• Chianti

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Åhh jag blir galen över att jag aldrig kan hålla ordning här hemma. Jag lever i ett konstant stökigt hem. Ibland gör jag ett rejält städryck och så är det fint i max en vecka. Sen händer något magiskt och helt plötsligt är det drivor med papper, kläder, ouppackade väskor, tidningar, saker som egentligen bor i nåt skåp har flyttat ur skåpet och det är värre än nånsin.

    Sen om man ska få gäster så städar man minsann jättefint, ungefär som om gästerna är värda ett vackert hem, men man själv som bor där unnar sig inte det där välstädade fina hemmet? Man är kokko på nåt sätt.

    Fler som känner som jag? Jag har surfat runt lite på nätet och hittat lite olika städforum, bland annat det här: www.flylady.net/ Det är en väldigt amerikansk site men den har nåt som kallas babysteps. Det är små små steg man tar varje dag i en månad för att få in vanan att städa och det verkar ganska bra:www.flylady.net/d/getting-started/31-beginner-babysteps/. Det bygger på teorin att det tar tre veckor att få in en ny vana.

    Dag 1 ska man bara göra rent diskbänken, sen är man klar för dagen. Vitsen är att man ska få in en vana att göra rent diskbänken varenda kväll så har man i alla fall ett område som alltid är tip top, och det känns nog bra att börja dagen med en ren diskbänk.
    Sen säger författaren att det har nog tagit flera år att röra till där hemma, så man kan inte räkna med att reda ut allt på en dag. Därför ska man bara ta små små steg och inte försöka sig på ett mastodontryck. Jag tror den filosofin passar mig, jag har storstädat hundra gånger men faller alltid tillbaka till att inte orka hålla efter löpande.

    Nån annan som vill haka på en månad? Det vore kul att få sällskap och få bolla lite tankar under tiden. Så får man väl se efter en månad om man fått några nya vanor.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-02 19:34
    Kul att vi blev ett gäng städisar!

    Jag gjorde en lite mer hardcore variant av FLY Lady,lite mer städning, lite mindre trams.
    Här hittar du min version: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html

  • Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!
  • Jespis

    Magsjuka in the house! Blä! Femåringen kräktes tre ggr på dagis och sen en gång till hemma under em. Nu lugnt och hon äter och dricker.

    Städningen haltar, men jag har en ny robotdammsugare som sjuåringen döpt till Sixten. Den var nämligen inte snabb nog att heta Blixten... I övrigt är den skitbra! Har programmerat den att köra ett varv på nedervåningen på fm alla vardagar.

  • sholof
    skrutto skrev 2013-10-17 21:03:43 följande:

    Här har allt vad zoner heter rasat samman. Jag och maken går mest om varandra. Men diskbänken torkas i alla fall varje kväll och i badrummet torkas det varje morgon.


    .

     

    Samam som här, jag har inte någon ork eller lust alls att köra på zonerna just nu. Men å andra sidan så plockar vi lite där vi vistas, vi städar av badrummen o köket nästan dagligen. Så hemmet håller sig fint.
    Men jag vill ju in i skåpen o rensa, jag vet ju att där är saker som vi inte vill ha kvar. 
    Vi får  väl bara bestämma oss för när vi ska köra igång igen, o sen följa zonerna o rensa ut så gott det går varje vecka.   
    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥♥Världens underbaraste Felix 11/12-08♥
  • sholof
    Pallas skrev 2013-10-17 23:02:23 följande:
    Här finns bilder kvar från det hus vi köpt: portal.diakrit.com/product/play/1482290

    Jag såg huset redan när du la ut det på FB.
    Fint!  Gillar det öppna upp o nocken.
    Finns garage oxå, eller var ska du meka? :) 
    ♥Världens bästa Max 28/3-07♥♥Världens underbaraste Felix 11/12-08♥
  • Pallas
    sholof skrev 2013-10-17 23:17:47 följande:

    Jag såg huset redan när du la ut det på FB.
    Fint!  Gillar det öppna upp o nocken.
    Finns garage oxå, eller var ska du meka? :) 
    Nä, inget garage, men det bör inte vara några problem att få bygglov för utbyggnad. Då blir det garanterat ett dubbelgarage också. Med lyft.
  • Anyah
    Jespis skrev 2013-10-17 12:54:22 följande:
    Här funkar inte rutinerna som de borde. Min pappa har fått ett cancerbesked och vi väntar på info om var (de har hittat metastaser i hjärnan) och vad de tänker göra nu. Väntan är olidlig! Dessutom bor jag 40 mil bort. Skulle åka imorgon igen, men fick hämta 5-åringen från dagis pga magsjuka, så det blir inget. Tungt!



    Vad tråkigt. Förstår att väntan känns olidlig! Så typiskt med magsjuka mitt i allt.

    Skickar massor av styrkekramar.
  • Anyah
    Chianti skrev 2013-10-15 10:27:59 följande:
    DAMM!! Var kommer det ifrån? Varför flyttar det in hos mig? Vare sig jag dammar eller våttorkar så kommer det tillbaka. Hur göra för att minska dammängden?



    Lyssna på första avsnittet av Rena Rum på SR podradio. Där pratar man bl.a. om damm och om varför det t.ex. samlas mer damm i vissa rum.
Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!