• Forumvärd

    FamiljeLivs julkalender 16/12! Vinn fina vinster till ett värde av 1495:-



    Julen närmar sig med stormsteg och här kommer nu nästa lucka! Tomte

    Så här i juletider funderar vi nog alla en del på vad som ska finnas på vårt julbord.
    Vad är ett måste på just ditt julbord?
    Vad får inte saknas?
    Berätta i tråden och dela gärna med dig av recept och foto!

    Du har då chansen att vinna en Tivoli Audio iPal ifrån Bagaren och Kocken!
    Denna modell finns bara hos Bagaren och Kocken och har ett värde av 1495:-
    Du kan läsa mera om produkten här

    Tävlingen pågår mellan den 16/12-18/12 och vinnare utses av jury och meddelas den 19/12.

    Vinnaren måste svara på vinnarmejlet inom en vecka annars går vinsten till någon annan.
    Vi kommer göra vårt bästa för att du ska få din vinst före jul, men vi kan inte garantera det!

    Här kan du läsa mer om tävlingsreglerna

    Lycka till! Solig
  • Svar på tråden FamiljeLivs julkalender 16/12! Vinn fina vinster till ett värde av 1495:-
  • Min lycka


    vi är nog lite konstiga,men  annandag jul brukar vi äta semlor.Då börjar julmaten att ta slut o man börjar bli mätt på allt gottigt..då e de gott med hemmagjorda semlor o de sista utav glöggen =)
  • Min lycka

    Glömde....så semlorna måste absolut vara med på sista svängen av julbordet.
    Annars så e de ju såklart  de hemmagjorda köttbullarna =)

  • Ingen som du känner
    Vill komma med ett tips till julmaten och då framförallt julgodiset och glöggen.
    Har ni nötallergiker som ska äta julmat hos er? Byt ut nötter eller mandel mot solroskärnor!
    naturella, inte rostade.
    Passar perfekt i knäcken eller tillsammans med russinen i glöggen!
  • Oklok

    På mitt julbord ska allt det vanliga finnas så som julskinka, köttbullar, prinskorv, lax, ägghalvor, potatis/potatisgratäng, gärna gräddfil, bruna bönor m.m
    Vår höjdpunkt till allt detta är vanliga hederliga potatischips!!
    Helt underbart gott att ha på tallriken till allt detta goda.
    Även receptet är kanon enkelt: bara att gå in i affären och köpa en påse olw (eller vad man föredrar)!
    Prova att ha potatischips på jultallriken , ni kommer inte att bli besvikna!

    Vill även dela med mig av en god efterrätt, hjortronkräm. Mamma kokar alltid upp bären till kräm med grädde, vilket gör att den blir underbart krämig!

  • k girl

    Jag skulle kunna klara mig utan allt annat på julbordet - och då tycker jag ändå att det är hur kul som helst att göra sillinläggningar, rimma skinka, rulla köttbullar och koka revbensspjäll i glögg - om jag bara har gravad lax. Jag kommer från en riktig laxfamilj. Gravad lax är vad jag förknippar min hädangångne morbror med och gravad lax luktar och smakar såväl barndomsjular med tomtemust ur 33 cl glasflaska som somrigt tillbehör till brutan.

    Köpt gravad lax gillar jag inte riktigt. Tycker att det smakar för mycket dill och jag har alltsedan jag flyttade hemifrån gravat min egen jullax. Omsorgsfullt inslagna laxpaket har följt med mig från Piteå till Göteborg, och från Stockholm till Herrljunga - allt beroende på var jag har firat jul.

    Bästa julfrukosten? Den gravade laxen avsmakas för första gången, på smörat Vasa Rågi och smaksatt med lite citronpeppar från Santa Maria. Gravlaxsåsen lämnar jag nämligen, gravad lax avnjuts bäst au naturel. Tänk att något så enkelt kan vara så gott!

  • With a devilish smile

    Jag måste ha stekta kroppkakor & rödkål på julbordet annars är det inte jul för min del ;)

    Jag har hela mitt liv alltid ätit detta till jul eftersom jag inte åt julskinka , hemmalagade köttbullar mm förr men nu så äts det lite av resten av julbordet också dock .

    Sen är det tradition att äta mammas hemmabakade frukostbullar , ett måste det med :D


    Ängla 081028 & Kelian 100704
  • annelitavlingar

    Brysselkål i vitlökssmör med russin:

    1 påse färsk brysselkål i nät
    1 msk äkta smör
    1 vitlöksklyfta (pressad)
    salt och svartpeppar
    1 dl russin

    Koka brysselkålen i saltat vatten tills de är lagom mjuka (lite tuggmotstånd är gott). Häll av vattnet och tillsätt en klick smör blandad med en pressad vitlöksklyfta, lite salt och svartpettar. Toppa med russin.

    Godaste tillbehöret på julbordet, som jag absolut inte vill vara utan! Hellre brysselkål än julksinka, säger jag!

  • Jaramla

    Lindströmmare! ååååå det är det godaste! Som köttbullar med en twist!

    i våra brukar det vara

    nötfärs (men går bra med annan också)
    lök
    finhackad inlagd rödbeta
    finhackad inlagd gurka
    äggula
    en skvätt grädde/mjölk
    lite ströbröd (glutenfritt hemma hos oss men funkar förstås med vanligt lika bra :) )
    salt & peppar

    sen formar man små platta bullar och steker i smör. mums!

    har man inte testat låter det kanske udda men det blir mycket saftigare och mer spännande och helt enkelt sjukt gott!

  • Soffiie

    För mig är det helt klart Janssons Frestelse.. Med mycket ansjovis och grädde..


     


    När jag var liten hörde jag alltid vid julbordet av min farmor som då oftast hade gjort jansson att det var för mycket salt för lite grädde osv, jag förstod inte då vad det spelade för roll men nu när man själv blivit mamma och lagar julmat  så förstår jag det, finns inget som slår en perfekt jansson mums det vattnas i munnen bara jag tänker på den.

Svar på tråden FamiljeLivs julkalender 16/12! Vinn fina vinster till ett värde av 1495:-