Inlägg från: vallakra |Visa alla inlägg
  • vallakra

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Voxen1 skrev 2017-07-14 00:25:21 följande:
    Jag håller på att finslipa på mina rutiner. Vi har alldeles för mycket saker så jag försöker att rensa ut. Det har gjort att det är lättare att lägga tillbaka saker på rätt plats och att saker faktiskt har en plats.

    En gång i veckan städar jag hela huset, dammar, dammsuger, våttorkar och städar badrummen.

    Varannan dag behövs det dammsugas av i kök och vardagsrum och toaletterna städas. Tvätten tvättas när en tvättkorg med en färg är full. Lakan bytas varannan vecka. Veckohandlar, så när kylskåpet börjar bli tomt kollar jag över läget, torkar ur lite lätt och planerar nästa veckas mat. Försöker planera ordentligt för att minska matsvinnet. Fortfarande tycker jag att vi lägger ner alldeles för mycket tid på att plocka undan och det gäller alla våra rum.
    Låter som att du har fått till jättebra rutiner! Jag hade liknande fram till ungarnas senaste jullov men då havererade allt.

    Jag har ingen aning om varför men helgerna och avbrottet i rutinerna orsakade total kollaps. Sedan har jag kämpat hela vårterminen för att få till det igen men det är liksom stopp och jag får inte till det alls.

    Nu satsar jag på en rivstart till hösten i stället så får vi hoppas på ett bättre resultat den här gången...
    Voxen1 skrev 2017-07-14 00:31:35 följande:
    Ha en bra semester! Njut av att inte behöva städa på ett tag. Jag vill också åka iväg!
    Tack, tack!
  • vallakra

    Jaha, så var vi hemma igen, med allt vad det innebär av väskor, påsar och tvätt som samlats i hallen. Får väl ta tag i det imorgon, just nu är jag för latDrömmer. Tror det får bli pizza till middag...

  • vallakra
    Voxen1 skrev 2017-07-21 18:52:43 följande:

    De dagliga rutinerna flyter på bra här. Känns skönt. Däremot har jag kört fast med mina småprojekt. Men idag dök jag in i hallgarderoben. Blev helt galen på att allt trillade ut varje gång jag öppnade den. Jag har röjt i den garderoben hundratals gånger innan men det blev halvdant varje gång. Nu tömde jag den på allt och så jag rensade upp i högar: behålla i garderoben , flytta till annan plats, donera och slänga. Alla ytterkläder och skor som barn nr tre ska ärva får bo i en annan garderob där jag kan ha allt samlat i olika storlekar. Slutresultatet blev jättefint, så nu gäller det att inte stoppa in saker som inte hör hemma där bara för att det är enkelt.


    Jag måste säga att det är jätteskönt att mina småpluttar växt färdigt, inga kläder som ligger "på vänt".

    Idag hjälper jag en av grabbarna att städa hans rum, han har rensat ut bland kläder och böcker så lite saker försvinner i alla fall...

    För övrigt är det en sorglig dag här, tre av ankungarna flyttar till ett nytt hem i eftermiddagGråter.
  • vallakra

    Kan någon ge mig en spark i baken så jag kommer igång med hallen! Där är totalt kaos efter ett par dagars utflykter och jag har noll motivationKräks

  • vallakra

    Idag har stora killen börjat jobba igen efter ett par veckor ledigt, han kommer jobba två veckor och vara ledig en innan skolan börjar igen.

    Jag tycker nog att min plutt behöver vara mer ledig men han vill jobba allt han kan för att visa att han är plikttrogen. Företaget han jobbar på är det han hoppas bli anställd av när han slutar skolan om ett år.

    Hur som helst så har jag bestämt mig för att ta hans återgång till jobbet som en anledning att försöka få till en vardag igen. Lillkillen och jag är ju lediga tills skolan börjar och maken är sjukskriven efter en operation men någon slags ordning ska det väl gå att få till.

    Någon som har ett tips på lättlagad sommarmat förresten? Total idétorka här. 

  • vallakra

    Jag har gjort en lista på saker jag vill få gjort innan skolan börjar, både stort och smått. Och jag har faktiskt redan kunnat bocka av en delSkrattande.

  • vallakra

    På min lista står:

    städa syrummet i källaren

    fixa upp sladdarna bakom soffan (så inte dammsugaren trasslar in sig)

    göra ren ugn (har ju som tur är pyrolys) och köksfläkt

    städa kyl och frys

    städa och sopa yttertrappan

    en del syjobb

    göra färdigt den nya höstkransen till dörren (är egentligen ett nöje, jag älskar att virka och pyssla)

    se över våra höst/vinterskor för att se om något behöver köpas

    klä om en pall jag köpt på loppis, eftersom vi har kalla golv behövs en hel del tofflor till familj och gäster så en pall med rejäl förvaring kommer bli suveränt

    flytta lite smultronrevor till buskaget på framsidan (världens bästa marktäckare)

    storstäda badrummet

    samt spela en massa yatzy med lillkillen

  • vallakra

    Jodå, det går ganska bra. Ett par saker har jag kunnat pricka av. Dessutom blir vardagen (handla mat, gå till apoteket osv) mycket smidigare nu när alla turisterna försvinner härifrånSkrattande.

    Jag vet att turisterna är bra för kommunens ekonomi samt för de små och stora företag som livnär sig på turismen. Men för oss "urinvånare" är det ganska enerverande att alla parkeringar i stan upptas av tyska husbilar, att köerna på Ica är tre gånger så långa som vanligt och att alla turister verkar tro att hela stan är en enda stor temapark.

    Men det är väl smällar man får ta när man bor nära en av landets mest besökta parker. Fast det var ändå lite kul med den tyska familjen som förra sommaren ställde upp sitt tält på gräsmattan utanför skolan...

  • vallakra

    Nu har de sista ungarna blivit hämtade, SNYFT. Visserligen behåller vi ju en men det blir väldigt tomt och tyst här nu.

    Men jag "tröstar" mig med att göra ren kylen idag, verkligen kul...

    Måste hänga tvätt också men attans vad det tar emot.

    Hur går det för er andra?

  • vallakra
    Voxen1 skrev 2017-08-09 19:25:47 följande:

    Här har det inte hänt något på städfronten. Istället för att städa har vi varit på utflykter! Passar på att njuta av det sista av sommarlovet. Idag däremot har flitens lampa lyst. Jag har tvättat, plockat, dammsugit och gett mig på garaget. Jag har rensat där innan och omorganiserat, men man får fortfarande hoppa över saker för att komma till bilen. Hyllorna är inte optimalt organiserade. Dessutom vill jag kunna komma åt vissa saker utan att backa ut bilen.

    Hur går det med din lista Vallakra?


    Jodå, det går framåt. Lite långsammare än jag tänkt visserligen men kylen och frysen är i alla fall rena och organiserade. Pallen är omklädd och blev riktigt fin om jag får skryta liteDrömmer.

    Syjobben går liksom lite parallellt med övriga uppgifter så där rullar det på lite smått. Däremot ser syrummet ut som jag vet inte vad, men det får vänta med städningen tills jag sytt klart.

    Smultronen är flyttade och jag har även rensat ogräs i två pallkragar. En del yatzy har det också blivit.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!