• Thotis90

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Här är ett par som har försökt i snart 1 år (11:e försöket nu). Jag har varit gravid en gång tidigare och då tog det sig på första försöket. Något frustrerande att det inte vill sig nu... Nästan så att man börjar tro att någonting är fel, fast jag har regelbunden mens och regelbunden ägglossning. Jag är normalviktig, motionerar regelbunden och äter någorlunda bra.


  • Thotis90
    Tutten skrev 2012-12-04 12:49:33 följande:
    Jag å min sambo har försökt flera månader utan resultat. Vi var på fertilitets utredning men allt var som det skulle. Men så flyttade vi in i nya huset å jag +ade på 1a ägglossningen. Jag trodde inte att det kunde ha så stor betydelse hur man trivdes där man bor.
     Vi flyttade 31/8 och vi trivs jättebra i nya lägenheten (ny stad för karln, jag har bott här förut), men för oss har det inte tagit sig efter flytten
  • Thotis90
    JZ79 skrev 2012-12-04 13:27:54 följande:
    Alltså, du blir inte lättare gravid bara för att du flyttat å trivs bättre. Precis som du inte blir gravid bara för att du slaaaaaaapnar av.

    Tyvärr funkar inte kroppen så..
    Nej... Om det var så lätt att slappna av, inte tänka på det, flytta osv osv. så hade det varit en barnlek att bli gravid
  • Thotis90
    Tutten skrev 2012-12-04 13:31:05 följande:
    Vem vet, men jag tror att psykisk hälsa eller ohälsa har en betydande roll :)
    Jag blev gravid på första försöket under tiden som jag levde i ett misshandelsförhållande, så det är i min mening bullshit att det är lättare att bli gravid om man mår psykiskt bra. 
  • Thotis90
    Maramina skrev 2012-12-04 14:45:43 följande:

    Välkommen hit! Har ni funderat på att påbörja utredning när 1 år gått?
    Jag vill inte utredas ännu, utan jag vill att vi försöker med allt vi kan (som kosttillskott, äta bättre, motionera regelbundet osv) innan vi söker hjälp. 
  • Thotis90
    Jayt skrev 2012-12-04 18:03:29 följande:
    Tjejer... Vår fert.läkare ringde förut. Mina prover som togs vid besöket visade tyvärr inte vad hon trott efter att hon undersökt mig. Jag har tydligen inte så många äggblåsor som hon tyckte vi inte skulle försöka själva längre utan vi att vi ska börja med provrörsbefruktning.
    Är helt förstörd! Allt känns så himla konstigt och att det inte händer på riktigt! Jag känner mig värdelös, jag kommer nog aldrig få barn på naturlig väg, eller tänk om provrörsbefruktningen inte funkar då kommer jag aldrig någonsin få ett biologiskt barn!
    Kan de inte erbjuda insemination? Om det går så långt att vi måste utredas och inte kan bli gravida på egen hand så vill jag inte göra IVF, men jag kan tänka mig insemination.

    www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Ofrivillig-barnloshet/ 
  • Thotis90
    Lillnosen skrev 2012-12-04 19:39:39 följande:
    Thotis90 - Varför vill du inte göra IVF? Står du fast vid det även om det är enda sättet?
    Det är ingenting som behöver diskuteras här... 
  • Thotis90
    Lillnosen skrev 2012-12-04 19:47:52 följande:
    Ok. Om man inte vill diskutera något så tycker i alla fall jag att man inte behöver uttrycka sig i frågan. Att uttrycka sig att man inte vill göra IVF och inte förklara varför kan tolkas på ett negativt sätt mot de som måste göra IVF. I alla fall om man inte förklarar varför man har den ståndpunkten.
    Om du läser vad jag skrev så frågade jag varför de inte erbjuder insemination. Varför erbjuder de IVF det första de gör när det kommit fram att man inte kan få barn på egen hand? Insemination är ett lättare ingrepp, kan jag tycka. 
  • Thotis90
    Lillnosen skrev 2012-12-04 19:47:52 följande:
    Ok. Om man inte vill diskutera något så tycker i alla fall jag att man inte behöver uttrycka sig i frågan. Att uttrycka sig att man inte vill göra IVF och inte förklara varför kan tolkas på ett negativt sätt mot de som måste göra IVF. I alla fall om man inte förklarar varför man har den ståndpunkten.
    Om du så gärna vill veta så är sanningen den att jag anser att om jag inte kan bli gravid på egen hand så är det meningen att jag inte skall ha barn överhuvudtaget! Därav jag inte vill göra IVF (egentligen inte insemination heller, men det är okej i mina ögon då man eliminerar vägen som spermierna behöver simma. IVF är mer komplicerat än så)
  • Thotis90
    Jayt skrev 2012-12-04 20:21:24 följande:
    Vad är skillnaden på insemination och ivf? Förövrigt är det inte så att jag inte kan få barn! Jag har svårare att bli gravid på naturlig väg
    Vid insemination sprutar man in spermier direkt i livmodern och vid IVF förenar man en spermie med ett ägg och placerar det i livmodern.
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus