• Zwillinge86

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Lill: min gyn kollade prolaktin efter att jag klagat över spottings, mellanblödningar och blödning vid samlag en tid efter mitt missfall. Det visade sig att mitt prolaktin var förhöjt, men inte tillräckligt högt för att ge symtom. Jag fick gå på regelbundna kontroller i ett par månader och då det inte sänktes skuckade hon mig på magnetröntgen för att utesluta tumör. Allt såg bra ut, men då värdet var fortsatt förhöjt remitterade hon mig till endokrin för behandling. Endokrin var enbart intresserade av att jag inte hade symtom vilket de menade visar att förhöjningen var orelevant. Gick på regelbundna kontroller i ett år och mitt värde pendlade mellan 400-800, och gränsvärdet är 320. Gyn hänvisade till endokrins bedömning och endokrin menade att värden under 1000 om man inte har symtom har noll inverkan på fertilliteten. När jag efter totalt två år vände mig till privat gyn för att göra privata ivf skrev hon ut pravidel omgående varpå mitt värde sjönk till runt 100 redan den första månaden. Har tyvärr dock fortfarande spottings och samlagsblödningar, men det kanske ger med sig då jag bara medicinerat sen september. Så ligg på, och byt gyn!!!!!! Jag är dessutom bara 27, var 25 när problemen börja så åldern som orsak är bara skitsnack.

  • Zwillinge86

    Ledsen men har inga svar på prolaktin och graviditet, mer än att man inte ska medicinera med pravidel när man är gravid. Tycker dock också att det verkar positivt att ditt värde sjunkit. Tror inte att du behöver vara orolig.

    Jag ska testa mitt progesteron denna cykel så jag väntar på ägglossningen som borde inträffa vilken dag som helst. Misstänker dock att jag inte har optimala ägglossningar även om jag oftast får utslag på ÄL-test. Varken endokrin eller nya gyn verkar bry sig och progesteronnivåerna så jag får nog göra en egen bedömning av resultatet. De siffror jag lyckats surfa fram för progesteron en vecka efter ägglossning (då det ska ligga som högst)är mellan 5-20 ng/ml där strax under 15 och över är bra, eller 30-60 nmol/L där 40 och över är bra. Dessa siffror har jag dock ej fått bekräftade men det är vad jag kunnat läsa mig till på nätet. Misstänker ju att jag förutom högt prolaktin har lågt progesteron så min plan är progesteronkräm då jag tycker att vaggisarna stör sexlivet. Hoppas på att planen kan ge resultat då vi annars är utelämnade till ÄD om vi inte lyckas spara ihop pengar och vända oss utomlands. Tänkte försöka få gyn att låta oss testa pergotime under väntetiden så borde ju våra chanser att lyckas på egen hand förbättras något, men jag kanske är helt ute och cyklar!? Känner på mig att hon kommer säga blankt nej, men nåt måste hon kunna hjälpa oss med medan vi väntar, eller?

  • Zwillinge86

    Falun ordinerade LEI i vårt förra ivf. De hänvisade till urländsk forskning som visat att kvinnor blev gravida efter att man tagit vävnadsprov (biopsi) från livmodern som en del av någon utredning, minns dock inte vilken. Det fynd man gjorde var att oavsett om vävnadsprovet visade att man hade vad det nu var de utredde eller inte så blev många gravida efter ingreppet. Så på något sätt hade ingreppet en oväntad, positiv, effekt för de barnlösa kvinnorna.

  • Zwillinge86
    singhatjejen skrev 2013-11-04 20:36:37 följande:
    Sofia: måste det göras innan mens? Var har du hört att Carleanderska/Fertilitetscentrum gör det? Står inget om det på deras hemsidor - att det är någon behandling de ger eller forskning de gör/har gjort...

    Cff: Visst gjorde du det i Falun? Var det inte precis innan återföring eller minns jag helt galet (mycket möjligt...)? Hur gjorde du för att få till den? Ringde du bara och frågade?

    Supertacksam för svar



    Jag gjorde det hos min gyn som blev uppmanad av Falun. De föreslog metoden när jag sa att vi valt deras klinik för att vi var intresserade av att gå utanför standardbehandling. Så det borde inte vara några problem för dig att via en hemorts gyn få Falun att ordinera ingreppet.
  • Zwillinge86
    Blingbling skrev 2013-11-05 16:06:35 följande:
    Då har vi likadana sambos du och jag... Vi kanske ska strunta i karlarna (de behöver ju ändå inte följa med dit) och sticka till Aten tillsammans istället?



    Jag gör er gärna sällskap ;)
  • Zwillinge86
    Cathy skrev 2013-11-14 17:10:38 följande:
    Det är inte så att ditt prolaktin stigit iom dina ivf försök och då höjt FSH och sänkt östrogen..bara en tanke för det hände mig...Om inte ditt östrogen stiger tillräckligt så får du ingen LH stegring och ingen äl...Vissa blir ju naturligt gravida i långa cykler med sen äl men ofta kan det vara tecken på att hormonerna är ur balans, alltså att östrogenet inte stiger som det ska (därför ordineras ju pergotime för många innan ivf). Och en anledning till östrogenproblem är faktiskt prolaktinet.  



    Är säkert det som hänt mig denna månad. Har förgäves kontrollerat äl två gånger om dagen både genom saliv och äl-sticka. Har haft äl-sekret och äl-värk men inga utslag varken på östradiol eller LH. Medicinerar ju sedan några månader mot högt prolaktin så det ska bli intressant att se vad prolaktinet ligger på nu. Efter första månaden hade det sjunkit markant, men då kanske det höjts igen nu då.
  • Zwillinge86
    Fenan79 skrev 2013-11-17 20:02:03 följande:
    Snart lycklig: åh vad skönt med max-stegring!!! Använder du en fertilitetsmonitor?

    Ja har förresten en sådan jag tänkte sälja så om någon är intresserad, hojta till..



    Vad vill du ha för den?
  • Zwillinge86
    Fenan79 skrev 2013-11-18 11:03:31 följande:
    Zwillinge - den verkar kosta 1300 ny så drar av några 100-lappar. Typ 900 plus frakt om det inte går bra att hämta den i stockholm (kungsholmen). Har knappt använt den eftersom jag snabbt gav upp om att någonsin få ägglossning på "egen" hand... Ska kolla, tror jag har några stickor till den kvar. I så fall ingår de givetvis också.



    Tack Fenan, men jag köper Myrans monitor.
  • Zwillinge86
    Cathy skrev 2013-11-20 11:51:29 följande:
    Har annars nån hört när CFC ska börja med immuntesterna?



    Jag har telefontid med S på CFC nästa vecka och jag tänkte försöka få svar på det då. Återkommer om jag får något besked.
  • Zwillinge86

    Jag har ju aktivt följt tråden sedan i sommras då jag sakta bearbetar min partner att vi ska satsa på immunologisk utredning i Aten. Då det har gått ganska trögt, särskilt eftersom vi nyligen flyttade isär, är vi några tjejer här som löst skämtat om att åka tillsammans istället vilket absolut skulle vara ett alternativ. Men nu kom jag på att jag har en resa till London planerad i februari och där finns ju Dr.G eller hur?

    Då jag varit inställd på Dr.D har jag inte lagt info om G på minnet, men gör han likvärdig immunologisk utredning som D? Skickar han också prover till USA? Jag har förstått det som att han i alla fall ordinerar samma mediciner som D. Vet någon vad en utredning hos honom kostar? Många har skrivit att G kan vara disträ och svår att förstå, men skulle ni rekommendera ett besök hos honom när jag ändå är där? Gäller i så fall samma procedur som hos D: e-formulär, telefonkonsultation och sedan besök följt av followup via e-post?

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!