• Solrosen1000

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej på er, det här blir mitt första inlägg här i gruppen men har läst igenom en hel del av det som skrivits och tack vare alla här så tog jag steget för utredning hos Dr Dimitri och kör hans behandling nu i samband med min IVF. 
    Tyvärr så har jag lite kris och panik här och undrar om någon av er här har Plaquenil liggandes som ni inte behöver? Jag har recept men pga corona så får man inte hämta ut om den medicinen om receptet inte kommer från en specialistläkare i reumatologi. :( Eller om någon har någon kontakt till just en specialistläkare inom reumatologi. :) Eller om ni har några andra lösningsförslag så tar jag gärna emot det också så klart. 

  • Solrosen1000
    cooco skrev 2020-04-12 09:02:47 följande:
    Oj, när beslutades det och hur länge ska det gälla? Jag kommer behöva hämta igen i slutet av maj.
    Skickar PM! 
  • Solrosen1000
    Mickiisen skrev 2020-04-15 11:38:38 följande:

    Jag kommer också behöva hämta ut plaquenil snart igen. Hur går man tillväga med detta?


    Hejsan Mickiisen! Har svarat dig med PM men tyvärr har läkemedelsverket sagt nej till recept från gynekolog. :( 
  • Solrosen1000
    Zwillinge86 skrev 2020-04-15 16:54:59 följande:

    Hoppas det löser sig för er som inte får ut er medicin! Vår insättning kommer bli uppskjuten till hösten pga Corona då kliniken fått restriktioner om att tillfälligt minska antalet äggdonationer för att inte belasta vården med riskgraviditeter. Så är det kris för någon kanske jag kan ?låna ut? vissa mediciner då mitt behov är framskjutet. Har dock tyvärr inte just Planquenil :(

    Förresten är det någon som har erfarenhet av FET i naturlig cykel? Jag har bara gjort i återföring i cykel skapad av östrogentillskott, med och utan inledande nedreglering. Vad finns det för för- och nackdelar?


    Jag har gjort FET både i naturlig och simulerad cykel och enligt kliniken jag då gick hos så var det ingen skillnad rent statistiskt jag tror till och med dom sa att möjligen nästan liiiite bättre odds i naturlig. Den stora fördelen med naturlig är att du just slipper alla mediciner innan och du slipper även ta lutinus lika länge, för kroppen ska fixa allt det där själv. Jag vet, lite läskigt att lite på kroppen. :) Skälet till att jag även gjort i stimulerad är att jag vid flera cykler krockade med helg och då hade inte dom öppet. 
  • Solrosen1000

    Hej på er! Är det någon här som är mitt uppe i en behandling nu eller tidigare har kört en behandling via Dr D? Har ni efter positivt svar, fortsatt till  vecka 12 eller hela graviditeten? Hur resonerade ni? Ungefär hur ofta har ni då sen fortsatt med IL-dropp och blodprover? Eller kan det skilja sig åt ganska så rejält? Hur är det sen med övriga mediciner? Är det så att man kommer att fortsätter med dessa genom hela graviditeten? 

    Vill bara som en liten pepp till övriga här säga att jag vid detta försök, IVF nr 5 (41 år gammal) och första gången med Dr Dimitri, fått bästa resultatet någonsin med 1 blasto tillbaka till mig och 2 blastisar till frysen på dag 5 OCH testade positivt i förra veckan.
    Nu, närmsta veckorna, är perioden då jag brukar få tidiga missfall så håll tummarna att jag tar mig förbi hindret den här gången och att fröet fortsätter växa till sig. :)

  • Solrosen1000
    Zwillinge86 skrev 2020-05-04 20:54:15 följande:
    Grattis! Håller tummarna <3 jag betalade fram till plus och sedan för resten av graviditeten, men slutade höra av mig någon stans mitt i graviditeten då jag inte tyckte att jag fick svar på mina frågor samtidigt som alla dropp och FBC stressade mig. Tog i snitt ett dropp varannan vecka, men tätare i samband med insättning och plus. Tog inga dropp andra halvan av graviditeten (på eget initiativ) men fortsatte med övriga mediciner.
    Tack! Och tack för du delade med dig Zwillinge86! Förstår dig helt och fullt! Verkar ju som att du oavsett då fick en lyckad graviditet och det är ju det viktigaste. :) Utöver stressen runt prover och dropp så blir det ju även rätt kostsamt och tidskrävande. 
  • Solrosen1000

    Hej på er! 

    Någon av er som bor i Sthlm och har tips om ställe där man kan få IL-dropp? Jag har tidigare fått det hos FertilitetPlus men undrar om någon av er känner till några andra ställen. Går utmärkt att skicka PM till mig med tips. Alla tips mottages tacksamt!!! 
    Toppen om det stället även kan hjälpa till med remisser för blodproverna då vissa är svåra att beställa själv via ex werlabs och liknande. 
    Tackar!!! :) 

  • Solrosen1000

    Hej på er, någon som är gravid efter v 12 här eller som redan fått barn med hjälp av dr D? Hur har ni gjort? Fortsatt med support från dr D? Hur länge har ni behövt fortsätta med kortison, trombyl, fragmin och IL-dropp? Kunnat minska något på doserna?

  • Solrosen1000
    Nina05 skrev 2021-08-04 20:19:48 följande:
    Fick barn 2020 efter dimitris behandling. Jag har inte hört om någon som genom hans behandling avbryter den i vecka 12. Däremot vet jag att vissa självmant trappat ner kortisonet efter en viss tid. Jag följde dimitris plan och hade support fram till förlossningen. Jag tog fragmin, trombyl, kortison och dropp hela vägen. Dropp mer sällan på slutet. Fragmin o trombyl till v37. Kortison till 2 veckor efter förlossningen.
    Tack för ditt svar! 

    Lyckades du på första försöket med Dr D?
    Jag hade tänkt att fortsätta men fått fakturan, som skulle vara från v 12 och framåt, och den var på det dubbla mot vad som var sagt från början. Jag var gravid även gravid 2020 men fick tyvärr avbryta den på grund kromosomavvikelse. Jag valde tyvärr då att dela upp betalningarna istället för att ta allt på en gång och så här i efterhand verkar det varit ett misstag. Dom har ändrat sin policy och det går nu inte att dela upp som jag gjorde, men jag har ju redan betalat för (från plus till v 12) och vad som även sades tidigare så var kostnaden inte kopplad till per försök utan tills man lyckades. Är i v 15+0 idag och det känns som att graviditeten är relativt stabil nu så känner mig lite tveksam till att jag tycker det känns ok med att dubblera kostnaden och ändra vad som blivit överenskommet. Känner mig ju i ett rätt utsatt läge och svårt att sätta emot. Har en alternativ lösning men känner mig kluven. 
  • Solrosen1000

    Någon som också plussat med Dr D men att det sen tyvärr misslyckats så ni behövt börja om med ett nytt försök, alternativt frågat om villkoren innan så ni ändå har koll?
    Vad jag minns när jag frågade så var kostnaden inte per försök utan tills det lyckades. Har ni behövt betala igen när det misslyckats eller hur har det fungerat för er? 

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!