• vivantarpadig

    Noll spermier, vad händer nu?

    Hej på er,

    Vår dom kom igår. Min man har så höga S-FSH värde att det är minimal charns att hitta spermier vid en biopsi. Det är ju inte klokt! Det skulle väl aldrig kunna hända lilla mig att jag inte kan få bli mamma. Min man och jag, som kommer bli världens bästa föräldrar!

    Vi ska få tid för biopsi i alla fall nu i december för de vill ändå inte gå miste om ifall chansen finns. Det är ju bra men denna väntan är olidlig. 
    Finns det någon därute som jag ge oss lite hopp? Någon som är i liknande situation med manlig faktor och inga spermier. Om ni har gjort biopsi och inte hittat några simmare, vad har ni gjort då? 
    Det är många som pratar om insemination, men vad jag förstod det som görs IVF med donerade spermier i Linköping (som vi tillhör) och inte insemination? Kan mån åka till Danmark närsom och hur fungerar det?

    Tusen frågor men det enda vi egentligen vill är att få en liten krabat.
      

  • Svar på tråden Noll spermier, vad händer nu?
  • vivantarpadig

    Myggan my; Jag hoppas det går bra för dig, håller tummarna för er :) Hur många insem försök har ni i Norrland?

  • MygganMy
    vivantarpadig skrev 2011-12-05 17:55:45 följande:
    Myggan my; Jag hoppas det går bra för dig, håller tummarna för er :) Hur många insem försök har ni i Norrland?

    De har varit lite otydliga... men jag tror 3 insemination och ett ivf- Måste dubbelkolla det. Umeå är tydligen en skitdyr klinik.. tror det skiljde 6000 på ivf i umeå och uppsala :/

    beräknad mens är på torsdag eller fredag...:/, det drar ihop sig. 
  • ollasulrika

    Min man har för låga hypofysvärden (lg-fsh) och därmed inga spermier alls enligt testerna han gjorde förra året i augusti å oktober.

    Han har sedan han va ca 18-20år fått testosterontillskott pga för låga trstosteronvärden) men sedan ca juni förra året har han inte tatt injektionerna efter samtal med läkare.
    Vi väntar på tid för fortsatt utredning av honom eftersom dom tycker att detta med hypofysprocen är himla märkliga. Känns lite mysko, min make kan väl inte va den enda me detta problem tycker jag!

    Nåt som dock är konstgt är att jag under en längre period mådde väldigt konstigt, va trött, mådde illa å tuttarna växte å blev fastare å ömmade som sjutton. Maken påpeka en gång mitt i alltihopa att han trodde ja va gravid men ja slog bort tanken eftersom det inte kan bli någe. Men sen nån dag efter så fick ja bara en känsla av att ja va tvungen å testa å fick då på billiga testets stav upp ett svagt svagt streck i testrutan.

    Fick sedan mensen 3 dagar innan beräknat.

    Fattar inte va som hände där. Å nu är kroppen helt konstig.hade nån kort svag mens som slutade den 2 april,( knappt 5 dar va det .i vanliga fall riklig i 6-7 dar) sen den 10 april efter ja å mannen myst så va det rosa det ja torka bort. Å så 11-12april kom det brunaktiga flytningar, den 13 inget alls å så 14-16 blödde ja en hel del å nu inget igen. Fattar inget.

    Nån som vet om spermierna kan återbilads när man haft uppehåll med testosteronet?

    Förlåt att det blev långt!

  • kittykat

    Vår dom kom häromdan. Efter många turer med prov, biopsi etc är mannen "friskförklarad", men producerar inga spermier överhuvud taget :( Och dem vet inte varför! Vet inte vad vi ska göra, det känns så chockartat just nu!! Någon som vet hur lång väntetid det är i Malmö för donation resp om man har en donator själv?

  • ollasulrika

    Mina tankar går till er, vet hur det känns. Tyvärr har ja ingen aning om nåt Malmö ...

    Är just nu inne i en svacka å känner mej så ledsen å nere just för detta, min å även hans högsta önskan är ju att få barn och har varit i över 5 år nu. Men det känns som att det aldrig blir vår tur.

    Kan man ordna en spermadonator själv? Måste denne godkännas?

  • kittykat

    Tack. Allt känns så sjukt upp o ner nu :(
    Jag tror man kan ordna egen donator, har läst att dem får genomgå samma tester som anonyma donatorer (om det hela går genom kliniken alltså), och det är väl bra.

  • Cassidy

    Samma här. Inga spermier och vi har nu köat i nästan 11 månader till Sahlgrenska i Göreborg. Här går det inte snabbare för att man har en 'egen donator' för korsbefruktning. Man får snällt vänta i kön på ca 1,5år...

  • kittykat
    Cassidy skrev 2012-04-24 19:43:13 följande:
    Samma här. Inga spermier och vi har nu köat i nästan 11 månader till Sahlgrenska i Göreborg. Här går det inte snabbare för att man har en 'egen donator' för korsbefruktning. Man får snällt vänta i kön på ca 1,5år...
    ÅH GUD, 1,5 år??! Det är ju helt sjukt! Vi som redan försökt i nästan 5 år..och det tog 1 år för att komma fram till problemet...långsamt eller vad... 8-9 år för att få barn... :(
  • ollasulrika

    Vi har försökt 5,5 år nu å snart har det gått ett år sen första besöket på Sahlgrenska . Å vi vet inget nu heller, väntar fortfarande på att mannen ska få komma till ämnesomsättningsmottagningen . Ibland känns det som man inte orkar mer, att man bara vill lägga ner allt. Men så kommer styrkan emellanåt igen å man kämpar lite till , för barn är ju det enda vi önskar oss.

Svar på tråden Noll spermier, vad händer nu?