• Forumvärd

    Nu startar FLs Adventskalender! Vinn tomte och julklappar till julafton!


    Vinn en egen tomte till julafton! Tomte

     

    Den 1 december startar Familjelivs julkalender!
    Temat i år är ”Hjälp tomten att fylla säcken” och varje vardag lägger vi ut nya roliga tävlingar och uppdrag.
    Det kan handla om att fylla tomtens säck med julrim, recept, foton på adventsljusstakar och mycket annat. Varje dag utser vi en vinnare som kammar hem ett fint pris.

    Vi startar julkalendern med att öppna en av de finaste luckorna först – den 1 december kan du vinna en jultomte!
    Överraska familjen med en alldeles äkta jultomte som kommer hem till er och delar ut klapparna på julafton. Då blir det ingen risk att barnen genomskådar vem som egentligen döljer sig bakom skägget… Inte nog med att tomten kommer på besök, han har även med sig en välfylld julklappssäck till er.
     Den är fylld med roliga saker som barn gillar, såsom film, spel och gosedjur. Urvalet är gjort av Familjelivs samarbetspartner Disney Channel och grundar sig på en undersökning som Disney Channel gjort om vad barn helst önskar sig i julklapp.
    Värdet på julklappssäcken är ca 3.000 kronor och totalvärdet på hela vinsten är ca 7.000 kronor.

     

    Vill du vara med och tävla om detta fantastiska pris? Solig

    Då vill vi att du delar med dig av ditt barns önskelista
    Vad står högst på önskelistan i år?
    Hur många saker räknas upp?
    Döljer det sig kanske någon oväntad önskning?

    Vi ser gärna att du fotograferar önskelistan och delar med dig av bilden, men det går också bra att skriva av önskelistan.
    Självklart får du dela med dig av flera önskelistor om du har flera barn. Har du inga egna barn får du gärna dela med dig av önskelistor från närstående barn.

    Vi vill även att du motiverar varför just du ska vinna den här tävlingen. I motiveringen ska orden Disney och tomte ingå.
    Efter tomtens besök vill vi att du lägger ut foto och kort beskrivning av upplevelsen i forumet.

     

    Tävlingen startar den 1 december och pågår fram till midnatt och gäller medlemmar på Familjeliv.se.   

    En jury från Familjeliv utser den bästa kombinationen av önskelista och motivering. Vinnaren meddelas den 5 december.

     

    OBS – Läs fullständiga tävlingsregler och villkor här.
    www.familjeliv.se/Tavla_och_vinn/1.1441620

    Pst!
    Tråden kommer att öppnas den 1 december då tävlingen startar.

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-12-01 08:45
    Observera!
    Glöm inte bort att orden tomte och Disney ska finnas med i motiveringen varför just du ska vinna tävlingen

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-12-01 11:51
    Lucka nr 2 hittar du här:
    www.familjeliv.se/Forum-20-178/m62326734.html

    Tävlingstråden öppnas i morgon!
  • Svar på tråden Nu startar FLs Adventskalender! Vinn tomte och julklappar till julafton!
  • Novallie

    Kära tomten, jag heter Henning och är två år. Jag kan varken skriva eller läsa, så bad min mamma och hjälpa mig. Fick peka på bilderna i leksakskatalogen och säga vilka saker jag önskade mig.

    Anledningen till att jag skriver till dig tomten är dels för att jag är lite rädd för dig men har också hört att du är väldigt snäll mot barn och vill så gärna att du kommer så jag får fortsätta tro på att du finns, för lång tid framöver. Men också för att jag fick en så tråkig födelsedag och därför önskar jag mig en riktig Disney jul med massor av julklappar och en riktig gran. Då jag har hört att Disney ska vara bra.

    Men mamma och pappa säger att vi inte har råd med en sådan jul, vilket inte jag kan förstå.


    Min önskelista


    Brio järnväg med tunnelbana, jag älskar tunnelbanan som går utanför fönstret och att få leka med leksakståg.  Duplo brandbil, buss, ambulans, grävmaskin, lastbil, sopbil  Disneyfilmer som, Dumbo, Micke och Molle, Aristocat, bilar Brio kombi dockvagn, gärna röd med vita prickar och en till docka Allt med Pippi, gärna stor Pippidocka, Lilla gubben och herr Nilsson, bok, känner du Pippi Långstrump Kassaapparat, vill få lära mig räkna pengarna som jag tar från mamma och pappa Pysselsaker som många stora pärlor, vill göra halsband till mamma och pappa, My Dough med många olika formar till och fingerfärg Böcker med Halvan, som grävmaskin och polisbåt, sopbil, helikopter, buss eller Spöket Laban Pulka, jag har vuxit ut min bebis pulka och behöver en riktig! Sällskapsspel som passar för min ålder, kanske med färger Allt som låter i leksaksaffären men som mamma och pappa inte vill att jag ska ha!Gråter

    Hälsningar Henning


    H född 091017
  • Mamma0911

    Vi ska fira jul hemma hos mormor i & med alla mostrar å morbröder. Vi hade hoppas att få fira med morfar men han gick bort i höstas, men vi ska göra denna jul bra ändå. Första julen hos mormor för Alva å första julen nånsin för lille Melvin.

    Glömde skriva att Alva önskar sig happy Feet 2, hon pratar om pippi hela dagarna & att få måla å gungaGlad 

  • gavagai

    Häromdagen frågade jag min dotter Mika (snart fyra år) vad hon ville ha i julklapp. Hon funderade en stund och tittade sedan allvarligt på mig och sa "vi får se vad det blir". Jag bad henne ändå skriva en önskelista, och medan jag var ute i köket skrev hon den här på datorn:



    Hon förklarade att hon allra helst ville ha Hanna och Sara, som är hennes bästa kompisar. Jag skrev ut listan, och så ritade hon Sara som har långt hår och Hanna, som har "ruffligt" hår. Mika blir verkligen jätteglad för allt hon får, och hon älskar överraskningar. Vi föräldrar är båda studerande och har inte alltid råd att köpa de finaste sakerna. Därför skulle vi alla bli jätteglada över den här chansen. Jag vet att Disney gör drömmar verkliga. Mika börjar redan tvivla på att den där tomten finns på riktigt, så en äkta tomte från Disney skulle vara en verklig dröm!
  • gavagai
    gavagai skrev 2011-12-01 10:58:46 följande:
    Häromdagen frågade jag min dotter Mika (snart fyra år) vad hon ville ha i julklapp. Hon funderade en stund och tittade sedan allvarligt på mig och sa "vi får se vad det blir". Jag bad henne ändå skriva en önskelista, och medan jag var ute i köket skrev hon den här på datorn:


    Hon förklarade att hon allra helst ville ha Hanna och Sara, som är hennes bästa kompisar. Jag skrev ut listan, och så ritade hon Sara som har långt hår och Hanna som har "ruffligt" hår. Mika blir verkligen jätteglad för allt hon får, och hon älskar överraskningar. Vi föräldrar är båda studerande och har inte alltid råd att köpa de finaste sakerna. Därför skulle vi alla bli jätteglada för den här chansen. Jag vet att Disney gör drömmar verkliga. Mika börjar redan tvivla på att den där tomten finns på riktigt, så en äkta tomte från Disney skulle vara en verklig dröm!
  • s fia

     


     


     


    I år blir julen förskjuten ändå till 30dec hemma hos oss, då de stora barnen (5 och 4år) firar julafton hemma hos deras pappa. Så de enda som finns på MIN önskelista i år är "Julstämning och fina minnen". Att barnen trots en "försenad jul" hemma hos mig och utan Disney's Kalle Anka som verkligen hör julen till..ska kunna känna julstämning o även få med sig några fina julminnen härifrån i år. Så vi varit väldigt noga med att skriva till tomten att han inte får glömma att komma hem till mamma efter julen, då de inte är här på julafton. Tänk så glada och överraskade barnen hade blivit om deras önskelistor verkligen nått fram


    Thilia 5år har skrivit sin önskelista alldeles själv.. o den blir nog inte så lätt för


    tomten att tyda


    Vad jag kan få fram innehåller den:


    En lampa som lyser på natten, Hello Kitty.


    SMIGDÖKA=sminkdocka


    KNÄSDRUBOR=knästrumpor


    KLASOR=klackskor


    TÄLÄFÄN= telefon


    KAMRA


    RITTAVLA


    DADA=data


    DADASOL SVART= datastol svart


    4årige Tigers önskelista är allt lättare o tyda


    Han vill helst av allt ha:


    Smurfsaker


    Lego


    Starwars gubbar


    Bilbana


    Leksaksdjur


    En riktig katt


    Klocka


     


    Lille Viggo på 8mån önskar sig mest av allt en boll, eller att få leka o pilla lite på julgranspyntet ;-P


     

  • fruboman

    Äldsta sonen Kalle (3år) önskar sig allt som har med Bilar att göra, speciellt Blixten och Bärgarn.

    Motivering: Det är så härligt när barnen fortfarande är små och tror på tomten, Kalle längtar som en tok till julafton när tomten ska komma, dock vill pappan i huset inte spela tomte och jag var tomte förra året så det vore riktigt kul för Kalle om tomten kom när både jag och pappan är "hemma". Så en tomte som kommer efter Kalle Anska och dom andra från Disney vore helt perfekt! 

  • Ingen som du känner


    Så här ser min sons önskelista ut i år.
    Det första han önskade sig var en lastbil.
    Han försökte och försökte rita en lastbil. (övre högra hörnet) Men han blev inte nöjd, så då önskade han sig istället en grävskopa, för det kunde han rita. Och titta vad fin den blev!
    Gemensam nämnare för det han önskar sig är att det är saker han redan har och som han tycker om att leka  med (och äta).
    I år önskar vi hela familjen att tomten hittar hit, för i år firar vi jul hemma.
    Vi brukar alltid åka iväg till släkten och då kommer tomten dit.
    Disney är alltid en del av magin runt jul. Disneyfilmer och mys i soffan. Ibland är de nya julkläderna med disneymotiv, som förra året, och under granen finns alltid ett och annat paket från disneys magiska värld!
  • NathalieMio

    Nathalie som blir 6 i februari önskar sig:
    OnePiece
    Pussel
    Spel
    Böcker
    Allt som har rosa & lila på sig

    Mio på 3½:
    Tomas Tåg prylar
    Handy Manny prylar
    Alltsom har motor på sig
    En docka
    Filmer
    Böcker

    Milla som är 11 månader till jul önskar sig kläder, badleksaker och en mjukisnalle

    Skulle vara underbart att få överraska mina barn med att Tomten kommer hit.
    Nathalie tvivlar på att tomten finns och brukar räkna upp olika namn på vem hon tror det är.
    Så medan dom myser med en ny Disney-film i soffan och vi fixar mat kanske tomten knackar på.
    Å eftersom vi inte har råd att köpa så mycket till våra barn skulle en julklappssäck inte sitta helt fel heller.


    Nathalie-06, Mio-08, Milla-11
  • Barnlycka


    "Mina" barn är det vackraste som finns. Både min egen 1.5åring och hans fyra bonusbröder. Hjärta
    De får mig att skratta så ögonen tåras, de får min själ att dansa och de får mig att växa som människa.

    I år är första året som vi firar jul på riktigt med minstingen och jag önskar att jag fick möjligheten att ge tillbaka lite av all den kärlek jag fått av dem alla under det gågna året. Hjälp mig att sätta stjärnor i barnens ögon, att få dem att hoppa förväntansfullt och kanske gömma sig bakom mig kjol av förvåning. Hjälp denna nya mosaikfamilj att skapa en ny underbar tradition med besök från fantasinsvärld fyllt med förväntan coh kärlek.

    Vi har ju fem barn från åldern 1,5-12 så önskelistorna är långa och varierande - alltifrån dyra prylar till rörande kärleksförklaringar.  Ett litet urval: (lägger upp 12åringens önskelista/ tog bort hans namn)Tomte

    Att "nya mamma" och pappa aldrig skiljer sig.
    Presenter till farmor och farfar (för deras hund har just dött)
    Lamborghini GT 500 !!! (skrockade som tomten när jag läste detta)
    hopprep
    Duff beer mugg
    Tecnic lego byggsats
    Wii-spel
    Nintendo DS
    plasma Tv till hela familjen
    gosedjur
    pärlor

    Solig Nu håller jag tummarna att vi får ett besök av den riktiga tomten i år Solig

  • BenZaa
    Benjamin (snart 3 år) (har visat ur olika tidningar vad han vill ha)
    1: Bilar (från Disney) Allt! Filmer, böcker, bilar, bilbanor, sängkläder, lampor. (Varje tidning som innehållit Bilar saknar nu dessa sidor)
    2: Tågräls så han kan bygga sin tågbana stooooor (visar stort med armarna)
    3: Fotbollar (sparka.. rulla!)
    4: Elbil

    Zaafira (1 år, 22 december) (detta tror mamma och pappa hon vill ha)
    1: Rosa bilar (dom måste vara rosa, för de är de enda hon får leka med för sin bror)
    2: Stora magneter att leka med mot kylskåp/frysdörren
    3:  En stabil dockvagn
    4: Presentkort för kläder 

    Motivering:
    Det skulle vara skönt om pappa inte behövde missa tomten i år. Två år i rad har han varit och köpt tidningen när jultomten kommit. Istället kan han mysa med resten av familjen i soffan till Kalle Ankas jul och se alla underbara klipp från olika Disney filmer. 
Svar på tråden Nu startar FLs Adventskalender! Vinn tomte och julklappar till julafton!