• Forumvärd

    Vad har ditt barn lärt sig? Tävla och vinn en dator från Dell!

    Våra småbarn inleder sin väg in i cybervärlden allt tidigare. Först kryper den omkring bland kablarna, sedan upptäcker de knapparna och senare börjar de interagera med datorn. Faktum är att våra barn kommer att lära sig använda datorer långt tidigare än vad vi lärde oss att använda fjärrkontrollen på TV:n.  
     
    Har du en liten kille eller tjej som roas av att leka vid datorn?
    Vad har de lärt sig?
    Vill du berätta det för oss så kan du vinna en ny dator från Dell
    .
    Vill du vara med?
     
    Det enda du behöver göra då är att:
     
    ·         skicka in en bild som representerar något av följande, läsa, räkna eller problemlösning.
    ·         Berätta vad du tycker är det bästa användningsområdet för datorn, när dina barn använder den.

    Vi på redaktionen väljer de 5 bästa alternativen som därefter läggs ut på Familjeliv.se för omröstning bland övriga medlemmar.
     
    Vi vill ha ditt bidrag senast den 3 november!

    Omröstningen startar den 4 november!
    Lycka till! Solig


  • Svar på tråden Vad har ditt barn lärt sig? Tävla och vinn en dator från Dell!
  • Lady Namárië
    Tandorin skrev 2011-10-31 08:28:30 följande:
    Var visst inte så bra kvalitét på den förra, så:

     


    "emililunäbaria"! Hur underbart som helst!
    So say we all
  • Tandorin
    Lady Namárië skrev 2011-10-31 14:31:15 följande:
    "emililunäbaria"! Hur underbart som helst!
    Ja, det var man ju bara tvungen att printscreena! Solig{#emotions_dlg.flower}
  • MariaV84

    Vår dotter som är 11månader lärde sig stänga och öppna locket på vår laptop idag. En lösning på problemet tråkig mamma som inte leker med mig :p

  • von Brev
    Lady Namárië skrev 2011-10-31 14:31:15 följande:
    "emililunäbaria"! Hur underbart som helst!
    Jaa, älskade det med!
  • jessi30


    Min lilla tjej på 3 år älskar både vår dator hemma samt sin egen Hello Kitty dator. På vår dator vet hon att det är på Youtube allt det roliga händer, alla favvo låtar finns ju där ;) Sin egen dator har hon med sig överallt, i sängen när hon ska sova samt när hon går på toaletten. Hon fullkomligt älskar att para ihop likadana bilder och ger high five varje gång hon får rätt (nästan varje gång!)
  • jessi30
    jessi30 skrev 2011-11-01 14:58:35 följande:


    Min lilla tjej på 3 år älskar både vår dator hemma samt sin egen Hello Kitty dator. På vår dator vet hon att det är på Youtube allt det roliga händer, alla favvo låtar finns ju där ;) Sin egen dator har hon med sig överallt, i sängen när hon ska sova samt när hon går på toaletten. Hon fullkomligt älskar att para ihop likadana bilder och ger high five varje gång hon får rätt (nästan varje gång!)
    Och självklart tycker jag att datorn är jättebra när min dotter ska räkna. Hon har lärt sig räkna till 20 tack vare datorn men även ord och meningar.
  • Frostizz


    Leo är nu 5 år och älskar att pilla på datorn. Han blev överlycklig första gången han fick prata med farfar första gången på datorn :).
    Efter det gick det fort, han går numera ut själv på datorn och letar sin väg ut på bolibompa, spelar spel och lär sin lillasyster allt möjligt.
    Som att rimma, sill och dill, katt och hatt och sånt där. Nu lär han henne att räkna, han kan spelen utan och innan men tar sig verkligen tid att lära henne. Han frågar tex: Leia hur många stolar ser du här? Så får lillasyster räkna.
    Kan ju säga att det blir många fingeravtryck på skärmen ;)
       
  • zasata




    Vad barnen använder och lärt sig av datorn/smartphone:
    Datorn här hemma används inte så ofta av barnen då den är inne på det sista.
    Men dom brukar få prata med sin farmor och farfar och andra släktingar på Skype som vi inte har möjlighet att träffa så ofta, och det älskar dom bägge två, 2 och 4a år gamla. Även kolla på youtube är en favorit, men sonen vill gärna peka på skärmen vad han vill se, och då håller inte min tejp och den åker isär och sönder ännu mer. Så oftast brukar barnen få titta på telefonen i så fall.

    Dottern älskade innan att spela förskolespelen på datorn som vi köpte, där man fick rita, spela memory, lära sig grunder för matematik och språk helt enkelt även lära sig att lyssna noga och följa instruktioner.

    På telefonen just nu är "leka affär" spelet väldit populärt där man räknar pengar också.
    Men oftast försöker vi vara lite gamla tror jag, och använder papper och pennor, eller leker affär på riktigt tillsammans.

     Varför skall vi vinna en ny dator?

    Jo, kära familjeliv, vi har ingen egen hel dator och vi går snart i i år 2012.
    Denna datorn ni ser på bilden är sambons systers gamla dator.
    Den använder vi och den är verkligen inne på sina sista krafter och jag bara väntar på den dagen vi måste köpa en ny, men det är mycket pengar som måste komma någonstans i från, och nu är det jul och vi skall flytta så måste betala dubbla hyror, och sen blir det alltid lite nya gardiner också.
    Jag har även börjat att studera nu, skall läsa upp mina gymnasiebetyg så jag kan få en grundutbildning. Jag hoppade tyvärr av skolan när jag blev gravid med dottern och har ingen utbildning vilket är tufft i jobb-branschen.
     Att studera med den datorn som vi har som ni ser här på bild, kommer inte bli lätt, men det kommer bli tvunget att gå, att försöka få med sig den till skolan och bara hoppas på att den startar. 

    Jag skulle bli så glad och evigt tacksam, som en förtidigt julklapp till mig och min utbildning. Som gör att jag förhoppningsvis även kan hjälpa mina barn längre fram med deras läxor, och dottern även kan få spela sina spel i lugn och ro igen som hon pratar om ofta. 
  • Isglittra


    Min lilla Wilma, det bästa hon vet är när hon får sätta sig med datorn och hörlurarna efter kvällsbadet, hon har lärt sig så mycket, ord som man blir alldeles häpen när hon säger. Plötsligt känns hon så vuxen, Jag tror att nästa generation kommer bli en teknikintelligent generation. 
    Hon skypar med sina kusiner och farbror/faster i australien, tittar på Bollibompa, spelar pekspel, tittar på bilder. 

     

Svar på tråden Vad har ditt barn lärt sig? Tävla och vinn en dator från Dell!