Inlägg från: SockerStinn |Visa alla inlägg
  • SockerStinn

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Välkommen Analoga {#emotions_dlg.flower}

    Vi följer alla FlyLady, fast mer eller mindre nogrannt. Även FlyLady ska man ju anpassa så det passar sitt eget liv och hem. I tråden är vi ännu mer tillåtande än FlyLady själv

    Jag måste säga att det är väldigt bra att läsa på den sidan. Börja med babysteppandet och sakta läsa på om allt. Och inte ändra förän man verkligen läst på vad flylady har att säga om de olika sakerna. Jag fick faktiskt en aha-upplevelse när jag läste på om varför man ska börja dagen med att klä på sig inkl SKOR. Sen har jag ändå anpassat det till mig så jag har inte skor på mig inomhus men jag har gjort andra små ändringar för att nå samma mål.

    jag trodde det skulle ta år att rensa här hemma, och har därför inte orkat börja. Men nu efter två månader är 2/3 gjort (Då har jag visserligen inte räknat med garage och tomt) Som du har jag ett hus med aldeleds för mycket saker i, och även om det kunde se rent ut på ytan så stördes jag ortoligt över att vissa saker inte har någon plats och att alla skåp är fyllda till bredden. 

    --- 

    Jag tror jag är på bättringsväg Idag är sista dagen jag slarvar med mina morgonrutiner, och jag hoppas jag är i skick för jobbet imorgon. Ingen feber än idag Och första rensandet gjort; istället för att knö in dotterns kläder på stången tog jag ut allt och hängde in det rena sen rensade jag bland det andra. Tog inte ens 5 min så var klänningarna genomgångna. Och detta har jag dragit mig för. Varför??  

  • SockerStinn
    Pallas skrev 2012-02-26 17:46:43 följande:
    Har en förjävla ångest också. Lite solens fel, tror jag. Min kropp blir så chockad så här på våren att den går i spinn på något sätt. Brukar vända när man ställer om klockan i mars ungefär. *biter ihop en månad till*
    Testat att äta extra D-vitamin? Vårdepressioner beror ofta på D-vitaminbrist hr jag hört. Man lagrar D-vitamin i fettet, och plockar på sig under soliga dagar. Tanken är att överskottet man får under sommaren från solen ska räcka under vinterhalvåret, men bor man i norden är risken stor att det bara räcker framemot februari-mars. 
  • SockerStinn

    *Vinkar lite trött i tråden*
    Efter två veckor med flunsan är jag åter på benen och i rutiner igen. I vanliga fall gror hemmet ihop totalt när jag är sjuk en vecka, men denna gånen höll sig röran och disken undan. Tvätten inte lika bra, men en dag senare är jag nästan ikapp. Får ta och dammsuga och sånt nu i helgen. Nästa helg blir det kalas! Och helgen därpå. Så skönt att röran är borta (nå ja, enl. mina mått). Synd bara att vädret inte tillåtit fönstertvätt på ett par månader. Vet inte om jag ids alla fönster på beottenvåningen under denna helg eller veckan som kommer. Får väl börja med ett par och sen se hur långt jag kommer. Ta det ist för rensning denna vecka Tur att gästerna bryr sig mer om fikat än fönstrena. 

  • SockerStinn

    Som vanligt håller jag mig till planen sååå bra Skrev lista på vad som behöver göras inför nästa helg och delade upp allt på veckans dagar.
    Sucker sen tungt över att jag inte planerat in något roligt för barnen och vi kommer vara inne hela helgen. Struntar i listan och går istället ut med barnen och inviger sandlådan för våren. Solig Tar naturligtvis med en hink med vatten och T-röd och putsar utsidan av fönstrena innan jag börjar rensa i rabatten. Så härligt! Känner att jag prioriterat helt rätt - nu kan gästerna njuta av rena fönster ist för ett rent golv när de kommer. Eller så prioriterar jag om imorgon med så vi får väl se hur det blir framåt helgen. 

    Nu dags för mello!!! 

  • SockerStinn
    Luktärten skrev 2012-03-07 17:37:56 följande:
    Så, nu kan man gå in i köket igen. Skulle behövt byta duk egentligen, men körde en vändning på den ist. Sån är jag!

    Nu grovköket, sen matlagning.
    Jag tog mig äntligen i kragen igår och bytte = stryka ny Den som bara haft en syltfläck i en vecka. Och den tre veckor gamla äppeljuice-fläcken syntes ju inte ens  

    Tog och rensade lite idag (halleluja! vet inte hur jag kom ifrån den rutinen egentligen, men trögt att starta veckan innan kalas). tyvärr var det mesta saker som maken måste ta ställning till så det blev mest avdammat och omflyttat. Frustrerande! 
  • SockerStinn
    Pallas skrev 2012-03-07 21:13:21 följande:
    Hemma! Rätt ok kväll på jobbet, fick ett bra snack med högsta chefen om intressanta saker som kan leda till roliga saker också! Grejt!

    Då ska vi s, var var vi på listan nu då...

    Slå in paket Packa väskan Ladda alla mina ciggprylar Städa badrummen Damma i gästrummet (får nattgäster i helgen) Handla tre paket golv på IKEA Dammsuga i soffan och torka av vaxduken som ligger där som kaninskydd Rensa köket (kommer ju hantverkare)  
    Paketinslagningen får anstå tills jag kommer fram, för vi har bara fula papper hemma. Tips på hur jag slår in ca en ICA-kasse full med Duplo emottages gärna! Återstår packning av väskan, vilket bör vara fort gjort nu när jag har stenkoll på mina kläder! Mot Sherwoodskooooogen! (Eller var det Byske?)
    Har hört att många leksaksaffärer har stora kalas-påsar/säckar för sånadna och större presenter. 
  • SockerStinn

    Helgens kalas närmar sig med stormsteg och det känns så trist att jag inte hållit mig till flylady innan så jag sluppit ha massa extra-städ. Såg verkligen fram emot att göra en home-blessing-hour och sen vara klar med städet! Men får man flunsan så får man. Skulle ha dammsugit idag, men det är kvar. Igår skulle jag ha fixat kameran och slagit in presenter, det är kvar. Det bygger på! Lyckades iaf rycka upp mig kl 21 och börja göra tårtfyllningar så det får stå till sig till imorgon, annars hade inte ens tårtan kunnat bli klar Nåja, ingen simskola iaf. Men av samma anledning ska jag försöka komma till bvc så ingen direkt vinst Obestämd Om nu bara maken rycker upp sig så kommer det nog bli fint här med. Och kanske kan vi slippa vara utschasade innan kalaset ens börjat?? Drömmer Och detta är bara ett barnkalas...

  • SockerStinn
    3tjejer skrev 2012-03-08 23:04:21 följande:
    Sockerstinn: hoppas att ni snart mår bättre! Man orkar faktiskt inget alls när man har influensa, bara vila och kom igen. Tänkte säga som Flylady: "du ligger inte efter" men om det är barnkalas på gång så kanske det inte stämmer så bra.

    Själv har jag slutat vara arg och gått på arbetsrummet där det finns pappershögar så man nästan blir kvävd. Jag tog en ganska lång stund men slutade innan jag kände mig övertrött på det. Hoppas kunna fortsätta imorgon igen. Jag SKA komma till botten. 
    Nä, den allmänna rensningen är helt ok att den får vila när man är sjuk. Och städningen med för all del. Nu har jag varit frisk i veckan, men inte så pigg att jag orkat med allt jag planerat inför kalaset. En orsak kan ju vara att jag stannat uppe för länge och letat tårtfyllningar och annat skojs - och kommit på sidospår med spännande bak-bloggar som bara måste läsas och memoreras kl 23 en tisdagskväll typ.

    God Natt! Och lycka till med arbetsrummet. Papper är ju såå tråkigt, tar sån tid att få bort bara en liten hög papper ofta. Om du kommer på något bra sätt får du tipsa oss andra!
  • SockerStinn

    *kikar in* Kanske skulle ta mig i kragen och köra med detta ordentligt igen! Håller grundårningen, men har mött ett väldans motstånd mot att ta den sista rensningen. Det var det där med att avsluta saker ja.... Nu avslutar jag massor som jag inte gjorde förr. Men rensningen fick ett oväntat uppehåll. Och genast börjar jag fuska lite här och var. Igår hoppade jag att köra en maskin tvätt, så idag är det plötsligt ok att börja baka innan jag dukat av bordet?!? 

    Så nu är det över sovdags och hög tid att plocka av bordet,  diska och plocka undan. Tjoho!! 

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!