Inlägg från: vallakra |Visa alla inlägg
  • vallakra

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Jag är lite nyfiken på vad ni andra räknar in i veckostädning. Vår (läs: min) definition på veckostädning är toa/badrum, lakansbyte, dammtorkning, dammsuga och moppa köket (varje vecka) och övriga rum vid behov.

  • vallakra

    Jaha, nu har jag varit på både loppis och trädgårdsmarknad (i Norrköping) och köpt på mig lite väl många perenner (igen) så det får nog bli att jobba i trädgården igen. Det är ju härligt men tyvärr blir ju städningen lidande....

  • vallakra

    Vi har också gjort en lista över allt vi vill/måste få gjort, både stora och små projekt. Så får vi bara hoppas att vi kan få bocka av några av dem innan vardagen (och latmaskenOskyldig) kommer i vägen.

  • vallakra

    Fick ett tips av en kompis, hyvla mindre bitar av en fast tvål och lägg lite i den nya påsen när du byter i dammsugaren. Luktar jättegott varje gång du dammsuger.

  • vallakra

    Just städningen ligger jag efter med, all tid läggs i trädgården. Det är ju jätteskönt att det inte är så varmt så vi får faktiskt en hel del gjortSkrattande.

  • vallakra
    Voxen1 skrev 2017-06-25 05:07:22 följande:

    Här har det inte hänt så mycket på städfronten. Jag är dock nöjd med att vardagsstädningen flyter på. I takt med att jag rensar ut så kortas städtiden. Ett tag kändes det som jag städade hela tiden, men nu har jag kommit över den fasen! Så skönt! Idag tog jag mig i kragen och rensade kyl, frys och skafferi. Nu vet jag vad som finns och vad som ska ätas upp. Mindre att handla några veckor framöver! Ett av mina sommarprojekt avklarat-check!


    Bra jobbat! Härligt att kunna bocka av på listan.
  • vallakra
    Voxen1 skrev 2017-06-26 17:41:56 följande:
    Ja, det är skönt när man blir klar med något. Försöker hålla en grundordning samt göra ett par mindre projekt i veckan. Större projekt har jag delat upp i mindre delar. Denna veckan blir det rensning och rengöring i badrummen. Hur går det för dig? Några projekt på gång?
    Alldeles för många om jag ska vara ärligSkäms. Dessutom blir  inget utöver det absolut nödvändiga gjort här just nu. Vem vill sortera strumpor och dammsuga när det finns 10 nykläckta ankungar i ankhuset i trädgården? Vi ränner där hela tiden och bara njuter av dessa små ulliga pipande varelser.
  • vallakra

    Idag ösregnar det här så jag tänkte försöka komma ikapp lite inomhus. Här ser bedrövligt ut efter vår ankunge-koma så det finns både tvätt och städning att ta tag i.

  • vallakra
    Ms H skrev 2017-06-30 14:21:52 följande:
    Jag hade en plan på att köra effektivt 1h, pausa och göra något trevligt 30-45 min, sen effektivt igen and so on. Det funkar nästan, kom lite annat i vägen bara. Vill du köra en timme med mig nu?
    Absolut! Jag tar ett rejält tag i tvättstugan/källaren.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!