Och då är han klar. Att hela köket är kladdigt och det ser ut som om någon spytt i vasken är liksom egalt.  
  • Anonym (irriterad fru)
    sextiotalist skrev 2011-10-04 13:30:53 följande:
    Skicka över stryktvätten till mig och så tar du badrummet hos migFlört
    Oh, deal! Vilken fröjd det vore med nystruken tvätt! Här lämnas alla skjortor bort och resten.. stryks inte... 
  • Anonym (irriterad fru)
    Anonym (Underbart) skrev 2011-10-04 13:26:03 följande:
    Underbart!
    Jag har fått mig ett gott skratt när jag läst i tråden här.  Så underbart att jag inte är själv utan det finns massor av andra som känner likadant i förhållandet. Att en är familjens stora projekledare eller stormorsan som jag brukar se mig själv som. En ganska osexig person som lätt surar till. Har försökt att framföra problemet många gånger för min sambo men eftersom han antagligen inte innerligtvill se det som ett bekymmer så vill han inte ändra sig iheller så resultatet blir att jag måste ändra mig. Så då försöker jag  t ex  finna mig i att det är jag som alltid torkar av matbordet trots att det är han som plockat av efter middagen alternativt att matresterna ligger kvar på bordet tills jag gör det en annan dag eller att jag ber honom att torka av bordet. Häromdagen började jag nästan gråta när han kom och frågade mig vilka av hans strumpor som låg på golvet i vardagsrummet var använda ..

    Jag har flera gånger funderat på anledningen  till  att det är så och kan bara komma på att jag är äldst i syskonskaran och han yngst. För jag tror inte att det är manligt eller kvinnligt för jag har levt i andra relationer där det inte varit så i mitt förra förhållande var min sambo  på gränsen till pedant. Jag vet inte hur jag skall göra för att min sambo skall verkligen förstå problemet och vilja förändra. För risken är att det i längden blir för arbetsamt att leva under samma tak. Särboskap kanske men inget jag egentliegn vill då vi har barn i hop.
    Fnissar högt åt det fetade! Glad Jag tror också att det har mer med roller än kön att göra. Mitt ex var uppväxt med en mamma som var rörelsehindrad och behövde mycket hjälp och han var så otroligt förekommande och duktig på hushållsarbete. Mycket bättre än jag någonsin kommer att bli. Det var på nivån "putsa kopparhandtagen med tandkräm och nylonstrumpa".
    Min man är bortskämd som bara den hemifrån och vi var rätt bekväma innan vi fick barnen.

    Svårt det här. Varför upptäcker man inte sånt här förrän man redan sitter i skiten? 
  • Anonym (irriterad fru)
    PetraCecilia skrev 2011-10-04 13:55:52 följande:
    MIn man är precis likadan. Garvar igenkännande. Dxet är faktiskt HELT obe´gripligt att män fortfarande har högre lön än kvinnor på jobbet.

    MItt bästa jämställdhetstips:  Vi har två skolbarn, och dom har vi delat upp i "ansvarsbarn" så att maken också måste läsa veckobrev och packa gympakläder. Barnet vet vilken förälder som är ansvarsförälder och vem man ska bli arg på om matsäcken är glömd. Det tar mkt mera skruv med en ledsen pannkakslös 8-åring som ska på utflykt än med en sur fru. 
    Vilket bra tips! Det tar jag till mig och ska försöka driva igenom här! Tack! Inte så mycket för arbetet i sig men för att det är bra om båda får insikt i vilket "extraarbete" de är med skolbarnens matsäckar, kläder, lusselinnen osv. 
  • Anonym (irriterad fru)
    Anonym skrev 2011-10-04 13:56:05 följande:
    Hos oss innebär städa att dammsuga enligt min karl. Om jag påpekar att det behöver städas här hemma (eftersom det tydligen inte är uppenbart alla gånger) så kan han ta fram dammsugaren och sedan tro att det är klart. Att det sedan ligger högar med andra grejer som behöver göras det är inte aktuellt Flört
    Känner igen det också! Nu är det bättre men förut så var städa = dammsuga. Mitt på golvet lite fram och tillbaka. Klart. 
  • Anonym (irriterad fru)
    oOOo oOOo skrev 2011-10-04 14:01:34 följande:
    När man läser denna tråden blir det helt plötsligt väldigt begripligt.

    Ur ett företags synvinkel är det bättre att få de saker som företaget ber om gjorda bra än massor andra saker gjorda dåligt.
    Om man gör de saker man ska bra då? Det är väl det allra bästa för ett företag?

    Precis som det flyter på bättre hemma om min man lagar mat när han ska laga mat och inte läser reklamblad då så att allt blir väldigt sent.  
Svar på tråden Min man är helt oförmögen att göra fler saker samtidigt