• vargaa

    Barnvakt för första gången - 20 mån - vi på bb. Hur?

    Om 13 dgr har jag bf och dottern ska för första gången lämnas bort, hon är 20 månader nu. Hon är van att pappa åker iväg och att jag går ut med hunden eller liknande nån timme åt gången, men hon har aldrig blivit lämnad av oss båda. Numera går det bra att jag går iväg, hon vinkar och sen tar pappa med henne att leka. Men är vi inte pedagogiska blir hon ledsen. Hon ska vara hos mina föräldrar som hon tycker mkt om, vi är där regelbundet. Kanske en gång i veckan. Så hon är inte blyg eller så för dom. Men jag bävar för den dagen jag måste lämna henne. Hon vet ju inte att vi kommer tillbaka, eller när. Hon har aldrig somnat utan mig. Jag mår jättedåligt över tanken på att jag kommer att svika henne genom att lämna henne hos ngn annan. Hur ska vi gå tillväga när det ät dags att åka till bb? Ska de hämta henne hos oss så att hon får lämna oss ist för tvärt om? Ska vi lämna henne? Ska vi säga hejdå och sen bara gå eller ska vi förklara för henne? Ska vi väcka henne om hon sover nät vi måste åka eller låta henne sova och åka utan att säga ngt? Alla sätt känns som svek och jag vill bara ställa in hela förlossningen. Kan ni få mig att se annorlunda på det? Jag vill inte sända negativa signaler för jag tror att hon känner om jag tycker det är hemskt. Vill kunna åa med känslan av att det är okej att vi lämnar henne.


    Mamma till Elise - www.vargaaa.blogspot.com
  • Svar på tråden Barnvakt för första gången - 20 mån - vi på bb. Hur?
  • vargaa

    Oj vilka tråkiga inlägg. Vad ska jag få ut av tt ni ifrågasätter att vi aldrig haft barnvakt? Det är väl helt ovesentligt nu när lägt är som det är. Vi har våra skäl, om ndra tyker att de är godkända skäl är ointressant. Jag undrar hur ni tycker att vi ska hantera situaionen idag. Tack ni som varat på mina frågor istället för att kritisera läget. Jag vill inte påstå heller att jag är en ap-förälder. Jag lägger frågan under den här sidan pga att jag förväntade mig mest seriösa svar från personer som lutar åt det tänket. Så döm inte det begreppet efter mina handlingar. Jag är en fullständigt normal förstagångsförälder som inte har några facit till perfekt föräldraskap.


    Mamma till Elise - www.vargaaa.blogspot.com
  • vargaa
    Flickan och kråkan skrev 2012-01-25 16:03:05 följande:
    Hej TS!

    Det kommer säkert att gå jättebra! Min äldsta var utan någon av oss föräldrar första gången när lillebror föddes. Han var då 16 månader. Och det gick jättefint. ha hade alltså varken dagtid eller nattetid haft barnvakt. Vi behövde inte alls träna innan, eller något liknande. varför skulle man behöva det? Om barnet har en grundtrygghet och får vara med någon det känner väl så varför skulle man behöva träna innan? Och nej, bara för att vi inte lämnat honom ensam utan någon av oss föräldrar innebar inte att vi inte låtit honom knyta an till andra. Det gör små barn alldeles förträffligt utan att mamma och pappa måste lämna dem med någon annan.

    Min faster kom hem till oss när mitt vatten gick på natten. Vi åkte till förlossningen och min pappa slöt upp hos min faster och vår son två timmar senare. Han somnade lugnt och fint i min fasters famn när vi åkt iväg och sedan lekte han med henne och morfar hela förmiddagen. När sambon åkte hem vid 12-tiden (lillebror föddes vid 07.30) så hade storebror precis vaknat efter middagsvilan. Han hade somnat i vår dubbelsäng mellan sin morfar och morfars syster. Han hade lekt och till slut bara lagt sig ner och tuppat av. Detta var en 16-månaders som aldrig varit utan någon av oss föräldrar, som aldrig somnat någon annanstans än i min eller sin pappas famn. 

    Det enda jag tänkte på TS är är att jag i ert läge hellre hade sagt att dina föräldrar kom hem till er. er stora får vara hemma i allt det som är tryggt och vant med sin mormor och morfar. Det kommer att gå fint
    Tack för svaret! :) Det verkar som att de flesta tycker att hon ska vara hemma hos oss. Det var min tanke också, just därför att som du säger så ligger viss trygghet i miljön. Min mamma är mkt pälsdjursallergisk och vi har många djur och litet hus, därför tror jag att hon föredrar att vara hemma hos sig så att hon inte blir sjuk. Men det kanske går att lösa ändå.

    Jag känner mig inte lika osäker längre. :)
    Mamma till Elise - www.vargaaa.blogspot.com
  • vargaa

    Tack för alla bra svar. Smart med bilderboken! Jag har fundert på att ha en provnatt men är rädd att det bara ska göra henne orolig att vi ska lämna henne och på sin vakt?. Men jag ska åka och handla lite nya saker som mormor o morfar kan ta fram, och försöka göra en bo om jag hinner innan bebisen kommer. har försökt förklara för henne men vet int hur mkt hon förstår. Hoppas att hon förstår en del iaf. Hon pratar dagligen om mormor och morfar iaf, på eget ntiativ. Så det känns bra.


    Mamma till Elise - www.vargaaa.blogspot.com
  • vargaa

    Tack alla. Det känns som att det kommer att gå bra. Mormor säger att vi anpassar vart de ska vara/vem som hämtar/kommer beroende på när vi åker in på dygnet och hur länge vi blir kvar. Så det kommer nog att gå bra.


    Mamma till Elise - www.vargaaa.blogspot.com
Svar på tråden Barnvakt för första gången - 20 mån - vi på bb. Hur?