Inlägg från: vallakra |Visa alla inlägg
  • vallakra

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    nytt eller gammalt skrev 2018-11-01 21:05:53 följande:

    Jag har varit frånvarande länge härifrån men på sistone har jag mer och mer känt hur oredan hemma hänger över mig som en blöt filt. Har peppat mig själv med att läsa olika minimalistbloggar och sånt och har försiktigt börjat rensa bland kläder... Nu har min pappa varit på besök och hjälpt mig rensa endel i källaren och uteförrådet. Det blev en full släpkärra till återvinningen och några kartonger till välgörenhet! Hurra!!!

    Jag tror att när nu jag börjar se ljuset i tunneln med all rensning så kommer städningen gå lättare (eller, jag hoppas det i varje fall). För mitt problem med städningen är främst att det jämt ligger saker på fel ställen. Jag tänkte först på att köpa mer förvaring osv men efter stt ha läst rätt mycket på nätet bestämde jag mig för att rensa innan jag försöker organisera. Annars kommer jag troligen organisera och spara sånt som jag egentligen borde göra mig av med.

    Varje gång jag rensat ut och kört till återvinning eller second hand känner jag en så positiv energi! Älskar det!

    Det är också så inspirerande att läsa om alla andra som rensar och städar tycker jag. För mig som fäster mig vid nästan varenda grej är detta en lång process...


    Den känslan är bland det bästa jag vet!
  • vallakra

    Idag gäller veckostädning och byte av lakan. Vill få undan lite tvätt också. På onsdag ska jag till Kalmar och operera bihålorna och det vore skönt om inte hela tvättstugan är full då.

    Någon av er kanske minns min "trevliga" lilla ambulans-tur i vintras, paniken som visade sig vara ofarlig kristallsjuka? I samband med undersökningarna då upptäcktes att mina bihålor är totalt igentäppta och har nog varit så i många år.

    På onsdag ska det äntligen åtgärdas och gångarna till näsan ska vidgas så att det förhoppningsvis inte händer igen.

    Det ska bli väldigt spännande att se hur "normala" bihålor känns.

  • vallakra
    maijo skrev 2018-11-10 11:13:07 följande:

    Hoppas få lite energi till att fortsätta benom att skriva här. Håller undan hyfsat på de två största hotspots, och det känns bra. Däremot kommer jag ingenstans med resten. Sk försöka att åtminstone få undan någon kasse grejer från sovrummet under helgen.


    Ibland känns det motigt, försök att vara nöjd med det du klarar av. Snart kanske det kommer en period när du plötsligt får massor gjort!
  • vallakra

    Är lite nyfiken på hur pass "noga" ni städar till jul. Kör ni vanlig veckostädning eller är det all-in där ni skurar golvlisterna med tandborste?

    Själv tar jag bara vanlig städning före jul däremot kör jag lite extra noggrant efter, tycker det behövs mer då.

  • vallakra
    Chianti skrev 2018-12-25 20:08:59 följande:

    Ledig i ett par veckor, nog ska man kunna få lite städat då? Jag har identifierat ett par lådor och hyllor som inte riktigt funkar, jag fyller dem till bredden och sen hittar jag inget i dem. Jag ska möblera om i dem och se om jag får dem att funka bättre.
    Nån annan som har städplaner i jul?


    Fick ett presentkort på Ikea i julklapp så nu ska det bli ordning och reda i badrummet. Jag ska köpa både nytt spegelskåp och kommod så det blir massor av ny förvaringSkrattande
  • vallakra
    Chianti skrev 2018-12-26 13:19:18 följande:
    Vad kul att få göra lite större förändringar.
    Själv har jag rensat ut plastbunkelådan, varför sparar man ens på glassförpackningar??
    Det stora mysteriet här är att det alltid finns dubbelt så många lock som burkar. Jag slänger de extra locken hyfsat regelbundet men de verkar komma tillbaka...
  • vallakra

    STOR SORG!!!!!

    Var iväg till Ikea igår, vårt närmaste ligger 10 mil bort så det tar ett hela dagen i anspråk. Det var väldigt kul och jag gick lös ordentligt på bardumsavdelningen.

    Men när vi kom hem..... En av grannskapets hundar hade kommit lös och tagit sig in till våra ankor. Alla tre är döda till och med den stora hannen. Stor sorg råder i detta hus nu. Herregud så tomt det blev i trädgården...

  • vallakra
    Voxen1 skrev 2018-12-30 16:19:55 följande:
    Beklagar sorgen. Så fruktansvärt att komma hem och upptäcka detta!
    Tack. Ja saknaden är svår.
  • vallakra

    Mitt i sorgen så verkar badrumsskåpen funka bra i alla fall. Tidigare hade vi ett litet pluttigt på 60*60 cm men nu blir det totalt 90*100 cm så det är ju en viss skillnad. Nu borde ju grabbarna få plats med alla rakhyvlar och hårvax som tidigare stod utspridda lite här och var.

  • vallakra
    Voxen1 skrev 2018-12-31 18:37:26 följande:

    Önskar er alla i tråden ett gott nytt år och hoppas att ni hänger kvar även under nästa år!


    Klart vi hänger kvar! Detta är ju den bästa tråden på FL.
  • vallakra

    Hurra! Det lilla rummet i källaren har äntligen fått golv. Det har stått utan golv i tre år sedan vi bytte avloppet men i slutet av förra veckan fixades det.

    Nu ska det upp en massa hyllor från golv till tak så nu ska det bli ordning på blomkrukor, färgburkar, pysselsaker och annat som legat utspritt i källaren.

  • vallakra

    Vi bor i ett äldre hus som dessutom är ganska litet och just klädförvaring har alltid varit en utmaning här. Till hösten flyttar dock äldsta sonen så då lättar det något och jag ser fram emot att få ett mer funktionellt system.

    För övrigt har det varit (och är fortfarande) mer eller mindre kaos här. Livet har bjudit på mer turbulens än vanligt och sådant som städning och tvätt har halkat ner rejält på prio-listan.

    Nu ser det ut att bli lugnare och då får vi försöka komma in i något som i alla fall liknar rutiner igen.

  • vallakra

    Tänkte bara ge ett litet tips.

    Som alla andra ogillar jag dessa små flugor som gärna omger frukten så här års. Jag provade att lägga bananerna i en tvättpåse (sån man har till ömtåliga saker i tvättmaskinen). Det har gått tre veckor nu och vi har blivit kvitt alla flugorna.

  • vallakra

    Har just kommit ikapp med tvätten som blev liggande när hela familjen var sjuk i två veckor. 

    Annars löper det på ganska bra. Har ju rensat ut massor genom åren och det har smittat av sig på den hemmavarande sonen (resten har lämnat boet) som utvecklats till en riktig minimalist som suktar efter garderobsinredning på Ikea.

    Maken är en annan sak. Visst har han blivit bättre men han har ändå (i mitt tycke) alldeles för mycket "bra att ha"-saker. Men han har numera ett par fredade zoner där han får ha sitt sk#t men de får inte "jäsa över".

    Mitt stora projekt just nu är att äntligen ta tag i de tyger som väntat på att bli kläder och annat. Min symaskin gick sönder i höstas och jag kunde inte bestämma vilken maskin jag ville ha istället. Nu har jag i alla fall köpt en ny så nu ska här sys!

  • vallakra

    Har tyvärr hamnat i en djup depression och inte haft ork till någonting på länge. Jag hoppas att vår och lite lätt trädgårdsarbete ska få det att lätta (i kombination med mina mediciner).

  • vallakra

    Har tyvärr hamnat i en djup depression och inte haft ork till någonting på länge. Jag hoppas att vår och lite lätt trädgårdsarbete ska få det att lätta (i kombination med mina mediciner).

  • vallakra
    Voxen1 skrev 2020-04-13 22:05:47 följande:
    Vad tråkigt att höra. Hoppas att medicinerna hjälper och att det blir en fin vår. Ta hand om dig!
    Tack.
  • vallakra
    Chianti skrev 2021-01-05 11:50:20 följande:

    Hur går det för alla städisar?


    Här håller vi på att plocka bort julen. Det brukar vara gjort till trettondagen men i år har vi varit lite slöare än vanligt.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!