Inlägg från: Hjärtat längtar |Visa alla inlägg
  • Hjärtat längtar

    att välja organisation

    AC:s länder har ju ganska lång väntetid i Sverige innan man får skicka ansökan. 
    Vi ska adoptera genom BV. Jag tycker det är jättebra med en liten organisation. Men det gäller ju att man passar in på deras krav då. De har inte så många länder men det är ingen kö i Sverige för att få skicka till någon av länderna. 

    Kolla på alla organisationernas hemsidor. Och se vilka länder som verkar passar er bäst och välj org därefter, så skulle nog jag gjort. 
     

  • Hjärtat längtar
    Emelle85 skrev 2011-11-14 19:49:55 följande:
    Tack för ditt svar. De enda som jag funderade på kring bv är att det inte kommer lika många barn per år därifrån men som du säger kanske istället är kortare tid. Verkar på något sätt mera personligt på bv. Har ni just börjat er resa?
    Nä det kommer ju inte så många barn om man jämför med de stora organisationerna som AC och BFA. Men statistiken går upp för BV. Som någon tidigare skrev är Kina och Taiwan vanligast att adoptera från genom BV. 
    Vi hoppas få adoptera från Taiwan CSS och samlar papper dit nu. Det kom 24 barn därifrån förra året. BV är jättebra, de svarar alltid med en gång både med mail och telefon och vi fick en jättebra pärm med instruktioner om alla papper som ska skickas till landet redan när vi blev medlemmar m.m.  

    BV var den tredje org vi gick med i. Om ni är osäkra på land så ställ er i en stor org också. Vi blev medlemmar i AC och BFA förra våren (vilket känns onödigt nu, men det är ju skönt att ha alternativ).

    Lycka till!  
Svar på tråden att välja organisation