Inlägg från: catlas |Visa alla inlägg
  • catlas

    Misstag på jobbet...

    Jag har sån jävla ångest över ett misstag jag gjort på jobbet. Har precis börjat nytt jobb och jag har inte hunnit bli helt varm i kläderna ännu. Det här var ett misstag jag gjorde min andra vecka, men det uppdagades först för några dagar sedan - i en intensiv mailkontakt av och an mellan chefer och (arga) kollegor på olika nivåer.

    Misstaget var delvis ett missförstånd, i övrigt har jag varit jättenoggrann och jobbat och lärt mig rätt snabbt (känner jag i alla fall). Ingen av mina närmaste kollegor tycker att jag gjort något större fel, de är förstående och så, men har sån ångest över att det diskuterats på chefsnivå. Tar mitt jobb på stort allvar och tar mycket ansvar, därför tar jag det här så hårt...

    Andra som gjort bort sig eller gjort misstag på jobbet? hur redde ni ut det? :(

  • Svar på tråden Misstag på jobbet...
  • catlas

    TACK för alla svar. Det som hände är dels mitt misstag (på grund av att jag är ny och inte visste hur det skulle gå till, och var dum nog att inte dubbelkolla en sak), dels kommunikationsproblem och brister i rutiner och information... Jag känner inte ens till alla människor på maillistan, eftersom jag är så pass ny. Ska prata med mina mellanchefer (som inte alls är arga) på måndag och rådfråga dem hur/om de tycker att jag ska kontakta de andra. Jag står för mina misstag och vill lära av dem, men som ni sa, så vill jag inte heller låta någon förstora det och skylla bristande rutiner i företaget på mig, som hade jobbat två veckor vid tillfället.

    Känner att grejen blivit så stor eftersom vissa personer som sagt kontaktat cheferna direkt utan att ge mig eller mina närmsta kollegor chansen att fixa till misstaget. Vilket vi, mestadels jag, gjorde så fort det blev känt.

    Men denna ångest, ja. Det är klart man inte är den första att göra ett misstag, eller den sista. Och jag tror inte det blir någon större sak av det är, egentligen. Hade dock sån ångest i natt (tydligen) att jag drömde att jag kallades in till högsta cheferna på företaget. Plötsligt var alla kollegor på hela avdelningen också där, och alla började skrika och bråka i munnen på varandra. Hah hah... tvivlar starkt på att det kommer att gå till så på måndag. Men särskilt kul känns det inte heller, speciellt eftersom jag är ny och mån om att göra ett bra intryck....


    Erki skrev 2011-12-03 15:26:21 följande:
    Ojoj...massa misstag.
    Ett år fick ett bolag med ca 90 anställda vänta 2 dgr extra för att jag missat skicka iväg lönefilen till banken.
    Visst vart det disskutioner men aldrig några sura miner, utan det blev bara bättre rutiner från alla håll för att inte det ska hända igen. Man är ju inte mer än människa??
    Åh, jobbigt. Men ja, som du sa, man är ju inte mer än människa. Och det var ju något som kunde fixas till. :)
  • catlas

    Ja, herregud, jag har enorm respekt för de som jobbar inom vården till exempel, deras misstag handlar verkligen om liv eller död ibland. Eller det här med damsugaren... stackare. Mitt misstag var verkligen inte lika allvarligt, inte ens i närheten.

    Känner också igen mig i det där med att man ibland kan ha större ångest över saker som går fel på jobbet än med familjen... beror ju på vad det handlar om förstås. Man vet ofta var man har familjen och vännerna, och små misstag blir mest lite jobbiga rent praktiskt, man har inte skadat företagets anseende eller något sådant.

    Känns iaf skönt att få skriva av sig, när jag inte kan prata med någon på jobbet förrän måndag, hjälper mot ångesten. 

    Viola B, iih, jobbigt när pengar går förlorade, men som du sa - cheferna har nog tabbat sig rejält de också, ibland värre. Och skönt att du hade snälla och förstående kollegor. :)

    Jag vet att man egentligen borde ha lite mer skinn på näsan och ta de här smällarna, när man gör misstag menar jag. Motgångar på jobbet hör ju till, för eller senare. Tror jag själv är min hårdaste kritiker... 

  • catlas

    Ja, ska försöka reda ut det imorgon. Och ja, fyfan vad man tar jobbet på för stort allvar ibland. det är ett JOBB, inte hela mitt liv. Ändå har jag känt mig riktigt, riktigt nere hela helgen. Ångest för att gå dit imorgon. Vill bara få helgen över så att allt som gått fel kan redas ut och jag kan gå vidare. :p

  • catlas

    Tack alla fina för era inlägg, får mig faktiskt att må bättre. :) Känns jobbigt fortfarande, men förhoppningsvis går det att reda ut redan imorgon.

  • catlas

    Hej igen, ville bara tacka alla igen som skrivit. har talat med mina närmaste chefer nu och han var jättebra, han skuldbelägger inte alls mig för det som hänt, det var många inblandade, menade han. och kollegorna säger detsamma. är fortfarande en del sura miner från vissa håll, vilket är jobbigt, men inte från mina närmaste medarbetare som sagt. SÅ skönt!

Svar på tråden Misstag på jobbet...