• CurlyRed

    Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!

    Fenan - LAP förkortning för Laparoskopi dvs titthålsoperation (här i Sverige) för att se om jag har Endometrios och isåfall operera bort/bränna bort Endo härdar och ev cystor. Vill även att de ser hur äggledarna ser ut och om de är skadade eller läcker vätska vill jag att de opererar bort dem. Hoppas att jag med detta kan lugna immunförsvaret m Immunbehandling då inflammationen (från Endo) går ner i kroppen. Hittills har vi gjort 5 IVFs och 5 FET och fått 3 missfall på 6 års försök (varav 1,5 år m Immunbehandling)

    Nu har vi betalt för ytterligare en IVF som blir hos Peny på Serum i Aten, så hoppas kunna åka dit i jan/feb om inget oväntat hittas under LAP. Stort lycka till på VUL i veckan, ska hålla tummarna hårt för er !

  • CurlyRed

    Lill: det verkar finnas olika teorier bland läkare om Endo orsakar större risk för missfall, vissa säger att det gör det och andra inte. men det är känt att det påverkar fertilitet och upp till 30% oförklarligt barnlösa sägs bero på Odiagnosticerad Endo. Jag vet ju inte säkert om jag har Endo (men Gyn såg svartaområden vid livmoderslemhinnan och misstänker jag har Adeno, dvs blod som läcker ut mellan de 3skikten i livmoderslemhinnan. Dock vet man inte med säkerhet förrän man gjort Laparoskopi. Mina symptom är: smärta i äggstockar och livmoder 2-3 dagar vid ägglossning och innan mens. Ont i nedre delen av ryggen och i höfterna. Ont i tarmarna och uppsvullen mage (särskilt om jag äter gluten, socker eller fett). Har gjort gastroskopi för att se om jag är glutenallergiker men det var jag ej, utan fick bara diagnos "IBS". Så bara vänta på LAP resultatet och se hur man går vidare.

    Men kontakta din Gyn och be om remiss för Endo om du har något av dessa symptom (tex i Stockholm: till Cevita på ST Göran). Kram!

  • CurlyRed

    "Remiss för Endo utredning" menade jag .

    Vet att fler tjejer här inne har mer erfarenhet av Endo än mig, ni får gärna fylla på med mer info.

  • CurlyRed

    Lill: jag fick alla mina 3 missfall v7-9 dvs samma veckor som du. Men jag sökte för mina andra symptom och fick LAP tid. Så har du andra symptom förutom missfall så skulle jag ringa Cevita och be att få en tid för konsultation. Tog bara 2v väntetid. Inget att förlora så att säga.

  • CurlyRed

    Katt - tycker oxå Zins cocktail låter som en riktig vinnare den är samma jag kommer köra nu i vinter (med ubiquinol som är den starkare formen av Q10, men som måste beställas på nätet utomlands).

    Angla - stort grattis!

    Lill och Stumpan- sett att ni ställt flera Endo frågor, men fått bra svar av Zin . Cevita frågade ni om: Endo klinik som ligger i anslutning till St Görans sjukhus (där man gör LAP oxå).

  • CurlyRed

    Lill: jag har hört att redan 1-2 cykler efter LAP är det ok att köra igen (ex m IVF). Fertiliteten är högre från LAP till ca 9mån efter, dvs lägre inflammation i kroppen som underlättar graviditet.

    Någon frågade om missfall är symtom på Endo? På denna hemsida är det listat som det (scrolla ner till "Reproductive symptoms". För övrigt mycket bra och komplett sida om Endo, så in och läs om ni vill veta mer:

    www.endo-resolved.com/symptoms.html

  • CurlyRed

    Angla - vilken känslomässig bergodalbana du haft idag, varma styrkekramar till dig! Vila och visualisera ett fint tickande hjärta nu till nästa VUL

  • CurlyRed

    Lill- är du säker att du inte är gravid ? Jag hade nämligen samma symptom: tog min första IL i Aten precis vid ÄL, fick en dunderförkylning 2 dar efteråt (jag som annars aldrig är sjuk), fick bruna spottings vid tid för mens som höll i sig i 3-4 dar och sen försvann, inte förrän dag 46 tog jag grav test och fick mitt livs första plus efter en naturlig implantation . Har du testat?

    Kram!!

  • CurlyRed

    Åh Angla, förstår dig alltför väl, har varit med om exakt samma sak, åkt in mitt i natten till Gyn akuten m blodet forsande och varit så ledsen och inte riktigt fått förståelse från syrror och läkare. Men vi förstår och skickar massor m kramar!

    Bra också med matleverans . Nu får du vila och tänka på dig själv och pyret!

    Kram

Svar på tråden Vi som snart är gravida efter utredning i Aten!