• Pickeli

    Barnvakt för första gången - 20 mån - vi på bb. Hur?

    Har du förberett henne för att det kommer att komma en bebis öht?

    Vi började prata sporadiskt om att vi snart skulle hämta bebisen några veckor innan BF, avd som skulle hända när den kom. var den skulle sova osv osv. Vi pratade om hur mycket omsorg bebisen behövde och förberedde sonen så mycket vi bara kunde innan lillebror kom och det verkar ha lönat sig om man ser på deras relation idag.

    När det började närma sig BF så pratade vi nästan varje dag om att farmor skulle komma hem till oss när vi skulle åka och hämta bebisen, vi pratade om att hon kanske skulle vara här på morgonen när han vaknade om vi var tvungen att åka på natten. Vi pratade mycket om att vi kanske inte hinner säga hejdå osv.

    Sonen var helt förberedd och cool med det. Vi åkte på kvällen och på morgonen när han vaknade så var farmor där och det var inga som helst problem. Han har dock varit borta från oss innan det både på dagis och hos farmor.

    Men jag skulle rekommendera er att ta hem barnvakten till er, det är nog tryggast så. Och om det finns möjlighet så öva mer innan och förbered barnet. Prata om vad som kommer hända båda under tiden ni är borta (ni ska hämta bebis) och vad som händer när bebisen kommer hem (att den bara kommer vilja ligga i famnen)

    Lycka till!


    Google it!
Svar på tråden Barnvakt för första gången - 20 mån - vi på bb. Hur?