• Linnea1986

    Storkklinik

    jag och min man har tänkt att åka dit efter sommaren 2012. Min man är steril så det är därför, finns det några här som har bra erfarenhet av dom?
    Hur funkar allt där?
    Vilket är smidigaste sättet för att ta sig dit?

  • Svar på tråden Storkklinik
  • Linnea1986
    sahara sahara skrev 2011-12-22 12:01:06 följande:
    Jag har varit där och är jättenöjd. Lite flummigt emellanåt, men vi fick jättebra bemötande. Smidigast, ja det beror på var du bor. De har flyttat sen jag var där, så jag har inte helt bra koll, men jag tror att det tar en kvart att gå från Nörreport, och där stannar Öresundståget från Malmö.

    Vad menar du med hur det funkar? Alltså, vad exakt vill du veta?

    Och du vet att det finns andra kliniker i Köpenhamn, va? Stork tillhör de dyrare (men på de billigaste kan man inte få en öppen donator). Det finns en lista någonstans, förmodligen under Planerar barn - regnbågsfamiljen, med de olika klinikerna och adresser och priser.
    Hur det funkar när man kmr dit.
    Vad man ska tänka på innan.
    har suttit och kollat på deras lista på olika behandlingar, men förstår inte vilken de e man ska använda utav dom.

    Ska kolla lite på andra oxå är de tänkt, men ville veta lite mer om storkklinik oxå :)
  • Linnea1986
    sahara sahara skrev 2011-12-22 14:14:36 följande:
    Du börjar med att kontakta storkkliniken och boka ett journalsamtal. De berättar för dig vilka prover de vill att du tar innan (det står på hemsidan också). Sen skriver du ut journalen från hemsidan, fyller i den och skickar den till dem tillsammans med provsvaren. Under journalsamtalet, som sker antingen på plats eller via telefon, går ni igenom journalen du/ni har skrivit helt enkelt. Ni bestämmer också om ni vill ha en anonym eller öppen donator, om ni låter dem välja utifrån vissa parametrar eller om ni vill beställa själva från spermabanken.

    Sen håller du koll på ägglossningen, och när du får utslag på stickan så ringer du kliniken och får en tid, oftast dagen efter.

    När ni kommer dit får ni titta runt lite om ni vill. Sen förklarar barnmorskan hur proceduren går till. Du klär av dig på underkroppen och lägger dig på britsen. Hon för upp en tunn slang i livmodern och sprutar in spermierna. Din man kan sitta eller ligga bredvid dig, eller i en stol bredvid eller vad han vill. han kan få sköta sprutan också. Efteråt lägger man sig ner ihop på britsen och blir omstoppade, och får ligga där och gosa lite ett tag. Det brukar vara mysbelysning i rummet, med tända ljus och så, och man får ta med egen musik om man vill.

    Sen får man med sig ett graviditetstest, betalar, och blir ombedd att höra av sig med resultatet.
    Så de e bara journalsamtalet man måste betala innan? Allt annat betalar man på plats?
Svar på tråden Storkklinik