Inlägg från: Nystart |Visa alla inlägg
  • Nystart

    Hur länge gifta?

    Beträffande adoptionsorganisationerna så har nog de flesta kontakt med dem via mail och telefon, även om man så skulle bo granne med kontoret. Det som är skönt med att bo nära den organisation man anlitar är att man kan lämna viktiga handlingar direkt till dem istf att skicka via posten (även om man kan skicka rek).

    När det gäller hemutredningen ser den verkligen olika ut i olika kommuner och ibland även mellan utredare i samma kommun. Vi träffade utredaren fem gånger, varav fyra gånger hemma... Å andra sidan gjorde vi ingen djupintervju  utan vi fick själva skriva ganska långa levnadsberättelser. Om man tycker det är jobbigt att uttrycka sig skriftligt, blir ju det jobbigare än en intervju.  Vi hade inget nätverksmöte. 

      Det är viktigt att vara förberedd, och det får man möjlighet till under föräldrautbildningen när man diskuterar olika frågeställningar med andra. Men för vår del var utredningen inte alls jobbig - tvärtom. Det där beror mycket på personkemi, men vi upplevde det mer som att utredaren var ett stöd och ett bollplank.

    Och som någon redan sagt: det är bättre (säkrare) även för biobarn med gifta föräldrar. Och är man beredd att åta sig ett livslångt åtagande som barn  är förstår jag inte att äktenskap ska vara ett så stort steg. Men han ä rju inte ensam om att tycka så.

Svar på tråden Hur länge gifta?