Inlägg från: Skuttan83 |Visa alla inlägg
  • Skuttan83

    Hur länge gifta?

    Vet att länder har som krav att man ska vara gifta för att adoptera och 3 år verkar vara det vanligaste. Men ska man ha varit gifta i 3 år för att få skicka sin ansökan till ett land om det är det dom kräver eller kan man ha varit gift i 2 år när man skickar iväg papperna? för det tar ju i regel över ett år innan par blir tilldelad ett barn, så då har man ju hunnit vara gift i 3 år. Hängde ni med?

    Finns det några regler i Sverige för hur länge man ska ha varit gift innan man får påbörja utredning? eller kan kan vända sig till sin kommun redan efter någon dag som gift?

    Vi är inte gifta och min pojkvän vill egentligen inte gifta sig, han ser ingen mening med det tycker mest att det är något gammalt religiöst. Säger att man blir inte mer ett "riktigt par" eller mer kär för att man är gift och det har han kanske rätt i. Men nu är det så att vi inte vet om vi kan få egna barn så jag försöker få honom att förstå att om vi vill adoptera så måste man ha varit gift i ett visst antal år och om vi inte kan få egna barn och enad alternativet är adoption så "kastar" vi bort år på att inte gifta oss nu. Han ser adoption som absolut sista alternativet och är inte ens säker på att han vill adoptera över huvudtaget, allt det här gör mig jättefrustrerad och ledsen. Vi är förovade sen ett år tillbaka, kan man tillgodoräkna sig de i åren som gift? Han vill inte behöva ta ställning till adoption förrän vi är där. För mig är barn jätteviktigt! biologiska eller inte det spelar ingen roll!

    Vore tacksam för svar.

  • Svar på tråden Hur länge gifta?
  • Skuttan83

    Jag är 28 och min sambo 32, så vi är ju inte lastgamla precis. Vi har nyligen kommit igång med hormonbehandlingar och sen blir det ev IVF. Så vi får väl se hur dom försöken går. Men om vi ger allt det 3 år och sedan märker att det kanske inte fungerar för oss att vi aldrig kommer att få biologiska barn och då bestämmer oss för adoption och inte är gifta så "kastar" vi bort ca 3 år i onödan, det är det jag försöker få min pojkvän att förstå. Han tycker bara att jag är pessimistisk inför IVF mm. och att jag ligger flera steg för långt fram.

    Gifter vi oss så blir det förmodligen ett mindre borgligt bröllop. Jag vill inte ha det här stora prinsessbröllopet och inte han heller. Jag tyckte inte heller att giftemål har varit så viktigt men sedan de här med ev adoption har dykt upp så vill jag det. Eller gifta mig vill jag ändå men det här gör att jag vill gifta mig NU.

    Jag försöker ge pikar och så, även info om adoption så att han ska förstå vad som krävs och vilken tid det faktiskt tar.

    Hur går utredningarna egentligen till. Är det flera hembesök med jobbiga intervjufrågor och så? Om man inte har någon adoptionsförmedling i närheten av sig kan man då sköta alla kontakter med dem via telefon och mail eller? Vi bor i en väldigt liten kommun och jag tvivlar på att de har så många föräldrar utb om ens någon, får man då åka till en grannkommun?

Svar på tråden Hur länge gifta?