• Söndermarken

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Vi som har lite svårare att plussa kanske behöver någonstans att få "vädra"lite


    Lycka
  • Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus
  • Maramina

    Tack alla fina!

    Mannens simmare var det lite sämre med. Vid vårt förra försök så testade de med både ICSI och att simmarna själva fick befrukta äggen, och då både metoderna gav lika bra resultat så var det sagt att man den här gången skulle låta spermierna sköta det hela själva. Men nu visade det sig att de inte var tillfredsställande många till antal så att det fick bli ICSI i alla fall. Saken är den att i våras så hade min man tagit kosttillskott i form av Mitt val man, zink, L-Arginin och folsyra (tror att det var allt), vilket han nu erkänt att han inte gjort denna gången. Så kan detta vara beviset på att tillskotten i hans fall verkligen gjort en skillnad? Misslyckas vi den här gången så vet jag i alla fall en som kommer få extra vitaminer, mineraler och antioxidanter... Vill ju inte riskera något.

  • Stargazers

    Maramina: Grattis till 12 ägg! Spännande att se hur många som befruktas :)

    Det där med vitaminer verkar dock inte haft någon betydelse för min man. Spermaprovet som togs i våras (då hade han inte ätit några tabletter) var bättre än det han lämnade vid IVF-försöket nu i höstas trots att han varje dag tagit sina tabletter (innehållandes zink och allt möjligt) sedan flera månader tillbaka. Men läkaren sa att det brukar kunna vara väldigt varierande antal från gång till gång utan någon direkt förklaring.

  • Stargazers

    Kom åt skicka-knappen lite för fort... Mannen fortsätter dock med sina vitaminer och mineraler (och jag med mina), man gör ju allt man kan för att förhoppningsvis öka sina chanser att lyckas!

  • Maramina

    Tack för gratulationerna! Men jag får hellre ett bra ägg en en massa av lägre kvalitet... Jag menar, vi vill bara ha ett barn till, inte fler (och vi lär med tanke på åldern inte ändra oss vad det gäller det heller) och ärligt talat, det skulle kännas etiskt jobbigt att få flera befruktade men att man bara använde en och kasserade resten. Särskilt som man ju vet hur svårt det kan vara att få till ens en enda. Men man vet ju inte ens om det blir en enda...

    På tal om befruktade ägg, jag har tidigare länkat till min blogg och i den har jag en tävling just nu, och där gäller det att gissa hur många ägg som blir befruktade. Så om någon vill gissa och vinna så leta efter något av mina tidigare inlägg där jag har adressen med. Kan tyvärr inte lägga in någon siffror då jag sitter med appen och skriver. Fint pris har utlovats till vinnaren

  • JZ79

    Maramina, lycka till imorgon vännen!

    BaPumba, jag undrar samma som Maramina Hur går det?

    Calabalic, hur går det för dig?

    Vi har fått ny tid på reproduktionsmedicin, 29/10 ska vi dit och denna gång verkar vi kunna. Nervöst...men skönt att få veta hur vi ska gå vidare.

  • calabalic

    Maramina - Håller också tummen för dig imorgon. Spännande!

    JZ - Vad skönt att ni fått en ny tid och att det är om inte alltför många veckor. Är ju alltid lättare att bära om man har en plan istället för att sväva i ovisshet. Dessutom kan det ju inför jul och allt sånt vara bra att veta ungefär vilka kostnader man har framför sig..

    Jodå här ruvas det för fullt. Är väl på ruvardag 5 nu. Testdag är ju inte förrän 21:e så låååångt kvar. Men så kom jag på att om det vore en normal cykel skulle jag ju få mens två veckor efter ÄL och om ÄL är äggplock denna månad så är det ju nästa helg jag i så fall skulle ha fått mens. Så jag har det som första nedräkningsdag.

    Skulle det ha fäst sig så borde det väl komma lite gravidsymtom i veckan. Jag känner inte så mycket ännu, mest brösten som är tunga och ömma och det brukar de bara vara dagen före mens annars. Men jag har förstått att det är en vanlig biverkning av Progesteronstavarna, och dessutom är det nog för tidigt för symtom på RD5.

    Annars så har jag plöjt en massa artiklar m.m om embryoutveckling och sånt nu, det är verkligen helt fantastiskt hur det funkar (eller ska funka). Läste bl.a den här artikeln som beskriver väldigt ingående men på ett lättförståeligt sätt om själva infästningen, hur den går till och hur det kan vara kopplat till "oförklarlig barnlöshet". Intressant!
    fof.se/tidning/2007/5/har-faster-agget

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus