• Cathy

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Blingbling, leah och Zwillinge; informera oss gärna när ni tagit proven, intressant att veta hur de presenterar resultaten (är det samma nk panel som för oss som tagit dem hos Dr D) och vart de skickar blodet för analys. Kram

  • Cathy

    Katt: ta IL minst en vecka innan ET gärna mer så att dina nk celler (om du har dem höga) hinner gå ner. Lycka till med behandlingen!

  • Cathy

    Katt: ja, det blir utmärkt med den 11/9, 7-9 dagar innan ET. IL kommer inte att gå så fort ur kroppen men behöver tid att börja verka och enligt de studier som gjorts är det minst en vecka som behövs. Stort lycka till!

  • Cathy

    april; hur går det för dig..? Jag åkte in till danderyd när jag fick mitt missfall och fick också cytotec men då var det ju redan på väg ut. Minns att jag fick flera tabletter cytotec men kan inte dosen...Stor kram Hjärta

    aylak: jag var kroniskt trött i flera år, trodde bara det var för att jag jobbade för mycket (orkade inget på helgerna). 
    Jag tog Scandlabs test (tror de är förbjudna nu av Socialstyrelsen - dumt!) som visade att jag hade låga kortisolnivåer. Efter ett antal veckor på hydrokortison började jag få tillbaka mitt ork, behövde inte sova dygnet runt längre. Samtidigt tog jag tsh/T4 prov som visade att jag hade hypotyreos. Jag ser ingen direkt koppling till immunproblem, dock till underfunktion både i sköldkörteln och binjurarna (svårt förstås att bli gravid då...).
    Läs denna artikel, den förklarar på ett bra sätt vad det handlar om: 
    http://www.naringsmedicinsktidskrift.se/MichaelLam.html
     

  • Cathy

    aylak: tyvärr, jag känner inte till den där kopplingen som du pratar om och som Dr D ser. Du undrar vad som kan belasta din kropp - ofta är det stress (vilket jag tror många av oss som har svårt att få barn lider av) men det kan också vara t ex dålig/otillräcklig mängd sömn eller dåliga matvanor (äter dåligt, för mycket kaffe/te). Har man problem med sköldkörteln kan man ha även problem med binjurarna och därför rekommenderar t ex Sköldkörtelföreningen att man ska börja med hydrokortison samtidigt som man börjar med levaxin för annars kan levaxin slå ut binjurarna totalt. Problemen med binjuranra kommer ofta smygande, såsom med sköldkörteln. Så man kan ha problem i flera år utan att veta att man har underfunktion i dessa organ. Vilken dos hydrokortison har du tagit? Har du delat upp över dagen? Om du vid blodtryckstestet har lågt blodtryck vi så tyder det ju på att du kan ha lågt kortisol...

    Fidelia; det är väldigt olika hur man mår av medicinerna. Jag har t ex inte haft problem med något av dem. Kortisonet är det bäst att dela upp på flera doser (beroende på hur mycket man ska ta) över dagen och ta minst på kvällen. Då minskar man problem med sömnen. Jag vet att vissa här i tråden klagat över uppsvälldhet av kortisonet (ansiktet) men jag har inte haft något sådant. IL blir lite extra kalorier men ska du inte ta flera stycken per vecka så tror jag inte att du kommer att märka av det egentligen (om du inte är riktigt smal).  

  • Cathy

    april; å vännen vad du varit med om, hoppas att du mår lite bättre nu och hoppas att allt kommit ut Hjärta Jag gissar att dina 'gamla' symptom dykt upp pga att du börjat trappa ner på kortisonet samtidigt som du glömt levaxin. Att glömma levaxin gör ju vanligtvis ingenting men i det här sammanhanget kan jag tänka mig att det ger dig dessa hemska symptom. Du kanske ska vänta några dagar med att trappa ner kortisonet, nu efter sös.

  • Cathy

    che; ditt hcg ligger på riktigt fin nivå! Hurra hurra! Håller tummarna att det fortsätter att stiga. Och Dr D:s kommentar om ditt immunförsvar låter ju bra. Annars, jag väntar på svar från honom men, svarade han dig idag?

  • Cathy
    che71 skrev 2013-09-10 06:28:00 följande:
    Va bra.
    Ja för en gångs skull svarade han på bara några timmar igår kväll.
    Han brukar svara mig också ganska snabbt men nu har han har inte svarat men jag antar att jag inte är i akut behov av IL just nu..

    leah: jag har tagit trombyl fram till äl-sprutan och så efter ÄP (typ dagen efter) men inte samma dag som ÄP. Eftersom ÄP är en operation så kan du få inre blödningar av trombylen alt. att du börjar blöda smått från slidan efter ÄP och det är inte så bra med tanke på ET. Vissa fert läkare i USA tycker att trombyl är t o m värre att ta vid ÄP än fragmin...Vad gäller IL så är det inget speciellt att tänka på (för du är ju inte allergisk mot ingredienserna i den?), du kommer med största sannolikhet att må som vanligt efter det. Lycka till!
  • Cathy

    mumwannaB; stort grattis till plusset!! IL biter även på TNF (inte för alla dock) så eftersom jag förstår att du tagit IL så kan det ha sänkt även ditt TNF. I vilket fall så är det ju jätteskoj att denna ruvning känns så annorlunda. Håller tummarna för fortsatta positiva nyheter från dig! {#emotions_dlg.flower}

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!