• Sofistikerad

    Vi som startar utredning Januari 2012 i kampen om ett plus!

    Hej alla! Jag och min sambo har vart i verkstaden sen Juni 2010, nu i Januari 2012 har vi fått en tid till utredning på Jakobsbergs gynmottagning i Sthlm. 
    Nu startar en ny vända i den här kampen, och vi hoppas på de bästa!

    I den här tråden kan vi följa varandra i våra utredningar, ventilera hur mkt vi vill, på både gott och ont! Jag VET hur dåligt man kan må, hur många sunkiga dagar man kan ha. Därför kan de va såå skönt att spy ur sig till folk som sitter i samma sits som förstår lite bättre än alla andra. 
    Så här kan vi samlas och stötta varandra och följa varandra i kampen om vårat plus  

  • Svar på tråden Vi som startar utredning Januari 2012 i kampen om ett plus!
  • 72dagar

    Jag skulle behöva lite råd.
    Jag har tid den 20e aug till ivf-klinik. Det blir troligen puregon men kan såklart även bli ivf direkt. Jag kommer behöva ta provera eftersom min mens ej sätter igång av sig själv. Så när bör jag starta med proveran för att allt ska gå så fort som möjligt? Vill inte slösa bort tid.

  • isadora81
    72dagar skrev 2012-08-01 07:10:00 följande:
    Jag skulle behöva lite råd.
    Jag har tid den 20e aug till ivf-klinik. Det blir troligen puregon men kan såklart även bli ivf direkt. Jag kommer behöva ta provera eftersom min mens ej sätter igång av sig själv. Så när bör jag starta med proveran för att allt ska gå så fort som möjligt? Vill inte slösa bort tid.

    Jag skulle nog vänta med provera tills jag hade varit på ivfbesöket. Detta för att kunna planera när det passar för dem att du kommer in för provtagningar. När du startar med provera är det ju bara ca tio dagar innan du får mens va? Så är det för mig i alla fall. Det är ju lite dumt att du startar med det innan du går dit så att du har mens t ex fyra dagar efter besöket och så är det helt fullbokade då. Då kanske du måste vänta ytterligare en månad.
  • isadora81
    72dagar skrev 2012-08-01 08:55:16 följande:
    Mycket sant! Tack

    Det var så lite så. :)

    20 augusti är ju jättesnart! Åh vad spännande! Hoppas det går bra. Uppdatera om vad de säger.  
  • lantisen02

    fått starkt utslag på ÄL-sticka så nu är det pået igen som gäller....ska denna cykel för dagbok hur äl-tester visar och hur mycket sex vi har och andra symptom... vi får se, men varje ny månad ökar hoppet lite igen....

  • isadora81
    72dagar skrev 2012-08-06 19:21:15 följande:
    Isadora, jag fick tid redan 14e!!

    Åh vad spännande! Då är det ju verkligen snart! Ojojoj.
  • isadora81

    Mycket riktigt var jag inte gravid. Dock har hela den här cykeln varit ett enda stort mysterium. Dag 77 kom  mensen. Det konstiga var ju att jag fick ömma bröst precis som vid ägglossning för 2 och en halv vecka sen. Ömma bröst har alltid tidigare kommit precis efter positivt ägglossningstest men den hr gången ömmade brösten minst tre dagar innan ägget lossnar. Undrar vad det var för konstig hormonsammansättning som orsakade detta? Ja ja det spelar ju ingen roll egentligen. Jag kan se på temperaturkurvan när jag ägglossade och precis som en klocka kommer mensen 14 dagar efter det. Det är i alla fall en sak som funkar... :)

    Men det är bara att ta nya tag. Jag lyckades få den sista tiden hos gyn just den dag som blir cykeldag 11 så på dag 5 denna cykel dvs på måndag så startar jag med dubbelkur pergotime. Det är ingenting som jag egentligen tror på men efter det tror jag att det blir remiss för ivf och det är mitt nya mål. Så detta är ett steg i rätt riktning i alla fall.  

  • 72dagar

    Isadora, brukar krävas ett antal kurer pergo innan man får ivf. Hoppas du slipper vänta längre. Med 77 dgr riskerar man väl att det inte är en bra äl tyvärr. Kan du boka tid redan nu för att slippa vänta extra länge?
    Jag känner mig halvt galen. Har dessutom haft nån mild matförgiftning idag, höll ut nästan hela dan på jobbet men ligger till sängs nu. Orkar inte så mycket mer överhuvudtaget nu.

  • isadora81

    Jag hoppas att jag bara behöver testa dubbelkur en gång. Troligtvis kommer det inte ge ägglossning och då är det ju ingen idé att prova mer. Om det ger ägglossning är jag rädd för att jag måste prova flera kurer. Dock måste jag i så fall fråga gyn om det är någon idé med tanke på att det knappt fanns någon öppning i min livmodertapp. Jag tror inte att spermierna kommer in ändå.

Svar på tråden Vi som startar utredning Januari 2012 i kampen om ett plus!