• BaPumba

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Usch Cindy, det var verkligen tråkigt att höra!!:( Vi fick missfall förra våren (ma) i vecka 10 eller 11, så jag vet att det är tufft och så jävla ledsamt! Men då vet man att man iallafall KAN bli gravid, den vetskapen har gjort att jag kännt mig mycket lugnare när vi fortsatt våra försök.

    Kramar till er

  • BaPumba

    Trist att läsa att så många fått mens!:(

    Jag har precis haft ÄL. Testade med clearblue fertilitetsmotor för första gången och den gav max utslag när jag själv trodde att jag skulle ha ÄL, så det innebär att ÄL verkar funka som det ska och att jag har rätt när jag tolkar kroppens signaler. Känns väldigt positivt!

    Känner på mig att det verkligen är min månad nu! :)

  • BaPumba

    Med våren kommer massa glädje och energi, hoppas ni kan njuta av dem härliga dagarna tjejer!

    Själv e jag strax på väg till mina föräldrars sommarställe där jag ska umgås med familjen, och min syster har varit utomlands och precis kommit hem så nu får jag äntligen träffa henne igen! Och jag uttrycker mig likadant som henne, "Jag längtar nästan ihjäl mig!"

    Livet är himla gött alltså! :)

  • BaPumba

    Ciccie86: Den där känslan av hopplöshet är tuff, den känner vi nog alla emellanåt!

    Men om du försöker se det från den ljusa sidan är det bra att ni närmar er ett år, för då kan ni få hjälp. Det kanske är något som inte stämmer, och då kommer ni få svar på det, och det finns mycket hjälp att få nu för tiden!

    Jag tyckte själv att det var jobbigast efter kanske 6 månaders försök, för då var det så många månader som gått och samtidigt så många månader kvar för att få hjälp!

  • BaPumba

    Hej på er tjejer! Jag håller mig lite i bakgrunden och kikar in här ibland när jag får tid, så nu var det ett tag sen!

    Inga fler plus i tråden verkar det som?:( Att det ska va så trögt!!

    Vi fick hem resultatet från sambons test häromdan och han kan skryta med "utmärkta" spermier, känns skönt! Nästa månad blir det till att kolla äggledarna för mig så nu börjar det äntligen hända lite grejer!

  • BaPumba

    Vill dela med mig av en liten solskenshistoria. :)

    Jag har en vän som har en vän som försökte väldigt ihärdigt väldigt länge. Det blev massa läkarbesök och utredning och sprutor och allt möjligt. Men så lyckades dem tillslut så nu har dem en liten tjej på snart ett halvår. :)

    Jag blev så glad och alldeles rörd när jag fick veta att dem hade lyckats!

    Massa kämpande, men det gav resultat!

  • BaPumba

    Ciccie 86: Spännande att bollen är i rullning nu! Vi är i ungefär samma sits med utredning, men alla ställen verkar göra lite olika. Jag har inte lämnat blodprov än men efter nästa mens blir det äggledarkontroll.

  • BaPumba

    Rebster: Jag kontaktade en gynekolog som jag gått till innan. Vid första besöket måste båda två vara med och det vi gjorde var att svara på frågor om menscykeln, om jag varit gravid, allmänhälsan, om man tränar osv. Sambon fick liknande frågor och även om han haft pungbråck, problem att kissa osv. Det var ett avspänt besök, inte alls jobbigt enligt oss. Vi fick en tid inom en vecka.

    Vid första besöket fick vi även lämna blodprov. För att tjejen ska få lämna måste hon vara nånstans runt dag 3-5 i menscykeln, minns inte riktigt.

    Sambon fick med sig en burk och instruktioner för att lämna spermatest, något man gör hemma och sedan åker in med till sjukhuset (han var tvungen att boka tid först). Det tog nog en vecka att få tid, sedan tar det 4-6 veckor innan resultatet kommer.

    Resultatet skickas till gynekologen som skickar det vidare till oss med ett brev om vad nästa steg blir. Sambons test var bra så nästa steg är att göra en äggledarkontroll, som ska utföras mellan mensens sista dag och ägglossning. När sambons testresultat kom var min mens precis slut så vi hann inte få en tid så vi får vänta till nästa cykel.

    Utredningarna verkar skilja sig åt en del beroende på var man gör dem, men de stegen som alltid verkar finnas med är samtal, spermatest, blodprov och äggledarkontroll, fast i lite olika ordning. Utredningen brukar alltid starta hos gynekologen eller vårdcentralen har jag förstått det som, när de har gjort sin del skickas man vidare till en fertilitetsklinik för behandling, beroende på vad utredningen kommit fram till.

    Jag tyckte det kändes lite jobbigt att ta tag i det men när jag nu har gjort det och allt satt igång känns det väldigt skönt! Jag blir inte alls besviken när mensen kommer för jag vet att hjälpen är nära! :)

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus