Inlägg från: Solrosen 83 |Visa alla inlägg
  • Solrosen 83

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Nu drar jag till Kreta en vecka. Ska göra mitt bästa för att hålla mig här ifrån familjeliv och bara njuta av ledigheten och sambon. Ni får ha det så bra!

  • Solrosen 83

    Nu är jag tillbaka från min semesterresa. Ska sätta mig och läsa i kapp det ni skrivit men det lär ta en stund för det var väldigt mycket nytt här.

    I morgon ska vi till gyn och påbörja vår utredning. Känns lite pirrigt men ska bli väldigt skönt att få hjälp att få ordning på min cykel så vi förhoppningsvis snart kan få vårt plus.

    Testat med äl stickor under resan då jag borde haft äl då  men inte fått något utslag alls. Haft lite ont i tjejmagen ett par dagar och mått illa vilket jag trodde berodde på äl men ändå visade testen ingen stegring. Extremt märkligt! 

  • Solrosen 83
    Nellin skrev 2012-08-09 22:17:37 följande:
    Har du haft det gött på resan?

    Det kan ju faktiskt vara så att du bara missat stegringen. Det är nog lätt hänt, särskilt för de kvinnor som har en väldigt snabb stegring. Vi kan ju hoppas det i alla fall. :) Skönt i alla fall med utredning! Snart får du ditt plus ska du se, nu när ni får hjälp. :)
    Har haft det kanonskönt. Var väl behövligt med avkoppling för vår del så det var toppen. Kunde inte haft mer tur med vädret heller.

    Ja vi får hoppas jag missat stegringen. Har testat två gånger per dag så tycker inte jag borde missat den. Men vet inte hur pålitliga testen blir när det inte gått så lång tid mellan toalettbesöken så urinen inte hinner bli så koncentrerad. Var väldigt varmt så jag drack massor och sprang på toa ofta så det var svårt att ta testen på något optimalt sätt.
  • Solrosen 83

    Fick bekräftat varför mensen är så oregelbunden under vårt besök idag i alla fall. Vid VUL såg hon nämligen att jag har PCO och därför troligtvis inte har äl regelbundet vilket min oregelbundna mens bekräftar. Ska ta prover runt dag 21 denna och nästa cykel för att se om jag har äl alls. Fick även Provera utskrivet som jag ska ta om min cykel blir längre än 30 dagar denna månaden vilket det ju är risk för med tanke på att jag inte fått något utslag på äl testen. Sambon ska även han lämna spermaprov för att se att allt ser ut att vara "normalt" med honom. När vi fått resultaten av dessa prover blir det att gå vidare och stimulera fram äl vid behov.

    Känns skönt att få veta vad det beror på och som jag förstått det finns det goda chanser att bli gravid även om man har PCO om man får behandling.

    Tror nästan jag ska gå och ta första blodprovet idag med eftersom jag är på dag 19 nu så måndag blir 22. När läkaren pratade om hur man brukade göra så sa hon dag 20, 22 och 24 så då borde det väl vara bättre och ta första dag 19 än 21? Är dock rätt säker på att jag inte haft någon äl så nästa cykel är nog mest intressant men vi bestämde att jag skulle ta prover båda cyklerna ändå med tanke på att jag är runt tiden för provtagningen nu. 

  • Solrosen 83

    Känns än så länge inget jobbigt utan snarare som en lättnad att det faktiskt är något som de kan göra något åt. Ett steg i taget så får vi förhoppningsvis snart vår efterlängtade bebis!

    Ska ta tag i min kost och motion också för att ytterligare förbättra mina chanser. Har ca 10 kg övervikt och har gått ner dessa kilo förut men sen fallit tillbaka i gamla vanor igen och gått upp igen. Nu ska de bort igen!! Funderar på att starta en tråd för att peppa varandra att gå ner i vikt för att lättare bli gravida. Några som är intresserade av att hänga på i så fall eller vet om det finns någon sådan aktivt tråd redan?

  • Solrosen 83
    Ciccie86 skrev 2012-08-14 07:05:13 följande:
    Dag 25 här idag, BIM-3 eller 4.. Beror på om cykeln tänker vara 28 eller 29 dagar denna månad.. Har inget hopp alls denna månad då jag låg sjuk hela förra ÄL perioden.. Så nu inväntar jag bara mensen på fredag eller lördag.. Sen blir det bisolvon.. Nu när min inflammation och infektion i lungorna börjat ge med sig så har mina lymfkörtlar börjat spöka istället (vilket de gör typ 4-5 ggr per år).. Så nu är jag dunder svullen under hakan/vid halsen och hela hakan gör ont. Kan knappt öppna munnen :( Alltid ska det vara något. Hoppas att antibiotikan biter på denna inflammaion också :p Nu är jag påväg mot jobbet. Kram på er



    Usch vilken otur du har Du får krya på dig!
  • Solrosen 83
    Verkar tyvärr som mensen dyker upp redan nu på dag 23 här. Blev lite blod på pappret när jag var på toa nyss men får väl se vad det hela utvecklar sig till. Rynkar på näsan Hade flera små blödningar i våras och under juni så jag hoppas det inte fortsätter med sånt nu igen så jag blöder 1-2 dagar varannan vecka igen. Skit mens!!! Så extremt frustrerande när den inte vill vara regelbunden över huvud taget Rynkar på näsan Visserligen skönt att veta nu att det beror på PCO men ändå grymt irriterande.

    Ska ju ta mitt sista blodprov för att kolla om jag har haft äl i morgon. Känns kanske lite onödigt om mensen kommer redan nu. Eller hur hade ni gjort? Har inte riktigt koll på hur länge hormonet som ökar vid äl fortsätter att vara kvar efter man börjar blöda. Känns ju som en självklarhet att jag inte haft mens om jag börjar få mens redan på dag 23.

    Men men får väl se vad det blir av det hela nu under kvällen.

    Behöver ju i alla fall inte fundera över när jag ska börja ta Proveran om mensen kommer nu. 
  • Solrosen 83
    Kravmärkt skrev 2012-08-14 19:31:01 följande:
    Ta blodprovet, det skadar väl inte? Kan vara skönt och veta vilka värden man har ändå, tror du inte?



    Jo är inne på det också. Skadar ju inte iaf även om det kanske inte säger något.
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus