• Zwillinge86

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Det har skrivits en del om att Dr D har haft väldigt mycket att göra de senaste månaderna, och att många upplever det som svårt att få tag på honom. Jag överväger Dr B i New york, men har inte tagit steget än då det är betydligt dyrare än Dr D men framför allt för att vi vill testa privata försök här hemma först. Men om/när det väl är dax behöver jag ju ha bestämt vem jag ska vända mig till. Undrar därför om Peny gör immunologisk utredning ich behandling som går att följa från Sverige? Har förstått av er i tråden att hon har fler behandlingsalternativ än Dr D, men jag har inte förstått om man lika gärna kan vända sig till Peny som Dr D.

  • Zwillinge86
    Katt12 skrev 2013-08-18 20:53:52 följande:
    Ja, precis, det var den artikeln jag tänkte på. Och så är det en fråga från 16aug i hans frågespalt om samma ämne. Trodde att han skulle svara ngt avvisande, men i stället tycks han ha blivit inspirerad att skriva artikeln, som kom ut kort efteråt. Onekligen lite positivt..! Men jag blir lite missmodig när du säger att han var så emot det så sent som förra året. Det är bara att hoppas att han kommit på bättre tankar:)



    Förstår delar av artikeln, men inte allt. Medger han att IL ökar chanserna för de med upprepade missfall eller misslyckade ivf:er att få barn? Och i slutet, vad säger han om immunologisk utredning och behandling, är det något de kommer börja ägna sig åt på kliniken?
  • Zwillinge86

    Tack för svar, Katt! Då var inte min tolkning helt galen. Som du säger, bäst att ligga på och visa intresse. Är just i startgropen för vårt första privata ivf så nu blir det väl svårt att få till immunutredning och ev behandling, men om vi inte lyckas denna gång heller så ska jag kontakta CFC. Tror ni bästa sättet är att maila dem med önskan om immunologisk utredning och därigenom boka telefonkonsultation eller?

  • Zwillinge86
    Skogsbruden skrev 2013-08-26 22:04:47 följande:
    Tack Cathy! Jag lovar att sluta oroa mig nu. I dag på väg till dropp i Stockholm fick jag mirakulöst en återbudstid hos min gyn i Linköping. Så nu har jag sett att den lille lever verkar må bra. Jag fortsätter ändå med progesteronet till v 16. Vill inte vara med om något sånt här igen. Läkaren trodde det var en hormondipp jag hade. Just nu är jag väldigt trött och väldigt lycklig.



    Skönt att höra! Hoppas du kan börja njuta lite av din graviditet igen. Får jag fråga vilken gyn du går till i Linköping?
  • Zwillinge86
    Skogsbruden skrev 2013-08-27 10:19:09 följande:
    Zwillige86: Jag går hos Susanne Damm på Karolinakliniken. Började som hemläkare för IVF, men nu går jag till henne för allt. Så skönt att alltid få träffa samma läkare. Dessutom får man ju komma dit inom rimlig tid när man går privat till samma kostnad.



    Då går vi till samma :) Är just i startgroparna för vårt första privata IVF och hon är vår hemortsläkare.

    Är lite nyfiken på hur hon ställer sig till immunologiska orsaker till barnlöshet samt den behandling du följer. Har hon sagt något? För till oss sa hon att hon var att betrakta som traditionell så jag har ännu inte lyft mina tankar om immunologisk utredning. Önskar dig fortsatt lycka till!
  • Zwillinge86
    Skogsbruden skrev 2013-08-27 13:08:19 följande:
    Zwillinge86: Vilket sammanträffande! Ja hon är väldigt traditionell, och eftersom CvL i Uppsala där vi gjort IVF:erna också är det har jag inte känt att det skulle göra någon nytta att säga att man gör immunutredning. Jag försökte ta upp det med dem efter alla våra IVF med perfekta embryon och feber och svettningar och minus på stickan, men det var väggen så jag gav upp. Drog lite extra i tröjan i går så hon inte skulle se min "Fragminmage". Var ska ni göra era IVF? Vissa kliniker är ju i alla fall lite mer öppna. Då kanske det är värt det. Skulle ha gjort så mycket om man kunde ha haft stöd från kliniken.



    Vi ska göra vårt försök via Falun och de hade föreslagit att jag skulle reta slemhinnan innan mens så jag blev inringd till henne för detta idag. Falun verkar lite mer innovativa, men de nappade inte på immunologispåret när jag ringde dem. Egentligen borde det vara en självklarhet att läkarna hjälper sina patienter även om de är skeptiska, jag menar de flesta av patienterna genomför ju behandlingen ändå och det måste ju vara att föredra att läkarna vet om vad man håller på med. Men systemet är rätt galet tyvärr. Du bodde i vätervik, eller hur var det? Åker du till sthlm för blodprov och dropp?
  • Zwillinge86
    Påskliljan skrev 2013-08-27 23:17:09 följande:
    Jag ska på äggplock imorgon och planen är att få IL direkt efter. Läkaren undrade dock om det fanns några kontraindikationer på att få IL samma dag som äggplock. Någon som vet om det är dumt/dåligt/farligt? Har frågat Dr D, men har inte fått svar.



    Läste just ett inlägg av CFF i en annan tråd där hon berättade att hon fick IL av kliniken i köpenhamn direkt efter ÄP så det borde inte vara farligt då jag upplever CFF som högst påläst :)

    Men i övrigt har jag inget svar på din fråga.
  • Zwillinge86

    Vilken mailadress skickade ni till när ni visade intresse för immunologiska prover hos CFC? Vi är inte där än, men bör givetvis höra av mig om de önskar kartlägga efterfrågan :)

  • Zwillinge86
    Vilaa skrev 2013-09-02 14:42:56 följande:
    Stumpan! Jag har också problem med ständiga småblödningar, vid varje sex och sen innan mens och efter mens, vid äl osv.. Har kollat cellprov flera gånger och även också gjort en operation i livmodern för att rensa, inget hjälper och gyn har ingen ide heller :( åt antibiotika från grekland och peny men hjälpte inte det heller.



    Samma för mig! Startade i och med vårt missfall 2011, sedan dess blöder jag mer eller mindre när som helst. Har förhöjt prolaktin, men inget varken gyn eller endokrin ville behandla då det inte var tillräckligt högt. Privat gyn har nu skrivit ut medicin så jag hoppas det får ner värdet, men vet inte om det orsakar alla blödningar. Tycker dock att åtminstone spottings innan och efter mens minskar när jag använder progresteronkräm, har ni testat det?
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!