• kristina27

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Hej! Ska till Marie på Fertilitet Plus nu i veckan. Men har nu fått lite feber. (Ej Corona) hur är det, kan man ta prov för att kolla om man har överaktivt immunförsvar om man har feber? Eller blir det missvisande resultat då? Vore tacksam för svar

  • kristina27
    quintana7 skrev 2020-03-23 20:59:56 följande:

    Undvik att träffa Marie om du har feber. Gå dit när du är helt symptomfri. Hon är äldre och ska absolut inte träffa ngn som har minsta symptom.


    Har testat negativt mot Corona så helt vanlig feber bara men tiden är senare i veckan så är förhoppningsvis helt frisk då! Skulle självklart inte åka dit sjuk men var bara lite nyfiken om provet skulle bli missvisande om man tog det med lite feber eller vanlig förkylning, tänker alltså utöver Corona -tiden :) en liten fundering jag fick.
  • kristina27

    Hej hörni! Har nu fått veta att jag har något överaktivt immunförsvar. När började ni med erat dropp? Vid plus på gravtest eller innan det? Och när började ni med övriga mediciner, kortison,fragmin,Trombyl ? Tacksam för svar. Mvh

  • kristina27
    cooco skrev 2020-03-31 06:57:19 följande:

    Hej,

    Jag har tagit dropp vid ägglossning och sedan en vecka efter. Under ivf har jag tagit vid äggplock och et. Samt positivt gravtest. Kortison från dag Cd6, trombyl och fragmin cd 19. Så har det varit för mig, men alla har en individuell plan så det ser olika ut.

    Lycka till!


    Tack för svar!
  • kristina27
    ESemlan84 skrev 2020-03-31 07:04:56 följande:

    Jag har tagit dropp en vecka efter mensens första dag, på ägglossningen och en vecka efter ägglossning. Jag tar hela tiden kortison och Trombyl. Dagen efter ägglossning börjar jag med lutinus och fragmin, slutat med dessa när mensen kommer. Tredje och sista cykeln jag testar detta nu. Ingen framgång och plus än. Men håller tummarna såklart.


    Tack snälla för svar. Hoppas det går vägen den här cykeln för dig. Kram
  • kristina27

    Hej tjejer! Jag har genomgått 4 st missfall under loppet av ett år, 3 st på raken nu senast .. vilket betyder att när jag fått tid för utredning har jag blivit gravid innan den dragit igång och så har den chansen sumpats.. :/ senaste missfallet var i februari och fortfarande har inte remissen om missfalls utredning kommit från sjukhuset... pga Corona. Har däremot i mars varit på Fertilitet plus i Stockholm för att iaf bocka av immunproverna iaf. De visade att jag hade något överaktivt immunförsvar.

    Nu närmar sig dagarna till Bim och jag funderar på hur man ska gå till väga. Om man påbörjar behandling vid ev plus med Trombyl,fragmin, kortison och IL dropp, utan att ha kollat de ?standard? proverna som landstinget tar, kan det röra till det då? Jag hade precis över normalvärdet på immunproverna. Är dessa mediciner något som kan förstöra om det t.ex är något annat än immunförsvaret som gör att jag får dessa missfall eller är det bara att tuta o köra o prova o se om det kan hjälpa?? Känner mig helt lost.. och vill gärna ha tips och råd från er.

    Vill gärna inte ha svar som ? rekommenderar dig att åka till/ta kontakt med dr D? då det här handlar om här och nu om det skulle va så att stickan visar plus om 4-5 dagar. :)) kram på er!

  • kristina27
    Ariellan skrev 2020-05-01 12:47:05 följande:

    Dessvärre är inte immunproverna i Sverige samma sak som proverna utomlands. Därför får du nog svar som att det är bättre att kontakta Dr D.

    Dock är inte medicinerna i sig något som skadar att ta om det skulle vara något annat som orsakar dina missfall nej.


    Det förstår jag också men vill gärna testa detta innan vi ev tar kontakt med han i Aten. Speciellt nu när Corona härjar o man inte ens kan åka dit. Skulle gärna vilja åka dit personligen om jag ska ha hjälp därifrån. Men tack så mycket för svaret angående medicinerna, det är det jag funderat på. :) trevlig helg .
  • kristina27

    Någon som tagit fragmin sprutor som har några tips på hur man kan lindra smärtan?? Tycker dem gör så fruktansvärt ont :( gråter varje kväll när den tas.. usch:(

  • kristina27

    Hej på er! Är gravid i v.11 nu efter 4 missfall . Går på prednisolon,levaxin,Trombyl,fragmin och lutinus samt IL-dropp. Tog prover i onsdags , blodstatus och b-celler. B-leukocyterna var 9,6 samt B-lymfocyterna 3,7. Båda var alltså över referens nivåerna. Har förstått det som att leukocyterna höjs pga graviditet och att det inte gör så mycket? Men lymfocyterna är jag lite fundersam över.. vad bör dessa ligga på ? Blir så orolig nu att något ska gå fel.

    När man tar prover för blodstatus och b-celler , bör man göra det innan man tar sin dagliga dos kortison eller spelar det ingen roll?

  • kristina27

    Tack! Är i v 20 nu (19+2). Har problem med förnyelse av recept då läkaren som skrivit ut det har gått på nån lång jul ledighet och ingen annan verkar vilja skriva ut det åt mig. Har nu bara 3 sprutor kvar. Är det någon ?fara? att sluta redan nu? Har vad jag vet ingen blodpropps problematik utan har fått det utskrivet i samband med en behandling för överaktivt immunförsvar. Haft 3 tidiga missfall innan v.11 förut. :)

  • kristina27
    bellis2 skrev 2020-12-25 21:09:02 följande:

    Du kan inte få tag på trombyl?


    Jag går på Trombyl också, 75mg/dag. Räcker det med trombylen om jag slutar med fragmin nu? Missfallsutredningen visade som sagt ingen koagulerings problematik utan använder det ändå ifall att typ då jag gör en behandling mot immunförsvaret. :) tack för du svarar . Kram
  • kristina27
    bellis2 skrev 2020-12-25 22:02:21 följande:

    Inga problem men jag har tyvärr ingen aning. Jag tar bara trombyl. Jag vet att att Dr D kan rekommendera båda men jag har gjort behandling på Olga och där har jag inte fått det rekommenderat. Och de ger i så fall trombyl efter vecka 12.


    Okej! Ja jag tänker att det borde räcka med trombyl men nu när jag använt sprutor blir man ju så nojig om man tar bort dom o det skulle hända något.. så jobbigt med olika bud :(
  • kristina27
    bellis2 skrev 2020-12-25 22:16:00 följande:

    Jag förstår det, nojig är man tyvärr hela tiden. Men jag fick sluta med klexane efter v 12 och bytte då över till trombyl. Föredrar det och efter v 12 är det viktigt att vara extra försiktig med läkemedel så tyckte det var skönt.


    Äter du 75 mg trombyl/dag? :) ja jag skulle också tycka det var skönt att slippa sprutorna o bara gå på trombylen.
  • kristina27
    Anastasia1979 skrev 2020-12-29 21:59:12 följande:

    Hej alla!

    Jag har en del funderingar

    Har ett barn sedan tidigare och nu försöker vi få ett syskon. Vi har försökt sen i våras med tre tidiga missfall inom kort tid. Har gått till Marie på fertilitetplus och testen visade på förhöjt värde tceller. Hon har ordinerat trombyl, clexane, prednisolon och utrogestan samt dropp. Denna behandling verkar vara mycket likt behandlingar som görs i Aten och undrar vad ni här i tråden tänker om henne? Är det säkert? Känner att jag inte har råd med Aten och tänker att det kan väl vara värt att testa , speciellt när det är lite liknande preparat som erbjuds och hon är även i kontakt med doktor D. tack för all input ????


    Hej! Jag går också på behandling hos Marie efter 3 tidiga täta missfall. Har inte riktigt fått samma mediciner som dig men jag är nu halvvägs i min graviditet. Om det beror på behandlingen eller något annat är svårt att säga. Men jag är hittills väldigt nöjd o gå på fertilitet plus. Kram
  • kristina27

    Hej på er! Läkaren som skriver ut prednisolon åt mig är inte i tjänst och vet inte när han kommer tillbaks :( har någon här prednisolon till övers som man kan få köpa? Mvh

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!