• Lillnosen

    Vi som försökt ett tag utan plus

    Låter ju riktigt lovande Nellin! :D Spännande!

    Ciccie - Usch va frustrerande att inte få klarhet, antingen plus eller mens vill man ju ha och inte bara ovisshet... Förstår att det känns tufft, men spottings behöver ju inte betyda mens. Brukar du få spottings?

  • Lillnosen

    Välkommen Folivee! Jag har själv nyligen hittat hit och tjejerna tog emot mig med öppna armar :) Har ni gjort någon utredning eller så?

  • Lillnosen

    Selina - Jag och maken är på försök 11, haft ÄL i tisdags/onsdags och har BIM om 1 vecka (10-11 dagars lutealfas). Jag testade med ÄL-stickor i våras bara för att kolla läget och sen slutade jag. Kändes fööör mycket som ett schema för sex. Av en slump upptäckte jag i maj att mitt TSH-värde var något för högt, det låg på 2.7 och hade innan det legat på 3.9. För att det inte ska påverka fertiliteten ska det ligga under 2.5. Vårdcentralen vägrade hjälpa oss då landstingets gräns för behandling är 4. Vi testade att höra med fertilitetsenheten i juni och de sa att detta gjorde att vi skulle gå genomgå utredning innan 1 år. Så i juli lämnade vi blodprover och spermaprov. I slutet på september träffade vi läkare och fick veta att alla prover såg bra ut, även mitt VUL. Fick en tid för spolning ca 3v senare, dvs förra veckan, och även det såg bra ut. Så nu får vi försöka på egen hand i 1 år till innan IVF. Känns både skönt och tungt :/ Har en svag förhoppning att vi, som många andra, ska bli snabbt gravida nu efter spolningen. Gällande dina svaga mensblödningar så är det inte ett säkert tecken på att man inte haft ÄL. I förra cykeln tog de blodprov som visade att jag hade haft ÄL. När mensen kom hade jag lite blödningar i knappt 2 dagar, sedan uppehåll i 1 dag och sedan bruna små flytningar i 3-4 dagar. Läkaren sa att det kan bli så, allas mens är olika. Däremot bör man kolla så man har en nog tjock slemhinna. För lite mens kan kanske vara ett tecken på det. I mitt fall var det i alla fall inte så. Vissa gånger har jag mens i 3-4 dagar och andra precis så som du beskrev.

  • Lillnosen

    Nellin - Låter helt klart som att du är gravid! Min kompis mådde precis så som du beskriver. Hon tänkte att hon blivit allvarligt sjuk då det inte gick över och behövde kolla upp det. Sen kom inte mensen och då trillade polletten ner :)

  • Lillnosen

    Selina - TSH har att göra med ämnesomsättningen, nämligen sköldkörteln. Googla lite på det :) Jag kände mig väldigt trött och gick upp i vikt när jag hade slutat med p-piller. Min farmor som jobbat inom sjukvården tyckte jag skulle kolla TSH-värdet. Jag hittade massor med information om att ledande endokrinologer vill sänka gränsen från 4 till 2.5 för även väldigt små förändringar i nivån kan påverka en människa medans andra inte känner något. Men detta är INTE vedertaget ännu... Så man får kämpa! Behandling är levaxin och TSH-värdet kollas genom blodprov :) Mitt värde sjönk från april/maj på 2.7 till 2.0 i juli. Så mitt värde tycks pendla väldigt mycket. Därför kommer jag kräva att de kollar detta ofta under en graviditet för då får inte värdet ligga över 2.5, annars kan barnet allvarligt skadas. Vill man bli gravid ska det ligga under 2.5 oxå, helst vid 1.
    Finns en bra sida att läsa lite om det, delar upp länken i två rader för annars tycks halva delen av länken försvinna..
    www.internetmedicin.se
    /dyn_main.asp?page

  • Lillnosen

    Stor kram Ciccie! Det är ok att deppa ihop!

    Jag är på ÄL+4 idag (tror jag) så vi är ju jättemånga som ligger lika :D

  • Lillnosen

    Jayt - Jag tror faktiskt på det, tror att en del människor är mer öppna och tar in saker på ett annat sätt och därmed kan "se" sånt som vi andra inte ser.

Svar på tråden Vi som försökt ett tag utan plus