• Lully Hill

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Jag kände som dig! ju närmare jag kom förlossningen ju räddare blev jag att något skulle gå fel. mig själv o smärtan var jag inte orolig för. Men bebisen fick inte bli utsatt för risk. Sugklocka kändes som ett tortyrredskap bl annat.. kunde börja lipa så fort jag pratade om det. jag tror det var en reaktion på allt kämpande man haft. För mig var det inte svårt alls att få igenom snitt. Bara du säger som det är och är bestämd på att du vill ha snitt så får du det. De kan egentligen inte tvinga dig. De är beroende av att mamman är lugn och motiverad under förlossningen. Du ska säga till din BM som remitterar dig till en doktor el specialbarnmorska. De pratar lite med dig och där får du berätta hur du känner. De berättar för o emot snitt. Håller du fast vid det så får du det. Ta med din ålder, bakgrund, mediciner och allt så tror jag det går lätt. Lycka till!


    che71 skrev 2013-07-24 08:46:29 följande:
    Ok var det svårt att få igenom? eller sa de bara Ja direkt pga dina missfall o livmodern o moderkakan? Är så rädd efter allt som hänt o pga min ålder dessutom, att något ska gå fel vid FL. Att man ska gå så långt o förlora barnet, som jag läst om flera här på FL som tyvärr gått igenom den mardrömmen.

    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Tack vännen! Bra att veta man håller ju på att gå upp i limningen! Jag har fått tid kl 13 på kliniken och D skriver att det tar ett tag tills vi är redo för transfer. Jag måste lämna kliniken senast 16 tror jag. Jag har en flight 17.40. Bara det är ju nervöst! Hur lång tid tog transfer för dig? Jag bor på Divani Caravel, fem stjärnigt hotell. Lyxigt ja men nu under sommaren hade de specialpris om man bokade flera nätter. Det går ju inte varje gång man åker men så här mitt i sommaren och om man är ensam kan det vara skönt. Snart lycklig kan också beskriva hur man tar sig till stranden. Det var jättelätt! På hotel.com kan man klicka i pool som sök alternativ om man vill. Idag blir det att hänga vid poolen en stund. Hittade en klänning i går till halva priset. Det är ju jätterea i stan. De var så gulliga att de ska sy in den i midjan lite utan kostnad. Men jag måste hämta den i eftermiddag. Tänkte plåga mig och gå en sväng på stan då. Nu kan man göra fynd! Det är halva priset på det mesta. Sen blir det nog en capuccini på Le Grande Bretange ;) och så har jag bokat en hot Stone massage i kväll så jag mår extra bra inför transferen i morgon. När man går o väntar så här måste man pyssla om sig lite så man håller nerverna i schack! Det är lätt att flippa ur eftersom man går runt ensam i sina egna tankar dag ut o dag in.


    Snart lycklig skrev 2013-07-24 09:21:25 följande:
    Lully, jag hoppas nu för att dina små utvecklas som de ska idag och därefter. (Jag har vid min två fulla IVF inte fått några besked från Dr D på dag två, bara så du vet.) Ha det så mysigt i dag på stranden eller vad det nu blir idag. Kram.

    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Blastocyst har jag ingen särskild uppfattning om egentligen. Kliniken tycker ju det är bra o man vet väl säkrare om det är livsdugligt eller ej. Men vid immunproblem har det nog ingen skillnad om man inte har immunförsvaret i schack.


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Tack vännen! Nä pryd vad är det? Här ligger man med benen i vädret o folk kommer o går pratar grekiska och glor rakt i. Och så det där mässingsinstrumentet som de låter sitta kvar där o D som sitter där o pratar. och medan man får antibiotika dropp ligger man så fast man är klar! Inte mässingsprydd då förvisso! Och så karln som drar runt på alla kärringar i den där skrangliga rullstolen! han är den som ska komma o släppa loss benen när man är klar! varför då? Det är som en Monty Pythonfilm. helt sjukt! Nä, jag stänger av och mentalt går där ifrån. Nä så angenämt problem var det inte. Jag var så bred över höfterna att jag fick ta en större storlek och då blev den för stor i midjan o bysten. Jag köpte sandaler igår. Men mer "svenska" i modellen. Stackars dig du hade en tuff flight igår! Kan du gå hem tidigare? Annars får du bälga kaffe i dag. Dina ägg är ju i tryggt förvar nu!


    Snart lycklig skrev 2013-07-24 10:15:20 följande:
    Jag förstår dig, nerverna är på utsidan. Jag fick inte heller besked på dag tre innan jag kom till min bokade tid f transfer. Jag gick komma upp på ett rum, typ de som vi hade i måndags. Väntar och smådricker vatten. Helt plötsligt kom han in och viftade med ett foto, sa inget. På fotot fanns mina embryon. Sedan tog det en stund, han tvättade och bökade runt lite . Pratade och kikade väldigt nära, rakt in mellan mässingsatteraljerna (tror redskapet var av mässing). Pryd, vad är det?!? Sedan kommer en sköterska in med röret där embryona ligger. Har för mig att jag även fick se dem på skärmen och D kommenterade. Sedan är du gravid tills annat påvisas. Jag fick dropp efteråt och det tar ju lite extra tid, men jag tror absolut du hinner. (Då fick jag inte dropp ÄP-dagen, som vi nu fick.) Angenämt problem när de behöver sy in i midjan, för mig hade de behövt lägga ut den i midjan. Ångrar att jag inte köpte sandaler, kunde ju åtminstone ha glittrat fint runt fötterna som grekinnorna gör. Det låter ändå som en mysig dag, trots nervpirret. Själv är jag så trött, vet inte vad jag ska orka med idag. Kram.

    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    TWH när jag skrevs in på bm så frågade man om jag behandlats på sjukhus utomlands och det hade jag ju. Det är ang msra bakterier el nått. Sen tycker jag absolut att man måste berätta om behandlingen!
    Eftersom jag ätit kortison hela grav fick jag kortisondropp under snittet. Det måste man ha för kroppen är utsatt för stark stress o binjurarna kan vara försvagade av kortisonet. Dessutom hade de extrakoll på Eriks blodsocker eftersom hans binjurar kunde vara påverkade. Vad jag menar är att medicinerna kan ha bieffekter hos mor o barn som de måste veta.

  • Lully Hill

    TWH ok tack då vet jag vad det var för topsning!

    Jag berättade det på en gång vid inskrivningen! Varför mörka det? Hade hon visat det minsta missnöje el nått hade jag bytt till någonannan.

  • Lully Hill

    Självklart! Och finns inte förståelsen byter man till nån som har det! De finns ju till för dig som är gravid och du ska känna dig trygg med dem.

  • Lully Hill

    Tack alla för lycka till rop! Grattis Skogis till krabaten som mår fint i magen! Hoppas du kan glädjas o njuta nu lite! Tack södertjej och grattis till äggen. Var glad åt de som du fick! De är säkert fina och befruktas alla! Jag ska vara på kliniken kl 13 så då har ni nog åkt men ibland är allt rörigt och tar tid så jag ska hålla utkik efter er ändå! Fick i kväll veta att i morse hade jag två fina tre celliga embryon så än så länge verkar det bli transfer i morgon!


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Ja det är toppenbra! Lite långt till Syntagma särskilt när det är stekhett men det är det värt!


    snartgravid skrev 2013-07-24 16:29:32 följande:
    Lully, jag bodde också på Divani Caravel när jag och min pojkvän var i Aten i maj, jag skrev om det i tråden. Riktigt trevligt!

    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Tack raring! Ja jag var förvånad själv att de ligger lika. Vi får se imorgon då får jag fler detaljer. D var väldigt fåordig i mailet.


    Snart lycklig skrev 2013-07-24 20:39:59 följande:
    Dessutom Lully, är det intressant att följa utvecklingen av en upptinad 1-dgrs frysis, med tanke på mina egna. Självklart kan det ju variera från person till person, men ändå....... Frysisen verkar ju hålla samma takt som färskisen. Låter alldeles förträffligt!

    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill

    Södertjej
    Visst ska ni till kliniken i morgon för transfer?
    Jag är i lite knipa. Först idag säger D att jag ska ha Clexane el Fragmin. Vi har ringt runt till apotek o jag har nu kollat här på apoteket på flyget. Finns ingenstans.
    D har en box hemma. Om jag ber honom ta med till kliniken kan han skicka dem med er då? Det är 10 st och ni kan ta bort kartongen.
    Det vore ovärderligt! Jag ska snart borda men meddela Snart Lycklig så kan hon smsa mig ert tel nr.

    Jag har idag fått två små pyten! Ett åttacelligt o ett fyrcelligt!
    Tack alla för era tummar! Det hjälper ska ni veta!
    Kramar Lully

  • Lully Hill

    Åh söder! Vad ledsen jag blir!!! Åh så ledsamt för er! Men det funkar inte varje gång. Jag har varit nere 2 ggr då mina inte blivit befruktade. Det går bättre nästa gång!
    Jag har här i zurich lyckats köpa 2 fragmin a5000 och det är väl ok. D har skrivit ut clexane 6000. Om du har möjlighet att köpa några blir jag jätteglad! Bordar nu flygwt men inboxar dig så fort jag kan!
    Kram

  • Lully Hill

    Hej raringar!
    Det har varit fullt upp sedan jag kom tillbaka från Aten i torsdags! Jag ruvar på för fullt och känner nog egentligen inget särskilt! Lite spända bröst men det är nog progesteronet tror jag. Tog FBC i måndags och fick sedan ta IL på tisdagen för D såg en reaktion i immunförsvaret. Inget "farligt" trodde han men för att vara på säkra sidan blev det ett dropp.
    Jag vill bara passa på och tacka alla som på ett eller annat sätt hört av sig och erbjudit hjälp med Fragmin! Puss o kram på er!
    Det har löst sig för mig än så länge.
    Jag ska försöka läsa i fatt i tråden och se vad som hänt er!
    Passar på att önska alla nya välkomna hit!
    Kramar

  • Lully Hill

    Hej alla raringar!

    Hade TD idag och det gick tyvärr inte för oss. Ett HCG <2 så det var ju klart ock tydligt.
    Konstigt är att jag hade lite gravidfeeling fram till onsdag då det plötsligt försvann. Samma känsla som jag haft otaliga gånger förut under mina IVFer.

    D såg en immunreaktion i måndags och jag var tvungen att ta IL i tisdags. Kanske fäste det men immunförsvaret reagerade. Inte vet jag.
    Kanske skulle HCG ännu ha varit lite högre då?

    Många blandade känslor just nu. För detta var definitivt sista gången. Nu lämnar jag IVF scenen och kliver av. Känns vemodigt, sorgligt och också lite lättnad. Inga mer hormoner, blodprov, resor och inga mer räkningar.
    Nu vet vi hur framtiden blir. Vi blir en lite familj på tre.

    Hur som helst mina vänner. Tyck nu inte synd om mig!
    Det är det verkligen inte. Vi har vår underbara son och jag är så glad för honom. Han är mer än jag vågade hoppas på för något år sedan.  Nu vet vi att vi kommer att vara vår lilla familj, vi tre. 

    Jag lämnar inte tråden helt. Det kan jag inte för det här är ännu en del av min vardag. Jag hänger kvar ett tag i alla fall. Måste få veta hur det går för er. Kämpa på alla hjältinnor. De flesta får sin belöning så småningom.
    Puss.

    Ps. Någon som vet om det bara är att sluta med Clexane/Fragminet helt tvärt?
    Om någon vet hur jag fasar ut Kortisonet är jag tacksam för råd så jag inte får så ont som jag hade efter graviditeten. Jag har ätit det sedan februari och är nu uppe i 15 mg per dygn. 


    Varje litet steg är ett steg framåt
  • Lully Hill
    TWH skrev 2014-01-13 10:31:01 följande:
    Jag slänger in en fråga här som inte hör hemma i immunspåret men vet att det finns så kunniga tjejer när det gäller utländska kliniker, så hoppas det går bra. En kompis till mig är 40 år o. Har fått bröstcancer. Hon vill ha barn och ska snart börja m medicinerna, vet ni ngn utländsk klinik, för man får väl ingen hjälp i Sverige i den åldern?, som kan hjälpa till m att frysa ägg? Hon är singel. Tacksam för svar från er kunniga🌺

    Hej raringar!


    Lully gör ett inhopp här! Hade glömt lösenordet och då blev det inte av att ordna nytt och gå in på FL på flera månader. Fick dock ett infall idag!


    TWH så såg din fråga. Jag vet att CFC skulle starta möjlighet att bygga äggbank. Kolla med dem.

    Själv mår vi bra! Erik är 1 1/2 och det är full rulle. Skulle ha börjat dagis nu men vi har flyttat och fick en så dålig dagisplats att vi bestämde att jag blir kvar hemma till augusti. Mig gör det inget, jag njuter av varje sekund att få vara hemma med honom. Detta är ju min första o enda gång i livet jag får vara mammaledig. (jobbet var väl inte så glada dock)

    Skickar en hälsning o stor kram till alla gamla o nya kämpar i tråden! Kämpa på, för de allra flesta kommer det ju att gå förr eller senare! Ibland tar det ju lite tid särskilt när man är lite till åren.

    Kram Lully


    Varje litet steg är ett steg framåt
Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!