Inlägg från: TomMon |Visa alla inlägg
  • TomMon

    Adoptionstankar och en miljon frågor

    Vad härligt att ni börjat titta på adoption som ett alternativ, det är alldeles underbart, om än påfrestande när det gäller tidsåtgången...

    Jag förstår hur du menar när du säger att du känner dig klar med ivf-karusellen. Jag och min man gjorde 5 st innan mitt psyke sa stopp.. Hade jag varit er hade jag börjat med heminredning så nätt redan nu, trots att ni ska göra något försök till. Men det ska såklart kännas rätt för er. Jag kan iaf rekommendera att ni ställer er i kö hos en organisation om ni ej redan gjort det.

    Föräldrautb gör ni en gång, oavsett om ni sedan flyttar. Ni behöver inte heller göra om utredningen, men viss komplettering måste göras av soc sekr i er nya kommun om jag fattat det hela rätt. Vi flyttade inom kommunen och även då behövde kompletteringar göras.

    Vår utb och utredning tog ca 8 månader. Vi var tvungna att ha varit gifta i 2 år (Taiwan) och inga papper skickades till Taiwan förrän den dagen passerats.

    Kostnaderna har i vårt fall stämt väldigt bra. Jag blev lite överraskad av en räkning på 10 papp från notarius publicus som jag trodde ingick, men annars har det följt schablonen väl.

    Vi gjorde det i följande ordning; ställde oss i kö hos bfa. Ringde kommunen och sa att vi ville bli utredda för adoption. De gav oss då kontaktuppg till utbildaren på föräldrautb och bad oss gå den först. Efter kursen ringde vi igen och påbörjade utredningen.

    Hoppas du fått svar på det mesta, fråga gärna mer om du vill ha hjälp!

    Med vänlig hälsning,
    TomMon

Svar på tråden Adoptionstankar och en miljon frågor