• Anonym (Moa)

    Sonens skola är inte klok!!!

    Du har inte tänkt på att den nya läraren kanske är den som faktiskt sätter "rätt" betyg medan den gamla läraren kanske var godtycklig? Detta är inte ett påhopp utan bara en reflektion.

  • Anonym (Moa)
    Anonym (Far) skrev 2012-01-25 15:09:12 följande:
    Men läs min kommentar i TS !!

    Han har ju haft samma ämnen i 9 år!! Och de ämnen han har IG i nu har han haft VG/MVG i under hela 8 år när han har haft andra lärare.. Och tro mig.. Det är INTE bara en lärare han har haft
    Bara för att man haft VG/MVG tidigare betyder ju inte per automatik att han når upp till de högre betygskriterierna i åk 9:s kurser. De tidigare lärarna har kanske gett honom en svag kunskapsgrund och då är det svårt att ta igen allt det förlorade under de/det sista åren/året i grundskolan. Be att få titta på din sons uppgifter och dess bedömning, jämför med gällande betygskriterier, gör en egen "amatörmässig" bedömning och ta sedan upp dina spörsmål med berörd lärare.
  • Anonym (Moa)
    Anonym (Far) skrev 2012-01-25 15:24:20 följande:
    Så du menar att han under hela sin skolgång aldrig ens haft ett godkänt och nu helt plötsligt har han IG för att han inte når betygskriterierna? Och att flera andra lärare säger att han har VG/MVG men det är helt plötsligt fel för att det är den lärare som är minoritet som har rätt? 

    Ja, Du. Om du påstår att ett av alla mina barn som bara fått VG och MVG hittills inte uppfyller målen så vet jag inte vad jag ska säga.. Onödigt att diskutera det med dig. Det är ju såklart skolan som har rätt vad dum jag är!
    Det har jag väl aldrig påstått! Han har med all säkerhet uppfyllt målen tidigare men betygskriterierna förändras ju för varje kurs. Nu bedöms han i enlighet med gällande betygskriterierna för denna kurs. På ex. gymnasiet eller universitetet kan du ju ha G i svenska A men MVG i svenska B alt. E i historia I men B i historia II, inget märkligt i det då du som elev/student bedöms kurs för kurs.
  • Anonym (Moa)
    Anonym (Far) skrev 2012-01-26 00:20:31 följande:
    Om du skulle kunna läsa vad jag skrivit INNAN du kommenterar så ser du att jag skrev att det var fel att hon tog den när det var JAG som "hade" den. Han la den till mig. Hon kom och tog den. DET var fel. Hur skulle hon kunna vara säker på att det inte var han som lånat min mobil och gav tillbaka den? Hon har inte rätt att ta MIN telefon och hon kunde inte veta att det var hans. Det var FEL att hon tog den då inte HAN hade den.

    Snälla, läs innan du kommenterar! Jag har redan förklarat 1000 gånger Skrikandes
    Om det var din telefon hade du enkelt kunnat meddela henne det genom att säga, "ursäkta men det där är min telefon".
Svar på tråden Sonens skola är inte klok!!!