• supertjejen

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej! Jag har hängt runt i trådarna länge men inte denna. Jag undrar om detta är tråden som finns för Aten eller om det finns andra också? Jag är intresserad av serum, men även andra. Tack och lov för dessa trådar, vad gjorde man innan?!

  • supertjejen

    Är det någon som går på Serum i denna tråd? Erfarenheter? Hittills har jag bara skickat prov och haft mejlkontakt.

  • supertjejen
    NinaCamilla skrev 2016-06-04 10:40:21 följande:

    Supertjejen: vi går på serum men vi gör ÄD. Vi har Dr D support just nu inför nästa försök. Jag tycker att Serum är bättre att svara frågor än Dr D men de har inte samma support vid behandling. De tar inte heller exakt samma immunologiska tester tror jag. Serum ordinerar mediciner enligt immunologiska problem men följer inte upp det efter insättning. Deras kirurger är riktigt bra om man behöver göra hysto. Lite beror på vilken typ av hjälp du behöver men jag vet många som har kombinerat serum och Dr D eller bytt mellan dem.


    Tack för svar! Menar du att det är en annan tråd härinne som vore bättre, vi ska också göra äggdonation.
  • supertjejen

    Hej alla. Har inte orkat skriva eller läsa på länge så jag är verkligen inte uppdaterad. Jag är just nu i Aten och har varit på Serum idag. Penny rådde mig att göra en skrapning och det kändes ok trots en stor extra kostnad. Dock pratade vi bara lite om kommande äggdonation men bla säger hon att jag ska ta fragmin. Jag vet ju att flera av er gjort det men jag har en skräckbild för allt runt just dessa sprutor. Kunskap brukar vara det som hjälper så mina frågor ställer jag till er som vet! Har ni haft alla fragmin på recept från kliniken utomlands? Har isåfall högkostnadsskyddet gällt? När började ni och slutade ta sprutor? Har det gått att hämta ut i Sverige? Och har ni tagit dem i fettet eller i muskel? Sett att det står i fettet på vårdguiden men har för mig att jag hört annat. Serum sa också att nivån måste kollas för rätt dos om jag blir gravid, har det varit enkelt för er att få en sån koll i Sverige, privat eller på vanlig vårdcentral? Hoppas nervöst på svar!

  • supertjejen

    Tack Aylak för svar! Då gäller det att jobba fram någon som både kan skriva ut sprutorna i Sverige samt ha någon som kan skriva remiss på blodprover. Vilka risker är det med fragmin, tänker på blödningar som kan ske av helt andra orsaker som en olycka tex?
    Av ditt svar Aylak förstår jag att du är gravid-stort grattis!

  • supertjejen

    Stort grattis Aylak, och jag håller alla tummar jag har! Hoppas ni får fin vård och att ni orkar genom denna tiden!

  • supertjejen

    Hej alla! Länge sen jag skrev men läser ibland -grattis till framgångar och vi andra kämpar på! Jag går på Serum och står inför att jag ska prata med min husläkare om att få ILdropp. Hur har ni andra motiverat det? Finns det något att sätta i händerna på en läkare här som kan göra så att det känns ok för läkaren att ge detta?

  • supertjejen
    UndrandeSökare skrev 2016-12-27 11:39:25 följande:

    Hej Supertjejen - Be att Serum skickar dig ett intyg/en ordination att du behöver ILoch hur mycket och hur det ska blandas. Dr Ds patienter har fått det av honom, så borde väl Serum kunna fixa det också.

    Sen är det upp till läkaren om han/hon vill hjälpa dig.

    Det är rätt svårt att få hjälp med speciellt droppsättning hos Landstinget i Sverige, eftersom IL inte är ett bevisat läkmedel mot infertilitet i Svenska studier. Men jag har läst om några få här i tråden som lyckats. Så försök på flera vårdcentraler och lista om dig om du hittar en som vill hjälpa dig. Annars om du inte hittar nån Vc som vill hjälpa, så kolla om du har nån sjuksköterska i din närhet som vill hjälpa dig hemma med droppsättning. Annars finns det privata kliniker i Stockholm och Göteborg som sätter IL-dropp mot betalning.


    Tack snälla du för bra svar. Ska vända mig till Serum.
  • supertjejen

    Jaha nu är det snart dags igen...! Vi ska göra äggdonation på serum och ska kolla hinnan på torsdag. Har fått besked från Serum att jag ska betala nu innan så att de får in pengarna innan jag åker ner, känns lite märkligt, i Tjeckien har jag för mig att jag betalade på plats då man visste att det blev några embryon att sätta in. Så också i Umeå. Hur tänker ni?

  • supertjejen

    Det har blivit plus i tråden ser jag-grattis säger jag till alla så missar jag ingen! Vi har faktiskt också fått ett plus men det är ju så tidigt...! Har gjort äggdonation på Serum, vi är väldigt nöjda med allt.
    En fråga nu till er som tar Clexane, mina sprutor är på 40 mg, men nu när jag ska hämta ut på EU recept vill de ha det i IE, internationella enheter. Jag har bett om recept på Fragmin för att jag har sett flera här som använder det. Inte verkar samma dos finnas heller. Någon med erfarenhet om detta?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!