• Såontany

    Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!

    Du har inte lärt dig NÅGONTING av att vara ?den andra kvinnan?. Tre år har gått sedan du fick smaka på min man, men ändå suktar du efter honom. Han har gått vidare och jag med, men ändå står du och stampar. Du har ETT liv, varför väljer du att fortfarande hoppas på dig och min man?

    Tragiskt, då han har varit supertydlig med vad han vill. Du försöker intala dig att han inte vet sitt bästa... jo det vet han och han hade valt DIG om han hade känt att DU var det bästa för honom!

  • Såontany
    Anonym (Sanningen) skrev 2019-09-22 18:37:32 följande:

    Som en fd älskarinna kan jag bara säga att han fortfarande ger henne falska förhoppningar, därför ger hon inte upp. Den är en man som leker med två kvinnor.


    Ja det skulle man kunna tro...men jag vet genom eget detektivarbete att så inte är fallet.

    Älskarinnan sa till min man att hon aldrig kommer ge upp förhoppningen att det ska bli de. Tragiskt...gå vidare, säger jag.

    Hon sa till min man att hon lägger ut offentliga inlägg på fb så han ska kunna läsa när de inte har kontakt på annat sätt. Hon har lagt ut inlägg de senaste åren för att berätta om hur hennes vardag ser ut, hennes stora livsbeslut osv. Hon är streetsmart så hon skriver inläggen till sina fb-vänner, men riktar sig till min man. Hon vill locka honom till sig. Det är jag som läser dessa, inte min man, han vill bara glömma tiden med henne, säger han.

    Hon har två! Spotifykonton, ett med sitt riktiga namn och ett hon skapade första gången hon såg min man. Kontot är utan bild och med ett namn som ingen kan komma på. Hon var väldigt tydlig till min man att han skulle gå in och läsa texterna på låtarna hon la ut. Texterna har jag kollat under de här tre åren och hon längtar och trånar. Ger aldrig upp, är buskapet.

    Hon vet att hon inte kan kontakta min man, då avslöjar jag det direkt och min man avböjer henne, så hon lockar så min man ska kontakta henne. Hon har inget att förlora på det här, så varför skulle hon sluta? Kanske nappar min man någon dag, kanske hon tänker?

    Jag ville med mitt sms i denna tråd skriva av mig. Skulle jag skriva till henne skulle hon inte lyssna ändå. Önskar att hon gick vidare både för hennes och vår skull.
  • Såontany
    mzmaa skrev 2019-09-23 13:31:19 följande:

    Kan ni inte blockera henne överallt så hon inte kan komma i kontakt med varken dig eller din man? För det låter som ett heltidsarbete att ha henne i närheten, tänker att de måste kännas bättre för er om ni inte kan se vad hon gör och hon kan inte se vad ni gör. Samma med hennes telefonnummer, att ni båda blockerar det också, så försöker hon få tag i han på telefonen så kommer inte sms eller samtal fram. 

    Du skriver att hon inte kan kontakta din man, för för då avslöjar du det? Vem avslöjar du det till? Eller menar du att om hon kontaktar honom så säger din man det till dig? Hur har hon sagt det till din man att hon lägger upp offentliga saker på facebook, jobbar dom på samma jobb? Lättast är nog för er att blocka henne så slipper ni se allt hon gör, för det låter som en enorm stress för dig, att hålla koll på henne hela tiden.. 


    Hon är blockad på både min mans och mitt fb. Går in på ett annat konto för att kolla hennes. Eftersom hon har stalkat min man under de här tre åren, har jag hållit koll för att hoppas att hon går vidare med en ny man.

    Jag vet att det bästa för mig är att helt strunta i vad hon gör, men eftersom hon är gränslös så känner jag ett hot utifrån. Min man är jag inte osäker på, men hon har vägrat förstå att han vill

    satsa på mig. Hon har tidigare försökt kontakta min man via hans vänner, hans dotter och via hennes kollegors telefoner. Min man har blockat hennes nummer. Tidigare har han blockat 15 kontantkortsnummer som hon använt i sina kontaktförsök.

    Vill verkligen försöka att släppa det här, jobbar på det varje dag.
  • Såontany
    Anonym (polisanmäl stalkern på en gång) skrev 2019-09-24 20:16:50 följande:

    Bästa sättet är att polisanmäla och sedan meddela henne och hennes familj, föräldrar och syskon om det och även hennes kompisar att hon är polisanmäld. Kolla på tv3 stalkers där stalkers blir exponerade för hela svenska folket. Det är så de gör för att stoppa en stalker. Tror inte man kan resonera med en stalker eller dra sig undan. Man måste säga det till så många som möjligt som känner stalkern för då försvinner spänningen att stalka för stalkaren.


    Denna kvinna är streetsmart. Skrev till en av hennes släktingar på messenger om hennes kontaktförsök, det enda som hände var att hennes släkting blockerade mig. Hon blockerade mig dock inte. Hm...konstigt.

    Skulle vi polisanmäla blir det bara jobbigt för oss...sedan vet man ju inte om hon blir värre efter det. Tack ändå för tipset.

    Vill ändå ge en tankeställare till de älskarinnor där ute som kör sitt race: Tänk på konsekvenserna av ditt handlande! Det har min man gjort och finns numer för mig, men när fd älskarinnan gränslöst tar kontakt undrar jag hur det är ställt i tomrummet mellan öronen på henne? Allt är faktiskt inte tillåtet i krig och kärlek.
  • Såontany
    Anonym (polisanmäl stalkern på en gång) skrev 2019-09-28 13:30:05 följande:

    Ja en stalker tänker kanske inte på att det upplevs hotfullt och att livet blir inskränkt för den som blir stalkad.

    Man kan inte göra allt i livet som man vill om man alltid har en stalker och/eller dess kompisar efter sig. Det blir för hotfullt helt enkelt.

    Sedan om stalkern kommer till hemmet så är det extra farligt. Släpp aldrig in en stalker i hemmet, eller på arbetsplatsen. Stalkern kan vara lugn och glad men helt plötsligt bruka våld då. Så se upp med det!

    Det enda som hjälper är att gå till polisen och fråga vad man ska göra. Polisen har många bra råd och åtgärder man kan göra som är bra.

    Lycka till! Hoppas allt går bra!


    Tack!
  • Såontany
    Anonym (A-M) skrev 2019-09-30 03:18:03 följande:

    Nåja. Din man är ju inte oskyldig heller. Om det hade varit en kvinna som bara haft ett svärmeri för din man, som hade börjat stalka honom fastän han hela tiden varit kort och tvär och avvisande, och inte ville ge sig, så hade jag hållit med dig fullt ut. Och även om polisanmälan och andra "hårda" åtgärder. Men nu har DIN MAN faktiskt sårat HENNE också... och inte bara dig. 


    Tycker ändå att man inte ska göra vad som helst fastän man blivit sårad.
  • Såontany
    Anonym (polisanmäl stalkern på en gång) skrev 2019-09-30 18:35:57 följande:

    Stalking är mer komplicerad än vad man kan tro.

    All form av stalking är förkastlig och mot lagen oavsett anledning. Sårad eller inte.

    Stalking ska inte få förekomma. Det blir bara ett stort lidande för alla. Det finns inget positivt med stalking. Bara negativt.

    Det finns ingen vinnare när det gäller stalking. Bara förlorare.

    För stalkaren som, nog inte mår så bra psykiskt, blir det stressfullt till slut.

    För den som blir stalkad blir det onödigt lidande och långvarig stress för den och dennes familj.

    Jag tror att det många gånger beror det på ett missförstånd som skulle kunna ordnas tidigt. Det har blivit låsta positioner pga av att den ena parten inte ville samarbeta.

    Efter det att den stalkade börjat känna sig hotad så kan den inte längre vara/bli vän på något sätt med den som stalkar. Det gäller även om/när stalkingen upphört. Det är en tråkig och onödig konsekvens av stalking. En annan tråkig konsekvens är att stalkaren får ett rykte om sig att vara en stalkare. Detta drabbar tyvärr även stalkarens familj och vänner till slut.

    Sen så tror jag att både stalkaren och den stalkade lider helt i onödan av något som kunde ha klarats upp långt innan det gick så långt som stalking.


    Håller med dig i allt!
  • Såontany
    Anonym (polisanmäl stalkern på en gång) skrev 2019-09-30 21:22:23 följande:

    Man kan ju också undra över en stalkares empati, att förstå och känna hur det känns för en annan människa att ständigt vara förföljd 24/7. Den måste vara låg.

    Att stalka någon är ju en medveten handling och inte någonting man gör impulsivt. Därför är stalking ett allvarligt brott mot en annan människa.


    Empatinivån är låg och stalkern rättfärdigar sina handlingar genom att intala sig själv att ?kämpa för kärleken?.

    Jag själv har varit sjukskriven i omgångar och har utmattningssymtom (kort närminne, känslig för ljud och ljus, eksem i hårbotten, extrem trötthet). Skulle stalkern få reda på detta, skulle hon säkert inte bry sig, utan det är henne det är synd om som missar att leva med ?hennes själsfrände? (detta har hon redogjort för min man i telefon för ett par år sedan).

    Hör hon av sig igen, kommer jag banne mig att anmäla henne, jag är så trött på det här.
Svar på tråden Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!