• BaPumba

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Hej på er! Jag hoppar in här. :) Vi har haft ett "aktivt samliv" utan skydd i ca 2 år men försökt ta barnfrågan med ro och låta det komma när det kommer.. Blev tillslut gravid men det slutade med ma i vecka 11-12. Har sen dess fortsatt som vanligt i drygt ett halvår utan resultat. Men nu tänkte vi försöka gå in för det riktigt seriöst, så ur det perspektivet är det första försöket nu i januari.:) Det känns mer positivt att tänka så än att se tillbaka på hur många försök det egentligen har varit under ca 2,5 år.. Att vi trots allt lyckades få till en graviditet, även om det slutade med ma, gör att det känns hoppfullt, vi vet att det går! Vi är inställda på att göra nån slags utredning, men vi håller tummarna och försöker några månader iallafall. Lycka till nu allihopa!

  • BaPumba
    Nellin skrev 2012-01-15 02:00:14 följande:
    Hej BaPumba och välkommen! Skönt att du har en så positiv inställning till det hela. Nu när ni ska börja försöka på riktigt och har ordentlig koll på ägglossning och alltihop så tar det sig säkert snart!

    Jag hoppas du ska trivas i tråden och önskar dig lycka till. Här är vi några stycken som är riktigt barnsugna och som envist försöker månad ut och månad in. Solig

    Tack för välkomnandet, det känns bra att omge sig med massa peppande människor som är i ungefär samma situation.


    Jag har tidigare lärt mig Billingsmetoden för att se på mitt sekret när jag har ägglossning, så jag tror mig ha bra koll på det nu. Men jag ska ändå testa med ÄL-stickor har jag tänkt för att se om min bedömning verkligen stämmer!


    Till alla som försöker och råkar ha en smartphone kan jag tipsa om en superbra app som heter FemCalLite. Med den kan man fylla i all information om sin cykel, alltifrån när man har mens och hur mycket, hur ens sekret ser ut från dag till dag, känningar man upplever o.s.v. Jättebra när man vill få stenkoll på det som händer under ens cykel. (Hoppas mitt inlägg inte tas bort och räknas som reklam..!)

  • BaPumba

    Kaylie: jag fick ont i brösten ca en vecka innan bim när jag blev gravid i våras. Jag håller tummarna för dig!

  • BaPumba

    Jag undrar lite vad ni andra har för "strategier"? Kollar ni med ÄL-tester och kör stenhårt runt dem dagarna? Eller varje dag? Varannan? Vi har ju hittills försökt ta det med ro och myst när vi har haft lust med det (vilket mest har blivit runt ÄL för det är då jag är mest sugen..!), men nu denna månaden har vi försökt köra på kvantitet istället... Och den strategin har varit tuff! För mig tar det några dagar att bli sugen på nytt rent fysiskt, men det blir jobbigt tidsmässigt oxå att rent praktiskt hinna och orka. Så hur gör ni andra?

  • BaPumba

    Aspartam: Vi körde kvantitet-strategin denna månaden men jag har sagt till min sambo att det inte kommer funka i längden..blir ju helt utmattade! Vi brukar inte heller ligga så ofta i vanliga fall så ökningen denna månaden blev enorm..:)

  • BaPumba

    Kaylie: Gjorde du en utredning för att komma fram till diagnosen PCO? Eller var det att du hade väldigt oregelbunden mens (eller något annat som verkade "konstigt") som gjorde att du misstänkte att något var fel och så blev just det "felet" utrett? Eller upptäcktes det av en slump? Jag är nog mest ute efter om allt kan verka normalt så man tror att man har ägglossning men så har man inte det..

  • BaPumba

    Kaylie: Hoppas det tar sig med ÄL utan hjälp! Jag förstår att ni drar er för utredning, det lär vara jobbigt på flera sätt - känslomässigt, privat, tidsmässigt. Vi har oxå dragit oss för det men höromdan pratade vi om det och kom fram till att söka hjälp. När vi ser tillbaka har vi ändå försökt i ca 2 år, vi har inte riktigt sett det som att vi har försökt "på riktigt" för att vi har tänkt att det blir när det blir, men 2 år e ju ändå lång tid (+ att jag och en tidigare sambo försökte i drygt ett år). Så det är inget att skjuta på längre. Känns skönt att vi har kommit fram till det beslutet så att vi får rätt förutsättningar när vi försöker! :)

  • BaPumba

    Inte skengravid, har aldrig varit det. Usch det måste va jobbigt när kroppen (eller hoppet!) kan lura en så! Men förhoppninsvis e du inte skengravid utan gravid på riktigt Aspartam!

  • BaPumba

    Rainforest: Det är en bra idé tycker jag. Det kan vara tillräckligt jobbigt att vänta på BIM utan att andra frågar hur det går, hur det känns osv, även om det är i välmening. Jag tror det hade blivit ett annat slags klimat i tråden för det blir så väldigt mycket fokus på resultat med BIM-listor, det kan vara stressande tycker jag. Av den anledningen skriver jag aldrig in mig på sådana listor. Men det är bara min åsikt, vill andra gärna ha BIM-listor är det givetvis ok. Men det hade varit spännande att testa utan lista en månad och se hur samtalen blir då. :)

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus