• Anonym (Far)

    Sonens skola är inte klok!!!

    Anonym (***) skrev 2012-01-25 15:48:22 följande:
    Hej TS,

    Ta inte detta jag skriver nu som negativt även om det låter så... Men snälla - lugna ner dig lite när andra kommenterar. Som vissa skriver här så försöker dom vidga ditt sätt att se och ingen av oss har ju träffat läraren. Vad säger oss att du inte är en sån där "galen pappa" som tror sig veta och kunna allt  :)

    Däremot håller jag med dig om att det verkar vara fullständig katastrof på skolan! Håller eleverna på på det sättet och lärarna inte klarar att hålla koll - SKANDAL!!!

    Vad gäller mobiltelefonen skulle inte din son haft den framme, om vi bara tittar på hans beteende, och det spelar i det fallet ingen roll att du var där. Enligt lag får läraren ta hand om telefonen och lämna tillbaka den efter lektion. Din son kunde haft den i fickan med ljudet avstängt. Jag håller absolut med att det är ett helt felaktigt beteende att läraren inte tog även övriga elevers telefoner. Det gör agerandet till en form av mobbning.
    Jag vet lärare där eleverna vid lektionsstart får lämna in sina telefoner och får tillbaka dom efteråt. Tjafs dom första gångerna men sen har det blivit en vana - OCH - lika för alla!!!

    Rektorn har en skyldighet som ansvarig för elever och lärare. Du har ett ansvar för din son. Du har ett krux här i och med att han slutar till sommaren och det är nu hans betyg sätts. Är dom väl inskrivna som betyg lär han får problem att söka vidare! Varje prov som görs hade jag krävt ut en kopia från av rektorn. Jag hade sedan vänt mig till en lärare på annan skola för bedömning. Förklarat läget och att du söker ett yttrande.
    Jag hade också vänt mig till en jurist och förklarat läget. Tagit hjälp med anmälan till skolinspektionen och yrkesinspektionen. Även försökt hitta ett sätt att polisanmäla rektorn. Det är ju ren försumlighet från hans sida!
    Tack så mycket för tips!! {#emotions_dlg.flower}
  • Anonym (Far)
    Wimsan skrev 2012-01-25 15:58:37 följande:
    Har inte läst hela tråden men säger bara HEJA DEJ Ts!
    Önskar att fler föräldrar la sig i sina barns skolgång och kvaliteten på solka, lärare och utbildning!
    Hoppas ni kan får till en förändring.
    Vad kul att någon tar mitt inlägg positiv! 
    Tack för stöttning!
    sextiotalist skrev 2012-01-25 16:00:14 följande:
    Jag tycker du skall anmäla skolan till skolinspektionen, dels för att miljön verkar ohållbar, men även att skolinspektionen skall se över betygssättningen. Det skall ju faktiskt vara så att betygen skall sättas utifrån nationella kriterium, inte efter en enskilds lärare godtycke. En av de lärare jag känner, de brukar rätta en annan lärares elever, just för att undvika så mycket subjektivitet som möjligt. Det skiljer mellan bedömningar och då kan det vara bra att ha ett annat ögonpar på sig. När en elev har IG så skall det ske insatser från skolan, alltså, din son går i 9:an, rejäla betygssänkningar, en normal skola hade slagit på stora trumman direkt, kurator, enskilda samtal med förälder och elev, även kuratorn kanske hade blivit inkopplad, för så stora sänkningar kan tyda på något annat.
    Skolan har varit anmäld tidigare men klarade sig just på gränsen :-/ Har dock blivit värre nu så det skulle nog löna sig ändå att anmäla.. 

    Det är inte alla lärare som bedömer fel. Sonen har 2 lärare som han verkligen älskar som tur är!
    Sänkningarna har bara skett i ett ämne, dvs svenska. Dock så har kemiläraren bedömt IG på några prov där två andra kemilärare bedömt VG på samma prov. Alla utan att prata med varandra innan. Han har trots allt VG i kemi på grund av detta. 

    Det är alltså bara i svenska som han har IG just nu men jag tror verkligen inte det beror på honom då han alltid haft MVG i svenska och dessutom jobbar bra, gör alla uppgifter (Som hon slarvar bort) m.m

    Dock är skolan överlag inte någon höjdare men möjlighet att byta finns inte för tillfället
     
  • Anonym (Far)
    sextiotalist skrev 2012-01-25 16:10:57 följande:
    jag hade nog börjat med att scanna in alla uppgifter som han hade gjort och skicka det på mail till läraren (parallellt med att han lämnade inte uppgifterna på vanligt sätt). Även scannat in proven och speciellt kemiprovet med två olika bedömningar. Men ändå, det räcker med ett ämne där man har IG, speciellt ett kärnämne, jag har för mig att skolan enligt lag skall agera så tidigt som möjligt.
    Ja, Du ser ju.. Ingen har ju ännu agerat eller ens berättat för mig om det. 
    Jag tycker så synd om alla på skolan som verkligen VILL nå höga betyg men som inte kan det Obestämd
  • Anonym (Far)
    cloudberry79 skrev 2012-01-25 20:17:29 följande:
    Som lärare är man ju nu ingen elektronikmagnet, ser man en telefon tar man hand om den. Eleverna ser ofta mer än vad man själv gör, det är ju inte säkert att läraren faktiskt sett alla telefoner...
    Nu var det ju faktiskt så att hon märkte det men hade hon INTE gjort det så hade jag ifrågasatt varför hon INTE märker att 2 elever pratar i telefon på lektionstid under en muntlig redovisning.

    Och angående mobiltelefonen:

    Min son har inte alltid mobilen uppe utan han får lämna den redan när dom börjar.
    Och varför jag blev förbannad var för att det var JAG som hade den framför MIG. Det kunde alltså lika gärna varit MIN telefon hon tog om det inte vore för att hon såg att han la telefonen till mig. Hade han lekt, smsat eller pratat i telefonen hade hon mer än gärna fått tagit den men lagen säger att hon får ta den om den anses som störande. Alltså får hon INTE ta den när han går in genom dörren, eftersom han inte använder den så den stör. Den ligger ju bara i fickan.

    Och till den som sa att det heter SVENSKLÄRARE... Kolla upp innan du säger något !!
    BÅDA formerna är godkänd i svenska akademins ordlista...

    IG betyder icke godkänd och det är just det betyg han har. Han är icke godkänd.
    På betyget står det "--" men det heter fortfarande icke-godkänd. Hur uttalar man -- ?

    Han har fått betyg under hela skolgången men inget som finns antecknat och officiellt.
    Man har ju fortfarande prov och läxor fast man inte får terminsbetyg eller hur?
  • Anonym (Far)
    Strangers with candy skrev 2012-01-25 21:32:50 följande:
    Jo, enligt din berättelse så verkar ju tanten helt klart störd. 
    Ironisk eller ej?

    Jag måste klarlägga att lärarna på skolan är supertrevliga och härliga förutom 2 stycken.
    Har verkligen inte något emot de andra lärarna för de har alltid bemött mig med respekt, aldrig ignorerat mig, och aldrig haft något strul med inlämningsuppgifter eller betyg.
  • Anonym (Far)
    Soolrosen skrev 2012-01-25 22:19:48 följande:
    Sen kan jag faktiskt tycka synd om elever som får en ny lärare när de går i 9:an och har bara halva terminen kvar och sen helt plötsligt går de från MVG till icke godkänd eller bara G... jag menar eleven tror ju då att han eller hon har gjort väldigt bra ifrån sig hela tiden och inte behöver lägga någon stor vikt på ämnet eftersom det går så bra. Sen när den nya läraren tycker något helt annat hur ska då eleven kunna hinna få upp sitt betyg igen så det behagar den nya läraren???? Det blir lite svettigt med tiden då...  Det är ju faktiskt inte elevens fel att två olika lärare i samma ämnen tänker olika och sätter betyg på olika vis.
    Just det! Och då handlar det inte om att den nya läraren bedömer rätt dvs att elev har dåligt betyg utan det är fel även om den nya läraren gör RÄTT betygssättning. Eftersom eleven ska ha fått upplysning om att h*n ligger dåligt till i betygen och vad h*n ska göra för att höja betygen. 

    Om lärare X rättar fel och eleven får MVG så har ju ändå eleven rätt till att få veta att hon/han egentligen ligger dåligt till betygsmässigt. För när en ny lärare kommer och eleven tror att han/hon faktiskt ÄR duktig och har bra betyg så är det ju synd om eleven vilket som. Även om eleven egentligen har sämre betyg än den tidigare läraren "trott". 

    Så för er som säger att det kan vara min son det är fel på (vilket ingen av oss i familjen tror) så är det fortfarande fel av lärarna för att EN av dem satt fel betyg och därför inte kunnat hjälpa honom att nå målen. 
  • Anonym (Far)
    Anonym skrev 2012-01-26 00:06:32 följande:
    Vad det är för fel på Sverige?! Vad är det för fel på dig?

    Mycket av det du skriver låter fruktansvärt och väldigt fel. Men det var inte fel att läraren tog hans mobil! Man ska/får inte ha mobilen framme på lektionen! Finns inte en enda bra anledning till att din son måste ha den liggande på sin bänk!

    Det läraren gjorde fel var att hon inte tog dom andra elevernas mobiler oxå! Självklart ska det vara lika för alla!
    Om du skulle kunna läsa vad jag skrivit INNAN du kommenterar så ser du att jag skrev att det var fel att hon tog den när det var JAG som "hade" den. Han la den till mig. Hon kom och tog den. DET var fel. Hur skulle hon kunna vara säker på att det inte var han som lånat min mobil och gav tillbaka den? Hon har inte rätt att ta MIN telefon och hon kunde inte veta att det var hans. Det var FEL att hon tog den då inte HAN hade den.

    Snälla, läs innan du kommenterar! Jag har redan förklarat 1000 gånger Skrikandes
  • Anonym (Far)
    JessiWill skrev 2012-01-26 00:11:10 följande:
    Eftersom "kärringen" var svensklärare så är det väl inte så konstigt om hon inte kan rätta ett KEMI-prov?
    Har du ens läst mitt ts-inlägg?
  • Anonym (Far)

    För er som upprepar att det var rätt att hon tog mobiltelefonen... 
    Jag tycker det är okej om hon tar den när HAN använder den eller han den framme vilket inte var fallet.

    Blå prickar = Elever med mobiltelefon 
    Svarta prickar = Elever
    Röda prickar = Jag och min son (Min son längst ner till höger)
    Svart rektangel = Mobilen




    Mobilen låg framför mig. Min son satt snett mittemot. Varför anser ni att hon har rätten att ta mobiltelefonen när den inte ens stör och när han jobbar flitigt? 

    Och att läraren inte skulle se att de andra eleverna höll på med sina mobiltelefoner är bullshit. Två av dem satt ju bredvid honom. 


     
  • Anonym (Far)
    Anonym (Far) skrev 2012-01-25 13:45:36 följande:
    Under årskurs 8 bytte han läraren gång i kemi 

    I kemi skrev han ett prov som han fick IG i också. När han gjorde omprov fick han göra det med en lärare från en annan klass och då fick han VG.

    Kan man anmäla skolan/lärare pga att de gett olika betyg? Läraren påstår att sonen verkligen skrev IG men den andra läraren påstår att han har vg och konstigt vore det väl annars då han alltid haft vg i kemi. (Kemiproven var som sagt KOPIOR men ändå IG-VG) 

    - Sonen hade VG i kemi men fick IG på första provet efter de bytt lärare. När han skrev provet med en tredje lärare fick han VG. Två lärare ger han vg, en påstår att han har ig.
    Svar till dig JessiWill. Nästa gång kan du väl tänka lite?
  • Anonym (Far)
    Anonym (trött) skrev 2012-01-26 00:51:11 följande:
    *TEXT*  
    Usch vad hemskt!!
    Tycker så synd om er! Om man jämför mot eran historia så är det här ju ingenting.. 
    Fy vad världen kan ställa till för en :-/

    Hoppas din dotter mår bra och att ni slipper stå ut med såna idioter! {#emotions_dlg.flower} 
  • Anonym (Far)
    Anonym skrev 2012-01-26 01:00:26 följande:
    Står ingenting där om att du hade den eller att det skulle kunna vart din! Jag har inte läst alla dina inlägg! Inte mitt fel om du måste förklara dig för många olika och ändrar din historia! Sen skriver du ju att det händer på varje lektion! Och jag antar att du inte är där med din telefon varje lektion?!
    Jag skrev i ett tidigare inlägg att hon brukar ta den redan när han går in. 
    Några ljuger och säger att de inte har någon telefon men min son och mer än hälften av klassen brukar lämna. De som ljuger kan använda telefonen utan att bli av med den.
    Emeli skrev 2012-01-26 02:13:55 följande:
    Nej, han har fått betyg från och med höstterminen i 8:an. Han har inte fått betyg tidigare, utan omdömen.
    Betyg grundas på allt en elev presterar i ett ämne, inte bara på prov. Läxor är bara ett medel för inlärning och kan inte betygsätts. Betyget IG sätts inte i grundskolan. Om en elev inte når målen sätts inget betyg.
    Läs mina tidigare inlägg så ser du att jag redan svarat på det där. Och vad spelar det för roll?
    Det var inte det som tråden handlade om!
    Anonym skrev 2012-01-26 06:39:04 följande:
    Har inte läst hela tråden... Friskola eller kommunal skola?
    Det är kommunal skola

     
  • Anonym (Far)
    Anonym skrev 2012-01-26 11:35:18 följande:
    Tänk på att det är synd om alla lärare som kastat bort 7år av sitt liv på att plugga för att sen inse att deras jobb suger & ger dom en skitlön.
    Så istället för att vara arg på att hon inte sköter sitt jobb rätt så ska jag tycka synd om henne för att hon är tvungen att jobba som lärare och inte trivs med det? Det är lärarnas eget fel om dom inte trivs.

    Så om jag är snickare, Då kan jag göra skitprodukter till mina kunder men ändå ta samma betalt. 
    Det är ju inte mitt fel att jag inte trivs med jobbet och har kastat bort till för att bli snickare.. 
  • Anonym (Far)
    cloudberry79 skrev 2012-01-26 14:09:27 följande:
    Nu orkar jag inte bläddra tillbaka, men VARFÖR skulle det vara synd om eleven som får det betyg hen förtjänar när en ny lärare kommer? Alltså, det är jättesvårt som lärare att stå emot föräldrar och rektorer som pressar på att eleven ska ha godkänt betyg, eller behålla ett oförtjänt VG/MVG. När eleven kommer till gymnasiet är det en REN OTJÄNST att ha godkänt i ett ämne där man inte klarat målen! Har man godkänt har man inte rätt att läsa på grundskolenivå längre, det betyder att man måste klara ämnena på gymnasienivå utan någon hjälp med grundkunskaperna. Jag anser att grundskolan hellre ska sätta streck än godkänt om eleven inte uppnår alla målen, men se till att göra ALLT för att eleven ska nå så många mål som möjligt! 
    Men då får du gärna gå tillbaka så du ser att du missuppfattade mig! Jag skrev att det är synd om eleven när den får det betyg den förtjänar (pga ny lärare) för att eleven INTE har blivit meddelad om det. 

    Det är alltså synd om eleven som inte har haft chansen att jobba för ett högre betyg då tidigare lärare satt "fel" betyg, och eleven ska behöva stressa ihjäl sig på 6 månader för att komma dit h*n trodde att h*n var. Pga att en lärare var taskig och saknade kunskaper för att sätta rätt betyg. Det är alltså synd om eleven för att eleven inte blivit meddelad vilket betyg han egentligen har. 
    Anonym (svensklärare) skrev 2012-01-26 15:42:08 följande:
    Hmmm, ... MVG i svenska? Hoppas ditt sätt att behandla svenska språket höll en högre standard i dina skolarbeten än i ovanstående inlägg.
    Snälla du... Du behöver inte kommentera om du ska klanka ner på andra! 
    Det är inget skolarbete vi skriver här okej? Om du anser att man ska skriva skolarbeten på FL så visst, gör det DU. Glöm inte heller att använda måååånga adjektiv och beskriv hur omgivningen ser ut medan du skriver!
    Emeli skrev 2012-01-26 15:45:08 följande:
    Varför är du så snorkig? Jag svarade på ett av dina tidigare inlägg.
    Men hur som helst så har inte det med tråden att göra och jag hade skrivit det redan. 
    Kanske jag måste förklara hur många sidor kemiprovet var och vad eleverna med mobiltelefonerna hette för att du ska tro på mig?
  • Anonym (Far)
    Sven Erik Johansson skrev 2012-01-26 18:19:13 följande:
    Jag underkände 13 elever i en klass i en kurs i juni. Kunskapskraven MÅSTE upprätthållas. Man kan inte få godkänt bara för man är närvarande.
    Fast om du underkände 13 elever i bara EN klass så är det ju något allvarligt fel???
  • Anonym (Far)

    Jag tänker göra en uppdatering nu. 
    Nationella proven har varit och jag har varit i full kontakt med rektorer och andra svensklärare på skolan.

    Min son fick MVG- på läsförståelsen, MVG på uppsatsen och VG på muntliga delen.
    Rektorerna och svensklärarna har kommit fram till att det är helt oacceptabelt att han ska få bara G i svenska (ja, hans lärare har ändrats sig från IG till G efter all kontakt med rektor och andra lärare.) och de vill höja hans betyg till VG. 

    Eftersom de bara undersökt hans material, dvs uppgifter, prov etc så kan de inte bedöma hur han varit på lektionerna och därav betyget VG trots MVG på väldigt många prov och tidigare terminer. Diskussionen är fortfarande inte över, men jag tror inte att han kommer få MVG just för att de bara kan bedöma underlaget.

    Hur som helst så är vi nöjda båda två. Det har absolut varit värt varenda minut vi haft samtal! 
    När betyget sjunker från MVG till IG vid ett lärarbyte måste något vara fel. Ena delen har den gamla läraren gjort fel eller den nya läraren. I detta fallet var det den nya läraren som gjorde fel, trots att många av er sa emot mig när jag skyllde på henne.

    I höst börjar sonen en ny skola och kommer förhoppningsvis bli rätt bedömd, oavsett om han får A eller F (Han introducerar ett nytt betygssystem i höst!

    Tack till alla er som svarat men till er som tvivlade- Jag känner mitt barn fruktansvärt bra och jag kan avgöra om det är han som är "problemet". Jag ger mig aldrig och se så bra det blev! Tack allihop!

  • Anonym (Far)
    Anonym skrev 2012-05-17 16:54:24 följande:
    Det ska vara lika för alla. Eftersom MÅNGA elever numer skiter i vad lärarna säger och sitter och grejar med sina mobiler istället har det röstats igenom en lag att lärarna får beslagta mobiler. Jag vet inte hur länge men att de får det. Läraren borde absolut ha tagit telefonerna ifrån ALLA som hade dem framme. Har man mobilen med till skolan ska den ligga i väskan eller skåpet. Det har hon helt rätt i.
    Min son håller inte på med mobilen på skolan. Han brukar lämna den hemma men eftersom jag var med så sa jag åt honom att ha med den till skolan så att jag kunde ringa honom efter lunchen.

    Och på lektionen lämnade han över den till mig för att jag skulle ta den och det var DÅ som läraren tog mobilen från mig. Trots att hälften av klassen hade mobiler..

    Hursomhelst så lämnar jag tråden nu. Efter andra lärares bedömning och rektorer så har han INTE ig och alla (föräldrar + andra lärare) håller med om att det är läraren som bedömt fel! 
Svar på tråden Sonens skola är inte klok!!!