• Cicek

    Jag är trött på att samsova :(

    Jag tycker det är jättbra att samsova, så länge det fungerar för alla! Det är inte barnplågeri att låta barnen sova i egen säng, och det är inte meningen att ni föräldrar inte ska få god sömn pga samsovningen. Min sambo sover inte heller bra när vår son ligger mellan oss för han sparkar som fan.. nu somnar han i egen säng och kommer till oss på natten, då får sambon bra sömn tills dess i alla fall ;) Det var väldigt jobbigt de första nätterna i egen säng men sen dess har det gått jättebra :) Nu när lillebror snart är här vet jag inte om äldsta sonen kommer få fortsätta krypa upp i vår säng på natten.. vill ju inte att bebisen ska få sparkar i ansiktet!

    Vi hade jätteproblem med att sonen inte kunde somna själv, om han vaknade var man tvungen att lägga sig bredvid honom igen dessutom. Det kunde ta evigheter tills han somnade för han ville bara sitta och prata och hålla på.. det kunde ta timmar för honom att somna med oss bredvid! Till slut blev vi trötta och en kväll sa vi bara att nu sätter vi oss utanför så får du somna själv. Det var 2-3 hemska kvällar men sen dess (återigen) har det gått jättebra. Vi läser för honom, kanske sjunger lite, pussar och kramar och sen går vi. 99% av alla gånger somnar han inom en minut. Det är underbart :)

  • Cicek

    Om du bestämmer dig för att han ska börja sova i egen säng förresten, så är mitt tips att ni verkligen inte ångrar er. Vi gjorde det misstaget med vår sån först.. vi försökte men han blev så ledsen så vi sa att vi kunde sitta med honom lite grann.. då lärde han sig att han kunde skrika och gråta tills vi kom tillbaka. När vi väl bestämt oss "på riktigt" var det som jag skrev väldigt jobbigt i några nätter men efter det har det gått hur bra som helst. Det handlade ju om att han var van med att sova med oss, han var inte rädd eller så, och vi vet ju att det är en normal sak ändå att somna själv när man är så pass gammal som han är..

Svar på tråden Jag är trött på att samsova :(