• BaPumba

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Adnil76: Vi var i Kalyves och höll oss bara där, så jag har nog inga direkta Kreta-tips.

    Men jag vill minnas att du är vegetarian? Så mina vegetariska tips är att inte bara lita på menyn, säg till att du/ni är vegetarianer! Ibland funderade vi på vissa grejer på menyn som verkligen verkade vegetariska (lät typiskt vegetariskt och det stod inget om kött), men så blev vi upplysta om att det innehöll kött ändå. Sista dagen beställde vi vegetarisk pizza och avocado-sallad och struntade för första gången i att säga att vi var vegetarianer, vi tyckte att det kändes safe ändå, och salladen innehöll massa skinka.. Och de flesta restauranger verkade anse fisk som vegetariskt, t.ex. visade sig veggie burger bestå av "sea food".

    Ett allmänt resetips, framförallt om man inte bor i lägenhet, är att ta med sig en vattenkokare. Skönt att kunna göra lite nudlar och sånt som lättare lunch.

    Ha en riktigt härlig resa!

  • BaPumba

    På tal om resetips kommer här ett boktips: Morgon i Jenin.

    En av de bästa böckerna jag har läst! En fin och fasanfull berättelse skildrad med vackert språk.

  • BaPumba

    Nellin: Jag vet inte hur det funkar med ägglossning och negativa tester, men när jag gick till gyn första gången och började prata om utredning, och nästan skamset sa att jag inte testade med ÄL-tester, sa hon att jag skulle lita på kroppens signaler. Gör det du oxå! Det du beskriver låter verkligen som ägglossning så deppa inte. Juni är ju DIN månad eller hur?!

    Ett ganska säkert tecken på ÄL brukar ju vara att man får äggviteliknande flytningar, sista dagen med sådana flytningar är ÄL-dagen. (Så man vet ju inte säkert att man haft ÄL förren dagen efter).

  • BaPumba
    Nellin skrev 2012-06-11 17:26:10 följande:
    Jag har precis fått ett suuuuperstarkt positivt ägglossningstest!!! Jag har aldrig fått det i hela mitt liv förut. Strecket är jättemycket starkare än kontrollstrecket! ÄNTLIGEN kan jag få ägglossning!

    Tack Rosenrot och Bidrottninggelé! 



    Jaaa Nellin! Nu blev jag glad ända in i hjärtat! :) Jag SA ju att det var din månad! ;) Och signalerna du kände stämde ju så det betyder att du kan lita på kroppen. Ååå jag hoppas verkligen att det tar sig nu! Men OM det inte gör det så har du iallafall ägglossat själv och det är en stor seger!
  • BaPumba

    Nellin: Jag känner verkligen igen det där med att sexet blir annorlunda när man är säker på ägglossningen och det blir ett måste. När jag testade med fertilitetsmotor första månaden och fick max utslag blev det plötsligt jättejobbigt att ha sex. Ingen ställning kändes bra och jag kände mig irriterad när det inte funkade, kändes jättekonstigt och jag blev nästan gråtfärdig och bara ville att det skulle bli klart. Usch vad hemskt det låter! :-/ Så känns det ju aldrig annars så det är väl nån slags press..

    Men det var bara första gången för jag tänkte väl "nu jävlar!" typ... Nu tar jag det med ro igen. :)

  • BaPumba

    72dagar: Mjölkiga/krämiga flytningar är inte ÄL-flytningar tyvärr. ÄL-flytningar är sega, som äggvita ungefär. Man ska kunna ta lite sekret mellan tummen och pekfingret och dra isär så att det hänger mellan fingrarna. Sista dagen med sådana flytningar är dagen du har ägglossning. (Men du märker ju inte att det är sista dagen förren dagen efter...)

    Jag brukar ha mjölkiga flytningar först som sedan övergår till att bli mer hala och till sist äggviteliknande. Efter äggflytningarna blir det mjölkigt igen eller grynigt.

    Man behöver tydligen inte ha så mycket äggviteflytningar, vissa kanske knappt märker dem. I början hade jag svårt att känna igen dem och var osäker men nu märker jag det utan att titta ens. (Jag skrev upp hur flytningarna såg ut under flera månader, jättebra sätt för att få mer koll och lära känna sin kropp).

  • BaPumba

    Ciccie: Usch va jobbigt med skilsmässan för din mamma. Det är svårt att vara anhörig när någon i familjen drabbas av en kris, man känner sig så maktlös! Hoppas du får ett fint gravid-besked att meddela henne snart!

    Nellin: Spännande med BIM på midsommar, inte bara för dig utan alla i tråden som vill veta hur det går! Jag håller tummarna hårt och hoppas verkligen att det går vägen nu!

  • BaPumba

    Nellin: Jag har beräknad mens på midsommar eller möjligtvis några dagar efter, men till skillnad från alla andra i tråden hoppas jag verkligen att mensen kommer!

    Vi bestämde oss för en paus i bebisförsökandet när jag fick veta att man absolut inte bör åka till Ghana som gravid, och jag vill verkligen verkligen åka dit och längtar jättemycket. Men vi har inte använt något skydd alls utan bara försökt låta bli tiden runt ÄL, vilket funkade bra tills vi åkte på semester, då var det lättare sagt än gjort... ;) Det känns lite konstigt att längta ihjäl sig efter plus i flera år för att plötsligt inte alls vilja ha plus... (Det känns nästan som en hädelse att uttrycka det här!) Men det är ju bara tillfälligt. Jag längtar ju fortfarande efter plus men jag längtar efter att göra min livs resa oxå, så det skulle helt enkelt vara mycket bättre om pluset väntade till oktober eller så, när det ändå lyst med sin frånvaro så länge!

    Hur som helst så börjar det komma lite bruna flytningar och det brukar vara ett säkert menstecken för mig så jag känner mig hoppfull. :)

  • BaPumba

    Hej tjejer!

    Har ni haft en bra midsommar? Vi hade bästa midsommarfesten nånsin, det var episkt! Ett riktigt härligt gäng, massa god mat, dans runt midsommarstång (som några byggde ihop på festen av en sopkvast, två mattpiskare, gräs och lite blommor..), lek med egenkomponerade snapsvisor.. Ja, helt episkt helt enkelt!

    Jag väntar fortfarande på mensen som jag trodde skulle komma igår, dag 31 idag. Men jag tror min ÄL blev några dagar senare än vanligt så mensen har fram till måndag eller tisdag på sig utan att det är något konstigt. Väntar med blandade känslor..

    Jag håller fortfarande mina tummar stenhårt för dig Nellin!!

    Ciccie: usch va trist att mensen kom! :(

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus