Inlägg från: Vårväntanochlängtan |Visa alla inlägg
  • Vårväntanochlängtan

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Idag är det förresten BF dag för den graviditet som slutade i MA i somrasRynkar på näsan Kändes lite tufft att vakna upp i morse och inse att det var det datumet idag. Även om det oftast inte är något jag går och ältar att vi har gått igenom så brände det till i hjärtat imorse.
    Fick dessutom reda på nu ikväll att en föredetta klasskamrat och vän väntar sitt första knytte.
    Den där missunsamheten kom som ett brev på posten, något jag verkligen inte gillar hos mig själv.{#emotions_dlg.flower} 

  • Vårväntanochlängtan

    Skönt att man inte är den ända att känna så med missunsamheten, det känns så jäkla skamligt att man känner så och ibland kan jag även tänka att "åh nej, inte hon också. Hoppas de har fått kämpa lite".
    Sa det till sambon idag och han bekräftade att den känslan får han med ibland för att det ska kännas mer rättvist{#emotions_dlg.flower}
    Hoppas på att snart stå där igen med en sticka med två streck på och känna att det var värt all kämpan,längtan, mens och tårar.

    Nellin: Du är saknad!!! Kramar på dig och hoppas att du får många bra besked inom den närmsta framtiden i livet utanför "verkstadsbubblan"Hjärta Sen så hoppas jag att första IVF:en går så bra den bara kan för erGravid

  • Vårväntanochlängtan

    Idag hade jag nästan blankt test på ÄL-stickan så i och med ÄL flytningar så kör jag på tron att ÄL är idag, alternativt imorgon. Därför började jag med progesterallen nu imorse. Hoppas den gör/ger underverk!

    Försöker: Idiot till människaDemon Herregud! Som sagt de ska föreställa vuxna människor men så gör man INTE som vuxen. Argumenterar och disskuterar för sin sak, visst men inte gå till personangrepp.
    Din man kan ju knappast rå för allt vad personen i andra änden av luren nu var förbannad på. Löjligt är vad det är. Du får krama om honom lite extra ikväll & han på dig som mår så dåligt{#emotions_dlg.flower} Hoppas du snart slipper den typen av illamående.

     

  • Vårväntanochlängtan

    Hej tjejerna! Jag har varit i Stockholm över helgen plus att vårt bredband har krånglat så har inte kunna följa er på ett par dagar. Har det hänt något roligt/spännande/tråkigt/jobbigt m.m så uppdatera mig gärna. (ska gå tillbaka en bit i tråden men lär inte hänga med i allt)Flört
    Vi fick i alla fall tillbaka våra provsvar igår, mina äggreserver var bra och allt såg fint ut på vul. Hos sambon däremot var det inte helt positiva nyheter. Hans första prov visade på 300 000 simmare utav 40 miljoner som är önskvärt. Det andra visade dock på 35 miljoner så vad som är det mest riktiga det vet vi inte i nuläget{#emotions_dlg.flower}
    Vi fick pekpinne för att vi har ätit proteinpulver ett tag nu och tydligen kunde det första provet ha med det att göra, så äter ni eller era män det så skicka det i papperskorgen snarast!
    I alla fall trodde dom att vi skulle ha goda chanser att lyckas själva men nu har de även tagits ett TSH på mig och sambon ska lämna nytt spermaprov samt blodprover för att riktigt utreda om det finns något mer som ställer till det för oss.
     Kramar på erHjärta

  • Vårväntanochlängtan
    Maramina skrev 2013-01-22 22:16:27 följande:
    Vad lustigt Vårväntan att de kollade äggreserverna innan de kollade TSH med tanke på att TSH är ett förhållandevis billigt test att köra jämfört med äggreserverna (AMH).
    Jasså? Det visste jag faktiskt inte, ja det var ju lite lustigt då. Det var i alla fall så hon uttryckte sig att mina äggreserver var bra så då antar jag att det var AMH de kolladeObestämd Proverna togs 2-5 dagar in i cykeln och på dag 21 i cykeln. Ett var progesteron men vad de andra var minns jag faktiskt inte. Hormoner båda i alla fall. Vilket hormon mäter de AMH med? Gud känner mig så dåligt påläst, tur att ni finns här inne och kan fylla i vissa luckor.
  • Vårväntanochlängtan
    Skönt att dina prover var bra gumman! Konstigt att det var en sådan skillnad på din sambos prov! Förvånad Tror det att det har med proteinpulver att göra alltså?? Tänk så många som äter sånt isf som inte vet att det kan få sådana följder Obestämd Hoppas nya prover visar att allt är tiptop på mannen och att TSH ligger på rätt värde för dig. Har de inte tagit det tidigare???? Förvånad Trodde det va det första de kollade vid utredning då det är vanligt med för höga värden som många ggr gör att det är svårt att bli gravid och även ökar risk för missfall. Kram!


    Ja det tycker vi med var konstigtFörvånad Men jag har något svagt minne av att han var dunderförkyld vid första provet så kanske att det kan påverka? Tydligen innehåll proteinpulver (detta är köpt på nätet, men rekomenderat av PT) massa konstiga ämnen och tillsatser som kan försämra fertiliteten för både mannen och kvinnan. 
    De sa på ferten att vill man ha mer protein-ät en köttbit eller ett ägg då. Tydligen äter vi för mycket protein som vi gör i västvärlden så något extra var absolut inte nödvändigt. De sa förresten till oss att vi skulle bort med alla kosttilsskott men vitaminerna ACO kvinna/man måste väl vara ok?{#emotions_dlg.flower}

    Stegen: Ja eftersom vi har varit på samma ställe är det ju troligt att vi har fått gå igenom samma prover, vilka ju då borde vara standard. Men kollade det äggreserv vid ditt första prov också? {#emotions_dlg.flower}

    Den enda plan på hur vi ska gå vidare nu om sambons spermier är av bättre kvalitet om en månad är att vi ska fortsätta försöka själva ytterligare 1 år eftersom de daterar våra försök sen senaste graviditeten. Alltså har vi enligt dom försökt i 9 månader och inte 17 som jag räknarRynkar på näsan Detta gör ju tyvärr att allting tar mycket längre tid innan några eventuella åtgärder sätts in.
  • Vårväntanochlängtan

    Oj vad mycket jag lär mig i denna tråden och inte bara om saker som har med fertilitet och graviditet att göraGlad. Jag känner mig för tillfället urusel som inte har satt mig in vidare mycket i allt det här med miljö, odling, transporter osv. Ni bidrog absolut med ett mer medvetet tänkande hos mig,får se om jag får in sambon på banan också{#emotions_dlg.flower} Dessutom åt jag precis en paprika & linsgryta till kvällsmat ObestämdMen julstjärnor köper jag i alla fall inte!Flört

    JZ79:
    Jag är också intresserad av att odla på balkongen men är rädd att katterna kommer äta på det, har inte du det problemet eller är inte dina katter på balkongen?
    ACO tabletterna fortsätter vi äta då, det känns inte som något som ska skada utan snarare hjälpa.

    Lillnosen: Det var vi som har proteinpulver hemma och fick pekpinnen för det.
    Jag vet dock inte hundra vad det beror på att det var dåligt för spermierna men mycket tydde tydligen på att det innehåll mycket konstgjorda ämnen som inte alltid heller redovisades i innehållsförteckningen och som påverkade fertiliteten. Jag fick inte heller äta det. De sa till oss lite på skämt (och allvar) att vill vi ha protein så ska vi äta en köttbit istället.

  • Vårväntanochlängtan
    Försöker skrev 2013-01-24 21:43:50 följande:

    Haha, stackare som just åt paprikagryta nu efter allt det här. Nåja, men får dra lagom stora växlar på saker och ting och inte må dåligt över det man åt igår. Flört

    Men tänkte på just den här meningen du skrev ovan. Från mitt perspektiv, inte som odlare utan som konsument, så är allt det här i allra högsta grad avgörande för min fertilitet. Det var lite därför jag började skriva om det här med hormonerna och julstjärnorna, för de påverkar fertiliteten, går ut i bröstmjölken, överförs till mitt framtida barn och påverkar barnets hälsa. Så helt OT är det inte. Men frustrationen efter pergokuren gör nog att jag ältar men än vanligt. Glad

    Hursom, vad gör det om katterna tuggar lite på blasten på balkongen då? Är du rädd för att det ska va giftigt för katterna eller känns det ofräscht att de tuggar? Glad
    Nej självklart påverkar det oss människor i hög grad vad vi stoppar i oss, jag har ju nyss skrivit om proteinpulver som en potentiell källa till minskad fertilitetFlört Jag vet inte riktigt vad jag tänkte på när jag skrev den meningen i ärlighetens namn.{#emotions_dlg.flower}
    Att katterna äter upp växterna gör väl inte så mycket förutom att jag då har varit rädd att det inte ska vara bra för dom plus att det sällan blir  mycket kvar efter att de har mumsat hihiGlad Nu har vi bara tygblommor hemma då mina ampelliljor som jag hade förut var nedtuggade till max. De har även gett sig på balkongblommor vid något tillfälle och det i alla fall känns ju inte jättehälsosamt.
    Jag vill gärna odla lite färska kryddor men vet inte om det är farligt för dom?

    Bapumba: Tack för informationen! Jätteräkor har sedan reklamen för något år sedan gått helt bort som föda. Aldrig att jag väljer något med jätteräkor i på restaurang etc.
    JZ79 skrev 2013-01-24 21:43:16 följande:
    Vårväntan..jo katterna älskar min hemmaodlade sallad, haha! Har hittat dom många ggr i balkonglådan når de smaskar sallad. Balthazar har även smakat gräslök några ggr, tydligen var det inte allra värst eftersom han smakade mer än en gång :P Har inga växter som är giftiga..för mina kissar vill smaka på ALLT :)
    Då har vi samma "problem" då. Som sagt till Försöker, mina ampelliljor såg inte kloka utFlört hihi
  • Vårväntanochlängtan

    Trevlig fredagkväll på er tjejer!{#emotions_dlg.flower} Jag och sambon kör igenom alla säsonger vänner nu under en period  och idag har jag bakat "nyttig" brownie som vi har avnjutit med lättvispad grädde i soffan,  så har vi handlat en massa god och nyttig mat nu när vi fått låna bil ett par dagarGlad Nu jäklar är det fokus på vikten, provade ett par vita jeans i garderoben som tydligen kommer mycket nu och jag kan knappt fatta att jag varit så liten någon gång. Det var längesen, men istället för att slänga hängde jag in dom igen så får de vara mina smaljeans som jag har som mål att komma i om jag inte blir gravid innan (vilket jag verkligen hoppasFlört)

    JZ79: Tack för länkenGlad En liten fråga från en oerfaren odlare, när är det dags att sätta fröna?{#emotions_dlg.flower}

    Försöker: Ingen fara alls, det var mer ett konstaterande från min sida att vad pratar jag om nu egentligenFlört Klart som korvspad att det påverkar vårt inre system i allra högsta grad

    Nu ska jag fortsätta mysa med sambon och katter varav en just nu hänger på min arm medan jag försöker skriva det här inläggetKatt KramarHjärta

  • Vårväntanochlängtan
    Försöker: Dags att ge sig ut bland påsarna sen då och försöka läsa sig till hur jag egentligen ska göra Flört hihi

    Jag är gräsänka i helgen så just nu blir det mest dator, sista "Fifty" boken och hemmamys med katterna. Ska även åka och träna lite styrkeyoga nu på eftermiddagen{#emotions_dlg.flower}

    När ni ändå pratar om magar och IBS så tänkte jag bara berätta en märklig sak, när jag är hemma hos mina föräldrar blir jag alltid dålig i magen. Kan annorlunda vatten etc påverka magen i sån grad? Jag brukar annars inte äta mycket annorlunda där.

    Trevlig helg på er! 
Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus