Inlägg från: Solrosen 83 |Visa alla inlägg
  • Solrosen 83

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Blir provtagning idag i alla fall. Mensen har inte kommit igång mer än utan är mest som lite brunfärgade flytningar som det inte blev något av på bindan i natt (ursäkta detaljerna). Ägglossning tror jag tyvärr inte det är med tanke på att jag inte känner några symptom på det alls utan det är nog tyvärr en av mina irriterande mellanblödningar som är på ingång. Är meningen jag ska ta prov nästa cykel också ändån eftersom vi är rätt säkra på att jag inte haft äl denna månaden och vill se hur nästa blir.

  • Solrosen 83
    Två döttrar och en son skrev 2012-08-15 14:48:13 följande:
    Nidblödning?
    Ett ägg som släppte för en vecka sedan fäste i livmodern igår?
    Då kan man få lite blod...

    Bra att du tog provet!
    Då får du ju svart på vitt om det varit ÄL elr inte....
    Och oj vad spännande om det visar sig att du haft det! Drömmer      
    Visst det skulle det kunna vara. Känner mig dock inte så hoppfull även om det inte blivit mer under dagen. Haft så här ett par gånger tidigare i våras. Man tror mensen kommer och sen blir det inget av den utan det försvinner igen. Då kom det tillbaka igen efter bara 1-2 veckor och höll på så några gånger. Så jag känner mig på att det är samma sak nu. Min läkare trodde det beror på att jag inte har äl varje cykel pga min PCO. Har ju testat med äl-test denna månaden och fick inget utslag alls trots att jag testat 2 gånger per dag så jag har inga förhoppningar om att jag haft äl men det lär ju blodproven visa.

    Skulle jag mot förmoda ha haft äl vilket varken jag eller läkaren trodde är sannolikheten att det blivit någon graviditet denna månaden minimal. Vid undersökningen i fredags sprutade läkaren nämligen in saltlösning för att kunna se hur väggarna i min livmoder ser ut. Detta gjorde hon bara för att hon trodde att jag inte var gravid för annars är risken att ett befruktat ägg spolas bort då.

    Har det fortfarande inte kommit någon mens på dag 28 (söndag) får jag väl testa för säkerhetsskull så jag inte är gravid. Sen funderar jag på att börja ta Proveran då så jag får slut på denna cykel och kommer igång med nästa någon gång och kan få kollat om det blir någon äl då. Eller hur skulle ni gjort?

    Har börjat tempa här denna veckan också för att börja få koll på hur min temperaturkurva ser ut. Så med både tempning och äl-stickor borde jag ju inte kunna missa att få utslag om jag skulle ha äl nästa cykel.
  • Solrosen 83
    Två döttrar och en son skrev 2012-08-15 18:50:18 följande:
    Okej, då förstår jag att du inte har så stort hopp om det just nu.

    Vad säger läkaren ang proveran?
    Har du inte fått några "regler" för när du ska börja med dem ifall du ej fått ÄL/är gravid?

    Förstår att du vill ha en ny cykel och förhoppningsvis en ÄL snabbare ist för att bara vänta på en mens som du ej har en aning om när den kommer....

    Du tar pergo nu va?
    Eller....?   
    Hade redan passerat tiden för äl när jag var där i fredags  Var då på dag 19. Då pratade hon först om att jag skulle börja ta dem direkt då men ändrade sig sen när jag frågade om jag inte kunde ta prover för att se om jag haft äl redan denna cykeln. Vi pratade då om att jag skulle börja ta proveran om mensen inte kom som den skulle. Hon sa ingenting om att jag skulle göra ett gravtest innan jag började men det känns ju mest logiskt att göra det ändå för säkerhetsskull.

    Jag har tyvärr inte fått börja med pergotime än utan hon ville först se om jag hade äl av mig själv samt kolla upp hur sambons spermier ser ut. Så jag räknar väl inte direkt med att det ska bli någon äl nästa cykel heller Rynkar på näsan Men sen hoppas jag att jag kan få börja med något som stimulerar fram äl så vi förhoppningsvis kan bli gravida. För nu är jag trött på att vänta!!!
  • Solrosen 83
    Två döttrar och en son skrev 2012-08-15 22:01:14 följande:

    Jag hade också testat efter typ 30 dgr el nåt och var det neg så hade jag börjat med Proveran.
    Men om det visar sig att du inte har egen ÄL så är det väl bara att skriva ut pergo....
    När ska han lämna sitt prov?  
    Får ni svar på det snabbt då eller ska det också ta 3 mån som för Pastell?
    Isfl är det väl bara att börja med pergo kan man tycka.....
    Men men, läkare är läkare. De gör som de vill. Ibland har man tur, ibland inte. 
    Fast hon kanske har sina skäl vad vet jag!  
    Ja det kan man ju tycka att de borde kunna göra men så fungerade det tydligen inte här hos min gyn utan då vill hon se på proverna också att det inte är någon äl innan hon skriver ut något. Om sambons sperminer inte är i något bra skick är det så klart onödigt att jag äter tabletter för att framkalla äl också utan då kan vi ju behöva hjälp på annat sätt istället så jag förstår hennes poäng lite även om det så klart är frustrerande.

    Sambon ska iväg och lämna sitt prov idag. Bad honom höra med dem om hur snabbt han får resultaten så vi vet. Men visst måste analyserna av spermaproven göras redan samma dag så man borde ju inte behöva vänta så länge? Resultaten skulle dock skickas till vår läkare och sen skulle hon höra av sig så det är klart om läkaren har för mycket kan det ju ta tid. Verkar dock vara en bra klinik vi har på så sätt för båda gångerna jag har kontaktat dem har jag fått tid inom ett par veckor så de verkar inte ha så extremt att göra där och några långa väntetider. Dröjer det mer än ett par veckor får vi väl ringa och fråga. 
  • Solrosen 83
    Nellin skrev 2012-08-15 23:10:54 följande:
    Jag hoppas att du har rätt. Vi bor i Örebro just nu. USÖ heter sjukhuset, som också är det enda med fert.klinik. Min läkare idag sa att jag kan ha tur och få komma in tidigare pga PCO, vilket han skulle skriva med i remissen. Så jag ska ringa dem på måndag och trycka på lite. :)
    Blir intressant att se hur det går för er och hur länge ni får vänta för att komma till fert. klinken på USÖ. Vi bor nämligen också i trakterna och tillhör USÖ så räcker det inte med pergotime för att jag ska bli gravid så kommer vi också få en remiss dit. Skönt att kunna ställa in sig lite mentalt på ungefär hur lång väntetid det är för att komma dit.

    Kunde din man inte få en remiss utskriven för sina prover direkt av läkaren? Det fick vi vid vårt första besök för utredningen i fredags nämligen så sambon har varit och lämnat prov idag. Fast visst var ni på en vanlig vårdcentral för ert första besök? Är kanske skillnad för vi har varit på kvinnokliniken här där vi bor och de kanske kan göra mer här innan vi tvingas åka till Örebro för hjälp. Tycke även det lät på läkaren här att vi skulle kunna få hjälp med att få pergotime utskrivet av henne direkt om det behövdes. Var mest om det var något problem med min sambo som det inte fanns här på orten utan han fick åka till Örebro för behandling.

    Håller tummarna att ni snart får tid så ni får fortsätta er utredning! 
  • Solrosen 83
    Nellin skrev 2012-08-16 18:14:11 följande:
    Ja, vi var på vårdcentralen igår. Kanske därför han inte fick remiss för prover. Läkaren menade att både mannen och jag kommer att bli kallade till fertilitetskliniken där alla prover tas. Så det är bara att vänta!
    För om jag behöver pergo så är det ju fert.kliniken som ska ge mig detta.

    Vi får hoppas att ni slipper komma till USÖ!
    Vänta är aldrig kul Rynkar på näsan Men nu är ni i alla fall igång och inne i systemet så det är ju ett bra steg i rätt riktning.

    Hoppas också vi slipper USÖ! Avskyr läkare och sprutor och sånt så det slipper jag väldigt gärna mer än nödvändigt av. 
  • Solrosen 83
    Pastell skrev 2012-08-16 20:35:00 följande:
    Tycker det verkar så lätt på många ställen att få pergotime utskrivet snabbt, en annan får vänta flera månader för att svaren ska gå:s igenom och allt det där. Tror iofs inte det brukar ta månader i vanliga fall men vi råkade ju tajma innan semestern precis. Men vet andra som fått pergo utskrivet i stort sätt när de gjort ett vanligt vul.



    Ja det verkar variera väldigt. Jag får ju precis som du snällt vänta tills alla prover på mig och sambon är klara innan det blir tal om pergo. Samtidigt läser man om en hel massa som får det utskrivet på första besöket. Vi får väl helt enkelt hoppas att våra läkare vet vad som är bäst för oss. Är glad att jag fått provera iaf så jag slipper extremt lång cykel denna gången.
  • Solrosen 83

    Gjort gravtest idag som bekräftade det både jag och läkaren trodde nämligen att det inte blivit något denna månaden. Så nu har jag tagit min första Provera för att få en ny cykel och komma vidare i utredningen.

  • Solrosen 83
    Två döttrar och en son skrev 2012-08-18 10:31:52 följande:

    Okej, hade du ÄL då?
    Men skönt att du kan få igång en ny chans nu ist för att bara vänta vem vet hur länge på en jäkla mens som inte behagar dyk upp i tid....
     
    Inte enligt äl tester 2 gånger per dag i alla och kände inte av något heller. Inte fått resultaten från blodproven som jag tog än men är helt inställd på att de inte visar på någon äl.
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus