• andiie

    Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!

    Till mig själv:

    Jag befinner mig vid ett vägskäl i livet och jag är beredd att utforska det. För första gången i mitt liv dras jag inte hejvilt med av känslostormar byggt på rädsla.

    Jag känner mig motiverad till att ta ett steg tillbaka, ha is i magen och observera vad jag vill och behöver. 

    Jag tänker inte sabba detta! 

  • andiie

    Okej. 

    Jag träffade dig. Kände direkt 110%. Det var dig jag ville dela livet med. Jag kände mig så jäkla säker. För första gången. Dig vill jag gå hela vägen med. 

    Men så verkade inte du känna. Så jag avslutade. Och trodde konstigt nog att jag som vanligt skulle kunna släppa en person väldigt snabbt. Det har jag alltid kunnat gjort tidigare.

    Men fan heller. Nu är jag här. Och saknar dig som en annan idiot. Känner mig typ svag som kan känna så starkt å inte kunna släppa en annan människa. 

    Vad saker å ting kan förvåna en. Å jag hoppas verkligen verkligen att jag kommer att komma över dig. Är rädd för att det kommer ta mer tid å kraft än vad jag önskat.

  • andiie
    Anonym (EndlessLove) skrev 2022-07-23 13:21:30 följande:
    Va skulle hända om du sa de till personen då? Hen kanske går o tänker likadant?
    Jag har hört av mig till personen nu. Och vi kommer att ses igen. Men skulle inte förvåna mig om det blir en riktig pull-push relation!
  • andiie
    Anonym (Pieces..) skrev 2022-09-05 07:50:13 följande:

    Till dig! 

    Nu har de snart gått 6 månader sen ja kände dina läppar mot mina.. all den sorg ja har fått utstå under denna tiden har varit de värsta ja varit me om, men samtidigt väckte du liv i de där drivet som varit som bortblåst under många år. Du drev mig så långt att ja fick nog av att alltid bli misstrodd, att aldrig kunna få visa känslor utan att du trodde de var nåt fuffens på gång.. att alltid få allt tillbaka kastat i ansiktet så fort de var något. Alla gånger du skapade situationer som fick mig att bli otrygg o börja tvivla på mig själv.. ja har varit såå arg på dig för allt detta.. o framförallt på mig själv för ja tillät dig att göra så mot mig.

    Nu e ja inte arg på dig längre, ja tycker synd om dig! Ja tycker synd om alla som e som du.. de e inte erat fel att ni har blivit såna :( de e heller inte mitt fel att ja blev uppfostrad av människor som liknar dig.. de tog lång tid att inse, men de gör ja nu! Ni ska inte få mig att hata människor för att ja inte insett tidigare att ja förtjänar mycket bättre. De gör fortfarande ont, men ja e mycket starkare nu, o du kommer aldrig att få mig i ditt grepp igen! Ja har förlorat mycket pga dig, men ja vann nåt mycket bättre.. mig själv, så tack! {#emotions_dlg.flower}


    Fint beskrivet!
  • andiie

    Jag är trött på att om och om igen hamna i samma mönster.

    Som fången och fastspänd,
    i en karusell vars stoppknapp förstörts.

    Hur gör jag upp med det här för alltid? Hur slutar jag gå i samma fälla?

    Svaret är såklart - jag själv. 

    Men hur ska jag finna styrka och kraft att motstå?

    Under allt detta lurar en sorg, en uppgivenhet. 
    Men också en längtan efter att få bli fri.

    Men jag gissar att det är först genom sorgen jag blir fri. Så mitt uppdrag blir att först finna den, sen möta den. Men hur?

  • andiie
    Anonym (Paradoxal) skrev 2022-10-08 22:08:28 följande:

    Har ångest varje gång vi ses, önskar att jag kunde berätta varför det är som det är, men det skulle också göra hela situationen ännu konstigare. Förlåt.


    Kan du berätta här?
  • andiie
    Anonym (Paradoxal) skrev 2022-10-09 00:29:29 följande:

    Det handlar om oönskade känslor för en person, jag har för att komma bort från dom behövt skapa distans och bryta den kontakt jag har kunnat, men inte haft möjlighet att göra det helt eftersom jag i vissa sammanhang behöver träffa personen. 


    Det låter som att du fortfarande är bunden känslomässigt till personen, oavsett avstånd. Tror inte att den distans du skapar snabbar på processen. Jag föreställer mig att du måste in och möta sorgen och bearbeta den.  Möta smärtan. Just nu undviker du snarare och ser inte ordentligt på dina känslor.
  • andiie
    Anonym (Ei) skrev 2022-10-09 12:41:25 följande:
    De flesta brukar ge rådet att skapa distans för att kunna gå vidare. Uppfattar ditt svar som att du tänker annorlunda kring det? Det vore intressant om du ville utveckla ditt svar även om det var någon annans inlägg.
    Jag tror inte att man som människa utvecklas emotionellt om du konstant undviker det som är smärtsamt. Istället tror jag på närmandet. Att våga röra sig emot det som skrämmer, ex att möta rejection osv. Vilket också oftast leder till en upplösning av illusionen att detta var någon "själsfrände" eller dylikt. Därefter ökar din medvetenhet om dina rädslor, och du kan faktiskt börja arbeta aktivt på dig själv och få ökad lugn å självtrygghet.

    Tillika tycks många i den här tråden vara något man kallar kärleksmissbrukare eller ha fastnat i nån form av upprepningstvång - ex dras till otillgängliga personer, likt som min mor/far var frånvarande eller saknade förmåga att älska mig.

    Finns många fler perspektiv på detta, men att undvika kan snarare förlänga längtan efter kärleksobjektet alternativt byts objektet ut till någon annan. Å så är karusellen igång igen!
  • andiie
    Anonym (Ei) skrev 2022-10-12 20:11:04 följande:
    Ja det var ju helt klart ett annat sätt att se på det, intressant och låter vettigt när du säger det.

    Jag själv har väl försökt att undvika personen för att det ska gå över.. likväl är samma känslor kvar efter över ett halvår. Nästan så att det har intensifierats, bara av att han tittar på mig så känner jag mig knäsvag. Samtidigt så är det en person som jag inte alls ser en framtid med. Jag behöver gå vidare.

    Tack, ska faktiskt fundera på att hantera det annorlunda.
    Ha med i huvudet att mitt alternativ också är smärtsamt. Men att det är poängen. Att våga möta det. Att våga vara i det. Och slutligen våga förstå och bearbeta det. Lycka till!
  • andiie
    Kunniglingvist skrev 2022-11-02 00:30:06 följande:

    Jag ville berätta hur fördjävligt det var utan dig.


    Hur dåligt jag mådde och hur fel det kände att fortsätta min egen väg.
    Jag ville, men du samtidigt skulle bara beskylla dig själv.
    Det var nog svårt som det var, det du gjorde. Så jag sa inget.
    Allt jag ville var att göra dig lycklig och dela den lyckan med dig.
    Vad jag än hade kunnat säga hade bara gjort saker jobbigare och svårare.
    Jag svalde mina ord och begravde dem inom mig.
    Jag höll sorgen inom och lät den äta upp mig inifrån.
    Alla dagar jag bara låg apatisk utan att kunna andas på sängen.
    Det hade varit enklare om jag kunde vara förbannad på dig,
    om jag hade kunnat skrika och ursinningslöst rivit ner allt av dig som du lämnade på mina väggar.
    Bättre än att låta dem sitta kvar som jag gjorde i hopp om att du skulle komma tillbaka.
    Men jag är fortfarande rädd för tystnaden.
    Jag är rädd för vad jag kan komma att tänka på,
    när det inte längre finns något oväsen som disteraherar mig vardagen.
    Släpp mig fri
    Hjärta
  • andiie
    Anonym (Over again) skrev 2023-02-13 22:53:51 följande:

    Egentligen vill jag bara krama om dig och aldrig släppa taget, och bara ligga och mysa.


    Men gör det då! Glad
  • andiie

    Jag tycker så mycket om dig. Och jag vill bara säga att jag är så tacksam för de gånger vi setts. Jag förstår att du har annat för dig och annat du måste och vill prioritera. Önskar dig all lycka i livet och hoppas att du får det allra allra bästa av liv!

  • andiie

    Jag är inte rädd längre. 

    Jag förstår nu, hur allt är precis som det ska va. Att jag inte behöver fixa, kontrollera eller ordna något i det yttre för att jag ska må bra. Allt är en handräckning bort. Samsara! 

Svar på tråden Här kan du skriva det där sms:et eller mailet du så gärna vill men inte vågar skicka!