Inlägg från: Najje79 |Visa alla inlägg
  • Najje79

    kollar tv och sitter vid datan på dagis, Normalt?

    Be att få läsa deras årsplanering, vad har de satt upp för mål och hur tänker de uppfylla dem och hur arbetar de  efter läroplanen? Såklart ska man anpassa verksamheten så mycket som möjligt efter barnen (de kanske har hittat ett annat alternativ till samling, fråga dem) men samtidigt måste de arbeta efter läroplanen och kunna visa hur de gör det.

  • Najje79
    Janssonkatten skrev 2011-12-23 21:34:44 följande:
    håller med. Även om det låter knasigt kanske de har en speciell tanke med det de pysslar med. Att ta bort sångsamling och andra "vuxenstyrda" rutiner är ju egentligen inte så tokigt. Kanske är de inne på nå Reggio Emilia spår? (Filosofi som genomsyrar hela läroplanen).
    Verksamhetsplan och årsplan borde ju finnas, om inte annat ska det finnas pedagogisk dokumentation som visar på hur de arbetar för att utveckla verksamheten så att den fungerar i enlighet med läroplanen. Ditt barn kanske har nån portfoliopärm eller så som du kan kika i? 
    Datorer och användning av datorer kan vara en stor fördel i förskolan, om de används till exempel så att barnen får söka information, träna läs- och skrivförmågan.
    Haffa nån av förskollärarna och fråga lite.. det är trots allt de som har det pedagogiska ansvaret.   
    Bra skrivet!
Svar på tråden kollar tv och sitter vid datan på dagis, Normalt?