• Cicek

    Förlossningsdepression - när blir det bättre?

    Vill bara säga att det är så bra att du skaffat hjälp!! :) Du har mycket större chans att bli bra snabbare än om du hade dolt det och försökt låtsas som ingenting. Jag fick en förlossningsdepression när jag fick min son som tyvärr varade väldigt länge och ledde till självskadebeteende, självsvält (rasade i vikt) och flera självmordsförsök :( Men jag är bipolär och hade inte fått diagnosen innan dess, så när jag sökte hjälp blev det så komplicerat, för det var ingen "vanlig" förlossningsdepression, utan förlossningen som hade triggat igång en väldigt svår bipolär depressiv episod.

    Om 2 månader ska vi få vårt andra barn och jag är jätteorolig, men den här gången kunde jag inte få mer stöd. Min sambo ska vara hemma med oss de första månaderna, jag har tät kontakt med min psykiater och behandlare (båda är jättebra), jag ska vara kvar ett tag på BB, börja medicinera osv. Det är jättebra att du tar tag i det, för det är lite tabu att må dåligt när man fått barn och borde vara så lycklig. Men är man inte det så går det inte bara att "rycka upp sig" utan man behöver ordentlig hjälp, och ju snabbare du får den, desto större chans är det att du blir bra snabbare!

    Jag vet faktiskt inte vad jag vill säga, jag kan ju inte avgöra när du kommer må bättre, men ville bara säga att du inte är ensam och att du gör rätt genom att ta det på allvar. Om du har tid och ork, kolla om du kan hitta den här boken någonstans: www.adlibris.com/se/product.aspx

    Och självklart får du gärna inboxa om du vill prata L)

  • Cicek

    Förresten TS, jag vill lägga till en sak. Jag tänkte också som du (fast snäppet värre), att min sambo och vår son förtjänade en bättre sambo/mamma. De gånger jag försökte ta livet av mig trodde jag på fullt allvar att jag gjorde dem en tjänst genom att försvinna. Jag mådde så dåligt att jag inte kunde förstå att jag skulle förstöra hela deras liv om jag hade lyckats. Din son behöver just DIG, och du är ingen dålig person eller dålig mamma för att du har blivit sjuk (för det är ju det du är, förlossningsdepression är en sjukdom och den går över, även om det inte alltid känns så). Din sambo vill troligtvis inget annat än att du ska bli frisk, jag kan lova dig att han inte skulle vilja byta ut dig mot någon annan, även om du är deprimerad och har ångest. Det är du som tror att du är dålig, jag kan garantera dig att din sambo älskar dig över allt annat, och att din son har världens bästa mamma :) Det faktum att du har tagit det på allvar visar ju bara att du bryr dig om dem, du vill ju att ni ska ha det bra allihop! Så när du får sådana tankar, att de kanske skulle ha det bättre utan dig, med någon annan istället, försök att bara putta undan de tankarna, även om det verkligen känns så just så då måste du försöka tänka att du är sjuk just nu och din hjärna spelar dig ett spratt.

Svar på tråden Förlossningsdepression - när blir det bättre?