• Nellin

    Vi som försökt ett tag utan plus

    JZ: Fyra ägg är ju tre mer än ni behöver, så det är ju strålande! ;) Jag håller såklart tummarna så hårt jag bara kan och hoppas ihjäl mig att det får bli er tur den här gången. KRAM!

  • Nellin

    Kikar in efter helgen och vill börja med att beklaga JZ. Jag kan inte komma i närheten av att förstå hur du känner och jag är så himla ledsen för din skull. Det är så fruktansvärt orättvist och jag önskar någon kunde trolla bort all barnlöshet! All min empati till dig och din partner! Hjärta

  • Nellin

    Till Jayt vill jag säga GRATTIS! Shit vad härligt alltså! Jag är superglad för din skull och vill önska dig ALL lycka till i din efterlängtade graviditet! Hjärta

  • Nellin

    Wonders: Jag förstår din kluvenhet inför din systers graviditet. Förhoppningsvis tar det sig för dig snart så kan ni följas åt istället! :)

    KUB-test, liksom alla andra ultraljud, är ALLTID frivilliga. Huruvida man erbjuds möjligheten är däremot varierande från län till län. Här i Örebro erbjuds alla kvinnor KUB oavsett ålder, även jag som är 26 fick frågan. Det finns inga risker funna med testet - det är först om man väljer att gå vidare med fostervattenprov som riskerna börjar dyka upp. KUB-testet består av ett vanligt blodprov på mamman, kombinerat med ett vanligt ultraljud på bebisen. Sedan får man en uppskattad riskfaktor för sannolikheten att där finns några kromosomrubbningar.

    Alla har ju olika inställning till KUB-testerna och det är ju viktigt att man är överens med sin partner om vad som ska göras. Men som sagt, oavsett ålder så är det alltid frivilligt och man kan alltså alltid avstå. Detta gäller också det vanliga rutinultraljudet som görs mellan veckorna 18 och 20 typ. Det är alltid frivilligt. Och i vissa län måste man vara över 35 för att få möjligheten via landstinget, i andra län får alla kvinnor chansen.

    Detta görs i vecka 12+4 (plus minus någon dag). 

  • Nellin

    Jayt: Fy fasen vad sorgligt och orättvist! Jag skickar all empati och sympati till er idag! Hjärta

  • Nellin

    Hej på er!

    Jag vill bara kika in och skicka en massa HEJA HEJA HEJA! Det är ju mycket som händer nu förstår jag, med äggplock, ruvare och nya möjligheter inom vissas utredningar.

    Ni är så tappra och starka och jag skänker alla mina önskningar till er och era kommande plus. Jag hoppas varje dag för er skull, det vill jag att ni vet!

    Så... HEJA HEJA HEJA HEJA HEJA HEJA HEJAAA!!!

    Puss och kram. 

  • Nellin

    Nämen Maramina!!! Vilken underbar nyhet! Jag har allt tänkt på dig och gått och väntat, full av hopp för din skull. Grattis grattis grattis! Solig

  • Nellin

    Om det inte blir en enda dags glapp någonstans så ska SGI:n baseras på den tjänst du är tjänstledig från. Den läggs liksom vilande när du studerar, så du ska få föräldrapenning för din normala heltidslön sen när bebisen kommer. Dubbelkolla för säkerhets skull med Försäkringskassan, men jag är nästan helt säker.

  • Nellin

    Jag vet inte om man måste ta studiemedel eller ej, så det är ju en fråga du kan ställa också.

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus