• Äldre 1 Jan 11:43
    1361082 visningar
    10068 svar
    +1
    10068
    1361082

    Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!

    Åhh jag blir galen över att jag aldrig kan hålla ordning här hemma. Jag lever i ett konstant stökigt hem. Ibland gör jag ett rejält städryck och så är det fint i max en vecka. Sen händer något magiskt och helt plötsligt är det drivor med papper, kläder, ouppackade väskor, tidningar, saker som egentligen bor i nåt skåp har flyttat ur skåpet och det är värre än nånsin.

    Sen om man ska få gäster så städar man minsann jättefint, ungefär som om gästerna är värda ett vackert hem, men man själv som bor där unnar sig inte det där välstädade fina hemmet? Man är kokko på nåt sätt.

    Fler som känner som jag? Jag har surfat runt lite på nätet och hittat lite olika städforum, bland annat det här: www.flylady.net/ Det är en väldigt amerikansk site men den har nåt som kallas babysteps. Det är små små steg man tar varje dag i en månad för att få in vanan att städa och det verkar ganska bra:www.flylady.net/d/getting-started/31-beginner-babysteps/. Det bygger på teorin att det tar tre veckor att få in en ny vana.

    Dag 1 ska man bara göra rent diskbänken, sen är man klar för dagen. Vitsen är att man ska få in en vana att göra rent diskbänken varenda kväll så har man i alla fall ett område som alltid är tip top, och det känns nog bra att börja dagen med en ren diskbänk.
    Sen säger författaren att det har nog tagit flera år att röra till där hemma, så man kan inte räkna med att reda ut allt på en dag. Därför ska man bara ta små små steg och inte försöka sig på ett mastodontryck. Jag tror den filosofin passar mig, jag har storstädat hundra gånger men faller alltid tillbaka till att inte orka hålla efter löpande.

    Nån annan som vill haka på en månad? Det vore kul att få sällskap och få bolla lite tankar under tiden. Så får man väl se efter en månad om man fått några nya vanor.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-01-02 19:34
    Kul att vi blev ett gäng städisar!

    Jag gjorde en lite mer hardcore variant av FLY Lady,lite mer städning, lite mindre trams.
    Här hittar du min version: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html

  • Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!
  • Äldre 13 Jan 23:00
    Fiamedbarn skrev 2012-01-13 22:25:17 följande:
    Någon som har börjat med "Set a bedtime" eller vad det heter? Jag försökte göra det igår. 22.00. Men sen skulle jag hänga upp tvätt och se lite SVT play och vips så var klockan tolv och jag halvdöd dagen efter andra dagen i rad. Inte så kul. Är inte duktig på att gå och lägga mig....hur gör ni`?
    Jag har försökt att göra det!  Men det är precis som du säger omöjligt att följa det...  jag måste lära mig att inte ta med mig datorn till sängen i så fall för att det ska funka, och det är jag inte riktigt beredd att göra än!

    Fast jag får väl skylla på att jag är sjukskriven och  "bara" behöver skjutsa sonen till skolan för sen kan jag sova på dagen om jag behöver. Det blir en dålig vana som lätt gör att jag vänder på dygnet. Sen har jag svårt att bestämma vilken tid som är lämplig för om 50 dagar är det beräknat att vi ska få vår lilla bebis
  • Äldre 13 Jan 23:05

    Jojjanna, vilken gullig Alfons du har Jag förstår hur du menar, det är ju så mysigt att nattsudda med datorn i sängen...borde sitta på en hård pinnstol i drag istället! Men nu ska jag följa min brorsas råd, att se en riktigt tråkig film...persepolis vad det nu är för nåt.

    Gonatt därute where ever you are! 


    Luck is what happens when preparation meets opportunity.
  • Blå Flygar­e
    Äldre 13 Jan 23:13
    Fiamedbarn skrev 2012-01-13 22:25:17 följande:
    Någon som har börjat med "Set a bedtime" eller vad det heter? Jag försökte göra det igår. 22.00. Men sen skulle jag hänga upp tvätt och se lite SVT play och vips så var klockan tolv och jag halvdöd dagen efter andra dagen i rad. Inte så kul. Är inte duktig på att gå och lägga mig....hur gör ni`?
    Nej, inte än. Men jag har börjat fundera på vad som kan passa. Jag har kommit fram till att jag vill ha lite olika tider på veckadagar och helger, annars kommer jag inte kunna hålla det. Och annan om jag ska börja tidigare. Nu är jag iaf uppe för länge nästan alla dagar. Man vet det när man börjar lägga sig samtidigt som barnen och det känns som det bästa man någonsin gjort och snart gör det till en vana att upprepa en gång i veckan Det är nog bättre att sova lagom jämt. Och att inte sova på bussen hem från jobbet för att komma groggy till dagis vid hämtning.
  • Äldre 13 Jan 23:22

    Nu har jag myst klart för denna dag. Film samt choklad, väl nerbäddad i sängen. Mumma för själen de. 
    Gnatt!  

  • Blå Flygar­e
    Äldre 14 Jan 00:03
    Tres26 skrev 2012-01-13 23:22:23 följande:
    Nu har jag myst klart för denna dag. Film samt choklad, väl nerbäddad i sängen. Mumma för själen de. 
    Gnatt!  
    Låter underbart! GodNatt!
  • Äldre 14 Jan 10:34

    Sängen bäddad, den vanan har verkligen satt sig. TS är bakis och ska försöka döda huvudvärken med kaffe. Sen ska det decluttras i skåp och lådor.


    Min egen variant av babystepsen: www.familjeliv.se/Bloggar-9-38/b128698.html
  • Äldre 14 Jan 10:54

    Bedtime är något jag verkligen behöver! Tror jag tar 22.30 på vardagar och kanske 23.30 helger.

  • Äldre 14 Jan 11:01

    Här fick jag börja dagen med att diska. ;) hade ingen energi till det igår. ;) plockat lite har jag med gjort. ;)
    Men har en arg 1 åring som inte vill som jag vill och nu sitter vi och tittar på skidor. ;)

    Blir att rensa ett skåp sen tror jag. ;) ska ge mig på plastburkarna som någon annan gjort. Det låter lockande för där är en jävlans oordning.

  • Äldre 14 Jan 11:27

    Keep on FlyLadies! I går somnade jag ifrån både revaxör i örat och köksröjning. Har fixat båda nu. Jag satte också igång en ugnsrengöring och så ringer min medryttare och ville att jag skulle följa och kolla på en häst. Självklart ställer jag upp, så nu får maken ta över ugnen.

  • M 83
    Äldre 14 Jan 15:44

    Herrejösses vad ni är duktiga allihop! Har hängt med & läst tråden en vecka nu. Man blir så peppad! Har aldrik haft en ren skinande diskbänk så här länge

Svar på tråden Nu jäklar tänker jag knäcka städkoden!