Inlägg från: vallakra |Visa alla inlägg
  • vallakra

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Min största utmaning  för tillfället är att få maken att inse att det är helt okej att hans egna områden är röriga men att det inte är okej att hans bråte "svämmar över" och börjar inta mina lådor osv. Inget lätt uppdragSkrikandes.

    Sönerna bytte rum med varandra på påsklovet så där blev en hel del utrensat. Från lillungens (hm,15 år) rum, han verkar utvecklas till minimalist, Hurra! Stora killen är sin far upp i dagen och sparar ALLT.

    Ett problem som uppstår varje vår är ju att det är så himla mycket roligare att påta i trädgården än att vika tvätt. Men min fina robotdammsugare (funderar fortfarande på att gifta mig med den) håller ju undan det värsta dammet i alla fall!

  • vallakra
    Ms H skrev 2017-04-26 10:35:01 följande:

    Idag tror jag minsann att det får bli en städdag. Vill få bort dammet, det där dammet som blir så synligt i vårsolen, ni vet... om jag fokuserar enbart på damm, borde jag klara av att ta mig igenom hela bostaden under dagen. Men... det där med att hålla fokus, att inte göra de där sjuttioelva andra grejerna man råkar upptäcka på vägen... ja, ni vet...


    Ett välkänt fenomen, varför blir det ofta så? 
  • vallakra

    Ägnade hela lördagen åt att tvätta, stryka och sy. Idag tar jag ledig söndag, ska inte ens laga mat, det gör grabbarna. Nu kryper jag ner i soffan med en bok och varm choklad. Trevlig söndag!

  • vallakra

    Jag tror jag läste någonstans att fönsterputs är antistatiskt, man kanske kan göra ren i alla fall utsidan av toan med det...

  • vallakra
    gröna skrev 2017-05-01 17:12:45 följande:

    ipod laddad dammsugaren fram...lär ta en stund att gå igenom alla golv och ytor...

    hur gör ni andra, dammtorkar ni på hyllor saker som står?

    jag brukar ta med dammsugarmunstycket men det kanske inte blir lika bra?

    torkar ni isåfall med vått och medel? Torrdammtrasa borde väl ge samma resultat som dammsugarmunstycket


    Vi har väldigt lite saker framme så det går snabbt att damma. Det är faktiskt mitt allra bästa städtips: ha så tomma ytor som möjligt, det går att ha det ombonat och mysigt utan en massa smått krafs som samlar damm. 
  • vallakra
    gröna skrev 2017-05-01 18:16:47 följande:
    ja det har jag också lärt mig, lättstädat med lite framme.... men hur dammar du då? vått eller torrt?
    Jag kör med fuktig trasa.
  • vallakra

    Idag är en underbar dag! Det är det varje år den första fredagen i maj.

    Det är premiär i en fiskesjö ett par mil härifrån och maken tar sönerna med sig dit och blir borta hela eftermiddagen och kvällen. Så har det varit sedan grabbarna blev stora nog att följa med.

    Och vad innebär det för mig? En massa timmar bara för mig själv. Huset är alldeles tyst, inget väsen (läs ungarnas "musik", Slipknot mm). Inga tvspels-ljud, inget väsen alls. Bara jag och tystnaden, Hurra!!!!!

  • vallakra

    Jag har varit i trädgården och städat undan lite visset sen förra året. Jag har även satt gladioler och anemoner till sommarens buketter (är galen i snittblommor) samt planterat några perenner jag köpte på en loppis tidigare idag.

    En allt igenom trevlig kväll särskilt som mina älskade ankor vankade runt för att hålla koll på vad jag gjordeSkrattande.

  • vallakra

    Ja, att odla egna snittblommor är suveränt. Från vår och en bra bit in på hösten plockar jag stora buketter till både mig själv och andra.

    Jag har lökväxter som tulpaner och narcisser, sommarlökar och knölar som ranunkler, gladioler, anemoner, montbretia och dahlior, perenner och sommarblommor.

    Man kan nog säga att jag inte har rabatter i vanlig mening utan snittblomsodlingar. I den här trädgården kommer bara det in som funkar som snitt.

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!