• Anonym (emma)

    Hur tar jag reda på vad folk stör sig på hos mig?

    Jag tänker så här: jag förstår ditt problem och vet att det kan vara otroligt svårt att förstå och ta till sig vad folk irriterar eller stör sig på. Om det är så att du inbillar dej att folk stör sig på dej (vilket jag inte tror) så skulle det förstås vara bra att gå hos en psykolog ett tag och få hjälp med din självkänsla.

    Om det är så att det finns något hos dig som ALLA stör sig på så är det faktiskt så att du kan fråga, om du är uppriktigt kan det hända att du får riktigt vettiga svar. Å andra sidan kan det hända att det inte hjälper och då kunde det också vara bra att gå till någon riktigt professionell och berätta hur du känner, för jag tror att de som är sådana där att man stör sig på dem med en gång (de finns ju, så enkelt är det), så har något i bagaget, något som tar sig uttryck på det underliga sätt som får andra att störa sig på en. Det  blev lite krångligt - förstod du?

    Fråga uppriktigt och överväg att prata med en psykolog, det är absolut ingen stor grej, alla borde gå i terapi någon gång :)

    Lycka till!

  • Anonym (emma)
    Snöankan skrev 2011-12-14 22:25:12 följande:
    Om du vågar så kanske du kan ringa eller maila någon på en av de arbetsplatser där du känt det här problemet. Skriva/säga ungefär det som du skriver här i trådstarten. Eller om det är så att du har några nära vänner så kanske de kan hjälpa dig
    Bra idé, lägg till att du verkligen vill ta tag i problemet och ändra om det är något du verkligen gör fel så tror jag du kan få ett konstruktivt ärligt svar.

    Psykologkostnader har jag tyvärr ingen aning om.

    Har du väldigt dålig självkänsla?
  • Anonym (emma)

    Ja om man hela tiden trycker ner sig själv, försöker vara alla till lags och "försöker" för mycket hela tiden så kan det bli otroligt irriterande. Tänk, det finns faktiskt något sådant som överdriven vänlighet Obestämd Eller så kan man omedvetet ge andra intryck av att de "borde" tycka synd om en hela tiden, det är också en grej som kan följa en utan att man förstår det. Ser du hela tiden rädd ut så tror folk att du vill att de går på tå runt dig hela tiden - och så vidare, förklaringarna kan vara många så ännu en gång tror jag en psykolog skulle kunna hjälpa bäst för då får du också hjälp med det riktiga problemet - det som är orsaken till det drag hos dig som då andra stör sig på.

    Ynklighet, det är något man inte skulle få störa sig på egentligen, men oj vad man stör sig ändå. Tänk dig åsnan Ior, från Nalle Puh, som hela tiden förklarar att det nog inte alls är synd om honom men oooojjjj vad han tycker synd om sig själv i alla fall, fast Ior e ganska cool!

Svar på tråden Hur tar jag reda på vad folk stör sig på hos mig?